Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО

Това би означавало война НАТО-Русия, посочи президентът
379
Радев: С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото това би означавало война НАТО-Русия, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Прага.

Президентът визира декларацията, подписана преди дни от лидерите от Източна и Централна Европа, в която се призовава за бързо приемане на Украйна в алианса.

Още по темата
„Аз ще продължа да бъда отговорен към българските граждани. Като президент и върховен главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви фрази това да се прикрива“, добави той.

Радев разкритикува "Демократична България" за изявеното от ръководството ѝ намерение още в първия ден след свикването на новия парламент да внесе предложение за изпращане на военно-техническа помощ на Украйна.

"Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа, Демократична България бърза да тласне страната ни във войната още преди дори да е свикан парламентът. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна", каза Радев, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До реалист 247 ------ Глупости . Ама пълни . Класически преврат му спретнаха на Янукович .Макар да се бяха споразумели с опозиционните лидери за избори , реформи , ограничаване на властта му до изборите и други неща в тази насока . Страни от ЕС бяха гаранти по споразумението . Ама дни след това бе осъществен преваратът - Янукович свален от власт и стигаме до наши дни . В дъното на преврата - САЩ
214
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше подписал, какво ли щеше да му се случи, след като 101% от българите са против?
213
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адмирации!, решение и изказване с мисъл за доброто на България! Едно голямо браво за генерала!
212
9
 
4
 
! Отговори
Подлогата радев преди 1 година
е най-жаллкия нац. предател в историята на България. Но поне помогна да се потвърди теорията на ония от БКП за 80 процентовите българи.
211
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, ТОВА СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ...
210
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън помилва наркоманите в САЩ и заяви, че СВЕТЪТ е изправен пред ядрен Армагедон.Карибската Криза през миналия век била, само приказки но сега Путин не се шегувал.А синчето на Байдън, са го подгонили данъчните в САЩ за данъчни измами. Сега може и на баща му да му пребъркат джобовете. В САЩ данъчните са като Господ, отърване няма до гроб.
209
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън помилва наркоманите в САЩ и заяви, че СВЕТЪТ е изправен пред ядрен Армагедон.Карибската Криза през миналия век била, само приказки но сега Путин не се шегувал.А си чета на Байдън, са го подготвили данъчните в САЩ за данъчни измами. Сега може и баща му да му превърнат джобовете. В САЩ данъчните са като Господ, отърване няма до гроб.
208
6
 
2
 
! Отговори
Незнаещ преди 1 година
Така и не се разбра, с какви снимки и компромати пловдивската масонска ложа /Слънце/ държи Радев за топките , че пее и припява всичко каквото му поръчат ? Та даже и парадира и се пъчи със своята сервилност!
207
3
 
6
 
! Отговори
До тъпанар реалиста. преди 1 година
До247 Викаш свалянето на Янукович 2014 година от власт се дължеше на "съвсем нормални избори"???Абе откъде ви намират такива "реалисти"
206
4
 
4
 
! Отговори
фигурант преди 1 година
До 245. Достоен руснак.
205
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брендо поздравява наркоманите в Киев и им обещава вечна дружба,и ги предупреждава, че кокаина не е без пари. Шефа на националната Банка на Киевската банда подаде оставка, защото пари в банката няма.Зелените гущери се превърнали в питеци и отлетели обратно там от където са дошли. Всъщност от там пари не са дошли а само пушкала и наткотици.
204
6
 
6
 
! Отговори
реалист преди 1 година
До 239. Никакъв преврат не е имало в 2014, ***. А още по-малко американски. Имаше си нормални избори и то сега по съпротивата на почти целия украински народ си личи кого си искат украинците. Стига с тези кремълски опорки.
203
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брендо поздравява наркоманите в Киев и им обещава вечна дружба,и ги предупреждава, че кокаина не е без пари. Шефа на националната Банка на Киевската банда подаде оставка, защото пари в банката няма.Зелените гущери се превърнали в пътеки и отлетели обратно там от където са дошли. Всъщност от там пари не са дошли а само пушкала и наткотици.
202
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала на Радев,достоен човек,достоен Българин!
201
10
 
5
 
! Отговори
демократ преди 1 година
Ей, този хасковски църрвул с кухата фатмашка кратуна така и не е разбрал, че тази декларация има само морална цел за подкрепа на Украйна. Никой не е казал, че утре ще влизат в НАТО.
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците в ЕС фермата са от банкет на банкет вече. Пет пари не дават за есбройлерите, само ги подготвят за скоба е и клан е в кланицата на наркомани те в Киев. Сори но такава е истината.Всичко друго е само пропаганда по Гьобелски.Ще го разберете,ама ще е късно, защото ще сте ощавени живи, преди да ви смелят на кайма.Простотията ви е въпиюща.
199
3
 
3
 
! Отговори
Откога повтарям преди 1 година
Едно е решението да ни се размине ужасна и тежка война, за каквато нямаме сили - Русия в ЕС и в НАТО. Това ще ни спаси от кошмара и ще реши важни проблеми на Европа - от Русия ще вземе всякакъв вид работна ръка, вместо да внася странни хора от не-знам-къде-си, които не само са чужди на европейския манталитет и начин на живот, ами го и ненавиждат, считат за свой религиозен дълг да го унищожат, не им се работи и се размножават като б.есни.
198
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опааааа,Starlink на Илон Мъск преустанови работата и услугите за украинската армия!Нещо американските господари на клоуна взеха да го изоставят,до два месеца шутът окончателно ще бъде разлюбен,мисията на наркомана приключи,уморените и употребени коне ги убиват-Нали?
197
1
 
2
 
! Отговори
до 238 преди 1 година
неее с американска втечнена
196
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Оффф ---- Ако не беше американският преврат през 2014-та година и последвалите събития , нямаше да има сега руски войски в Украйна