Служебният кабинет не купувал самолети за ВСС, събирал оферти

Решението ще се вземе от Народното събрание
45
Служебният кабинет не купувал самолети за ВСС, събирал оферти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Военният министър Димитър Стоянов обясни, че служебния кабинет не закупува самолети за ВВС, а събира оферти и целта е тези оферти да бъдат представени в Народното събрание и да се вземе информирано решение относно бъдещето на изтребителната авиация в България.

Още по темата

Той разясни това във връзка с информацията, че служебното правителство ще закупува самолети "Грипен" за армията.

"Още на 2 август заявих, че изтребителната авиация в България е в изключително тежко положение. Полагаме невероятни усилия, за да придобием шест двигателя от Полша. Разговорите вървят, в напреднал етап сме, но все още окончателно решение няма. Тези двигатели ще стигнат изтребителната авиация да се използва до края на 2023 г. Поканили сме 4 страни да ни предоставят оферти за самолети втора употреба от Швеция, Франция, САЩ и Израел. Към момента сме получили отговори от Франция и Швеция, а останалите две страни не са откликнали още на нашите писма и очакваме информация", обясни Димитър Стоянов.

„Към момента няма получена оферта от Швеция за закупуване на самолети от страна на България. Това не означава закупуване на самолети. След като се получат офертите, те трябва да бъдат анализирани, да бъдат представени в Народното събрание с прединвестиционен разход, да бъде одобрен проекта за този разход и чак след това да се направи договор, който също да мине през парламента", добави военният министър.

По думите му на базата на конкретните оферти се водят конкретни преговори, по време на които се изчистват всички детайли.

„Нашето желание е да купим втора ръка, но от компаниите зависи какво ще предложат“, уточни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАШЕ В НОВИНИТЕ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ НАШ ПОЛКОВНИК СЕ ОПИТАЛ ДА ПОДКУПИ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИК ДА ГО ПУСНЕ В ХАНГАРА ДА РАЗГРЕДА!ПОЛКОВНИКА БЕШЕ АРЕСТУВАН! НОООО СЛЕД ТАЗИ НОВИНА ПОСЛЕДВА ПЪЛНА МЪГЛА!ЖУРНАЛИСТИ ДА ПОПИТАТ КАКВО СТАНА?МЪЛЧАТ КАТО ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ НА ЕДИН ОЛИГАРХ?БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА И ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ЯКО СЕ ВОДИ !МНОГО ПАРИ ПАДНАХА!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО БЕШЕ ЦЯЛОТО СЪСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА! ЧЕРЕПА И ДРУГИТЕ ОЛИГАРСИ ПЛАТИХА ЗА ЗАКРИВАНЕ НА СПЕЦПРАВОСЪДИЕТО! ОСТАНА СМЯНА В КПКОМПИ И ДА СЕ ОТБЛОКИРАТ ЕДНИ ТРИ МИЛИАРДА ЗАПОРИРАНИ ОТ ЦАЦАРОВ! ПОКРАЙ БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА ДА СПАЗАРИМ САМОЛЕТИТЕ ЗАЩОТО СЛЕД МАНДАТА ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА! ТОВА Е ДОБЛЕСТНИЯ ГЕНЕРАЛ! ЗАД НЕГО ОЩЕ ПЕНСИОНЕРИ ГЕНЕРАЛИ С ПЕТОЛЪЧКИ НА ЧЕЛОТО! ДОБЛЕСТ -НЕЕЕЕ!ДАЛАВЕРА- ДААААА!ГОЛЯМА БОРБА С КОРУПЦИЯТА! ЛЪСНА КРАДЛИВАТА СЪЩНОСТ НА ПРЕЗИДЕНТА
35
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не му е работа на служебното правителство, даже да "събира оферти"!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами защото Фъ 16 се отлагат за 2035 като станат 2 за лев тогава ще ги видим, някъде около ТЕЦ Бобовдол който е обсаден от Партията на Зелените Еко?гласност. А и много са активни, кога им се раздават купони за туристически бази и прочие.. Та тогава преди да ги изгори ТЕЦа може да им видим крилата стърчащи от някоя бала..
33
1
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Радев юмрук държавност излезе раздели държавата и сега си управлява еднолично и пак да купува Грипени е това как се нарича и други власти в България се оказа Няма само Радев
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Грипенов си остава същия, той малко си е хамелеон отвън но отвътре си е пак той.
31
0
 
