Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО

Това би означавало война НАТО-Русия, посочи президентът
379
Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото това би означавало война НАТО-Русия, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Прага.

Президентът визира декларацията, подписана преди дни от лидерите от Източна и Централна Европа, в която се призовава за бързо приемане на Украйна в алианса.

Още по темата
„Аз ще продължа да бъда отговорен към българските граждани. Като президент и върховен главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази това да се прикрива“, добави той.

Радев разкритикува "Демократична България" за изявеното от ръководството ѝ намерение още в първия ден след свикването на новия парламент да внесе предложение за изпращане на военно-техническа помощ на Украйна.

"Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа, Демократична България бърза да тласне страната ни във войната още преди дори да е свикан парламентът. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна", каза Радев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
3
 
10
 
! Отговори
до 278 преди 1 година
покажете дух като отидете на фронта, иначе зад монитора да агитираш други да вадят кестените е лесно нали ? дух трябва да има ако защитаваш собствената си държава а не чужда .на който му се мре за зеления да ходи ,ай ссииктирр от еуроатлантици
234
6
 
8
 
! Отговори
London преди 1 година
Браво .такива трезво мислещи хора ,без да се поддават на натиск от някой.трябват на България . ДБ ***.
233
8
 
14
 
! Отговори
1234 преди 1 година
Адмирации за Радев.Казва нещата винаги без увъртания.
232
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както отбелязаха коментарите по-долу, с двата си ръждясали Миг-а, около които се гради кариерата на Резидента , България е по-скоро бреме , отколото придобивка за НАТО. Дали НАТО ще влезе във война , ще решат държавите които имат истинска армия и въоръжение. На този фон от нас се иска да покажем поне нещо като дух, но и това е много за руския слугинаж. Страхът води само до мизерия и омраза.
231
4
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Един да каже и по-важното - да отстои това, което МНОЗИНСТВОТО от населението мисли! Правете псевдопротести, заливайте медиите с "независимите" си анализатори (все едно хората не могат да мислят сами, а някой трябва да им разтълкува нещата), създайте още 100 партии да обслужват чуждите интереси, залейте форумите с фили и фоби на коя ли не чужда страна и идеи, бъдете гръмогласни, колкото си искате - хората виждат!
230
5
 
9
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
Ако БД и други перкундели в парламента решат да включат България във войната, бедна им е фантазията какви протести ги очакват ... ще им се види тесни и Европа и Атлантическия океан.
229
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 273 Навремето сме се озъбили на Хитлер . Макар да сме били съюзници във ВСВ . Едва ли американските и брюкселските ни " приятели ' са по -страшни от него . Ама тогава е имало политици и разбира се царят , които са мислели за хората . А сега имаме само едни слуги
228
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
национално предателство е да ни се втълпява че от нас нищо не зависи
227
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев се е взел много на сериозно - патологично. Все едно от него или някоя българска партия зависи дали ще бъдем въвлечени във войната. Ако Русия и НАТО си обявят война, влизаме с двата крака и никой няма да ни пита. Резила обаче, от безпринципната ни позиция -хем подкрепяме Украйна, хем не ..остава..и никой няма да уважава нация от голи охлюви. И сега не ни бръснат много...
226
4
 
8
 
! Отговори
До263 преди 1 година
Ти ли бре гномче се имаш за българският народ,по спомен Радев спечели изборите с над 65 процента,в момента същият има подкрепата на над 80 процента от населението!Та кой си ти бре,гдето ще го сваляш невзрачнико?
225
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майкъл Помпео дойде в БГ територията за да ни каже, че имаме газ и ни нарита,че искаме американска газ.Показа ни изпънат среден пръст, между сгънати показалец и безименен и отлете та се невиде.Толкова от Америка за нас,изпънат среден пръст,между показалец и безименен.Сега и от Москва ще ни покажат палец,между показалец и среден пръст и ще я втасаме съвсем в кризата.Зима иде ей и това не е шега.Студ и мразя ни чакат,като в хладилен камион, мигрантин.Стягайте зимнина и кисело зеле,щото инфлацията
224
13
 
2
 
! Отговори
Рептил преди 1 година
За разлика от ***, всички българи желаем Украйна в НАТО. България нищо хубаво не е видяла от Русия и ще бъдат готови всички българи да воюват срещу Русия.
223
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 262 - Ама Западна Украйна не е целият народ . И кое не разбираш . Договориха се Янукович и опозицията - там Кличко , Яценюк и сие . Щеше да има избори - като са мнозинство , щяха да си спечелят .Така се прави в демократични страни . Избори се провеждат . Ама САЩ не искаха това . Не искаха мирно разрешаване на конфликта . Останалото е - преврат по американски учебник . Каквито са организирали САЩ в десетки страни след ВСВ
222
4
 
12
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Демократична България са изперкали тотално. Затова не гласувах за тях! И за Радев не съм гласувал, но сега той се държи като най-трезвомислещия политик в България! А ДБ като толкова искат, да отиват на фронта - но не електората им, а Христо Иванов, Гномът и другите преджасали депутати.
221
6
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
До Откога повтарям 242- Работна ръка има много,но се иска акъл но в Рассия - няма такъв,да си чул нещо пияните руснаци да са измислили? Един приятел започна с реотани и не можа да каже второ. Няма ги германците да им измислят автомата ,атомната бомба.
220
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво на Радев
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 242.Как мислиш,че Путин ще ратифицира и присъединяването на Европа към Русия ли? По евтино ще му е да я направи пустиня, отколкото да храни и да топли 500 000 000,бройлера във фермата ЕС Мечтииии..иииии....Два,три сърмата му решават проблема от раз . Пък отвъд Океана може и да го почерпя после с бутилка Джон, за услугата и ще се кикотят, че име спестил фалита.САЩ и Русия вечна дружба. Майната им на Европа(Нали така каза госпойца Нюлънд)А дъртата кощромба Пелоси,Тайван им е по мил от Европа.
218
11
 
4
 
! Отговори
предател преди 1 година
А българският народ "с пълна убеденост" ще удари един мощен шут в кремълския ти *** и ще се намериш чак в село Славяново! Долен национален предател!
217
6
 
2
 
! Отговори
До 260 преди 1 година
В дъното на нещата бе волята на украинския народ и тази воля сега пердаши агресорите.Ако твоите брътвежи бяха верни,руснаците щяха да ги посрещат с хляб и сол,а не с оръжия.
216
15
 
3
 
! Отговори
До наведеният преди 1 година
Наведеният пред мутрофанова български президент е най унизителното творение на прехода. С позата партер пред една руска мутра,целувайки ръката на патриарха на КГБ и цяла Русия, избран от руския резидент на ФСБ в България -Решетников...Радев се орезили за вечни времена.Путин ще си замине,но позорът Радев,ще ни срами,нас българите дълги години.