Рашидов: Ако не поканим Митрофанова в НС, това е обявяване на война

Кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба, попита той
12 окт 2022 14:16, Елка Василева
177
Рашидов: Ако не поканим Митрофанова в НС, това е обявяване на война
Снимка: архив, БГНЕС

Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация, коментира пред БНР Вежди Рашидов от ГЕРБ по повод дискусията преди старта на парламента дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото откриване на 48-ото НС.

Още по темата
"Това е обявяване на война! Кой ще носи отговорност, ако утре хвърлят една бомба? Чий е този зор? Кой ще отговаря? Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене. Кой е казал, че българските депутати могат да казват кой да влезе, кой да излезе, на кого да обявяват войни. За коя сметка? Защо не седнат да мислят как да излезем от кризите. Защо да не влезем в парламента и да кажем кой е евроатлантик", каза Рашидов, избран за депутат от ГЕРБ и доайен в 48-ото Народно събрание, който ще открие първото му заседание на 19 октомври.

По думите му ГЕРБ добре обмислят позициите си и когато са готови, тогава я обявяват.

Според Рашидов евроатлантическите партии трябва да се обединят. "Когато става дума за съдбата на българския народ, няма партия, която да е прокажена в парламента, всички са легитимни. В името на хората трябва да се обединяват и да правят компромис. Дошло е време да кръгла маса! България е в тежка криза", каза Рашидов.

"Никой да не се шегува с българския народ! Нито едните партии, нито другите. Тези хора трябва да решават национални съдби. Разделителните линии не са добре единствено за държавата и за народа, защото партиите са добре. Това личностно поведение, ако не се промени в национално отговорно, не блазирам на българската държава", коментира още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
Едни хора имат един бизнес - получават грантове и/или разчитат на кариера, носеща привилегии, осигурена от Западните приятели. Те крещят високо и често глупости, на които самите те не си вярват, но мислят, че така по-добре ще бъдат ценени от богатите меценати. Въпросът е какво общо имаме всички останали с това и защо трябва постоянно да ни занимават с тия слагачи?
142
3
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Защо па трябва да присъства? Ще присъстват представители на всички държави, ли кво? Нещо не разбирам! Моля някой да ми обясни.
141
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Хич не ме интересува кой ще канят и кой не в парламента. Интересува ме да имам работа с нормални доходи с които да си плащам сметките, и да си напазарувам храната и облеклото за семеиството ми.
140
3
 
3
 
! Отговори
Ники преди 1 година
А това че господаря и се опитва да ни изкара терописти явно не е? Аре да видим копейките какво ще кажат защото нещо си мълчат ро темата
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По същата причина може и Мустафа да не присъства
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво пречи да е там ,какво ще промени с присъствието си ?! Някой хора са много обезпокоени,защо ли
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На погребението на кралицата поканиха ли я Митрофанова?
136
6
 
15
 
! Отговори
Айде бе преди 1 година
От кога да не поканиш посланик на държава, която те е обявила за неприятел е обявяване на война? Пращайте го тоя в старчески дом и помислете дали ако си стоите вкъщи и не гласувате дали такива като тоя и Бойко няма да се върнат на власт
135
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тест за алкохол и наркотици преди интервю
134
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глyпocти...не е обявяване на война обаче някакви от администрацията на НС са за уволнение,защото са я поканили с цел да скарат партиите и да правят интриги.А отсрани е много грозно първо да се кани,а после да се отказва.Не мислят тея интриганти за държавата.Няма значение дали е руския посланик или патагонския.Обикновен човек да е пак ще е грозно да си правят на негов гръб пиари и интриги.
133
0
 
14
 
! Отговори
sss преди 1 година
Аз пък предлагам никакви посланици да не влизат в парламента. Може ли?
132
5
 
8
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Учительо покани митрофанова за гол етюд! Веднага ще го пласираш на Копейкин!
131
14
 
12
 
! Отговори
Учител преди 1 година
Браво! Вежди, поумня! Не ни трябва война, достатъчно страдахме!
130
5
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Напротив, ГЕРБ Е прокажена партия и глупостите около Митрофанова го доказват. Боко си играе с държавните отношения, за да си прави партиен ПР.
129
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кого си продава боклучавите скулптури този леяр и шлосер, направени с ъглошлайф и кирка? Това е някакво пране на пари от неизвестен източник. Уж продава и получава десетки и стотици хиляди долари от лят грозенн *** и пере някакви пари. Може би пари от Пеевски?
128
1
 
7
 
! Отговори
Скитник 13 преди 1 година
Скрий се и обявявай война у вас на този който те гледа рано сутрин от огледалото. Др остави
127
4
 
9
 
! Отговори
Коалиция "Газпр преди 1 година
Коалиция "Газпром" е ГЕРБ-ДПС-Възраждане. Те искат да се създаде Коалиция "Кални бани" с другите партии.
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..кръгла маса..тоя в ред ли е, вместо прокуратора и съд за крррадците от герп и дпс , да седят на кръгла маса да ги амнистираме...
125
5
 
15
 
! Отговори
Глей ся, преди 1 година
Ами покани си я у вас.И ако те е страх от проблеми, отиди да целунеш ръка на Путин и се пренасяй с чеиза в Русия.И се въздържай от публични мнения.Това е за умни личности.А Ръжди Веждидов личност ли е?! Пусни си песента на Сигнал " Сбогом"
124
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно тая ***, дето погази всички дипломатически норми, е задължително да не бъде поканена. Вместо да всява паника за война, този забравен от всички скулптур да си гледа камъчета, политиката не му се отдава