10
 
! Отговори
... оферти? преди 1 година
... или комисионни? Постоянно се втуркат да правят всичко, което не им е работа - газ, самолети, обявяване на външнополитически позиции...
30
2
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 30 - не зная това ли чакат или нещо не ни вярват и не дават. Бих заложил на липса на доверие. Знаят, че армията ни и авиациато ни на високо ниво е пълна с руски "лимонки" и нещо не са хепи! Отделно, какви знаци даваме от началото на войната в Украйна? Само ние и Орбан? Защо да ни вярват? Най вероятно накрая ще получим "отказваща" оферта от тях.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий Берия, САЩ и Израел чакат Радев да си каже %. Деса има нужда от шопинг в Лондон, писнало и е от Витошка.
28
0
 
9
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Келепира е водещ,командировка хубави хотели ,запознанства! Те мислят за дереджето на народа, демагогия и прах в пространството! МАСКАРИ!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То армия няма те самолети купуват
26
1
 
9
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 23 - напротив! Само дето има малък проблем. Трябва да вземем F-16 втора ръка, защото идват и нови такива. България е малка държава и не можем да подържаме различни типове самолети - със съответната наземна база, обучение на пилоти и т.н. Франция може да ни достави Рафал /твърде скъп за нас/, Швеция - Грипен - недоказан в бойни условия. Защо Америка - най големия оператор, и Израел - традиционен оператор на F-16 мълчат, е под въпрос. Може би нещо ни нямат доверие? Защо ли?
25
0
 
4
 
! Отговори
чудо невиждано преди 1 година
До Анонименвзе ми думите от устата,тази самоинициатива намирисва и то лошо......
24
0
 
10
 
! Отговори
Глок преди 1 година
Освен народното събрание никой няма право да харчи народни пари!!! Взимате под наем Ф16 за две години и точка.....другото е корупция и престъпление!
23
1
 
6
 
! Отговори
До @Камелия Цветанов преди 1 година
Висш съдебен съвет.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нова покупка - само следдоставка на платените, но непристигнали! Всичко друго е престъпление против държавата и обществото.
21
1
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Така и не мога да разбера какво се случва, ако ще се вземат самолети втора ръка за да покрият временните ни нужди, то поне да бъдат F-16 тъй като за тях се подготвяме в момента, обучаваме пилоти и подготвяме инфраструктура, ако се вземат други модели и разновидносити, май ще трябва да си наемем и чуждестранни льотчици обучени да летят на тях, които да ги пилотират ... ?!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има грешка в заглавието ВСС (Висш Съдебен Съвет) трябва е ВВС (Военно Въздушните Сили)
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
самолети срещу кого ? турция, гърция, румъния, полша, дори сърбите ще ни отнесат, реално , за да си осигурим армия/ техника, трябв ада си продадем поне 1/3 от земята/ресурсите без овъртания, то накрая сметката даже ще излзе ,че нямаме сметка да се защитаваме lose-lose е ситуация,та това че гледате на народакато стадо овце, не означава ,че сме , младите скоро ще спрат само да си гледат телефоните, то вече им омръзна, чака ви дране истинско.
18
2
 
6
 
! Отговори
П Л А Ч А преди 1 година
Снощи при Любо Жечев един Вгъзрожденец вика: "Гледал ли си небето на кво прилича?" Костя щял да ни спаси от кемтрйлсовете АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА плача