България чака за Шенген до пролетта

Нидерландия отново не пуска страната
21 окт 2022 21:22, Росен Стойчев
17

България и Румъния стават заложник на вътрешната политика на Нидерландия. Това коментира българският президент Румен Радев по повод резолюцията на нидерландския парламент против приемането на двете страни в шенгенското пространство, съобщи Bulgaria ON AIR.

Радев остава оптимист за приемането ни в Шенген до края на годината, въпреки че депутати в Нидерландия призоваха правителството да наложи вето.

"Нидерландия вече е сама.

Още по темата
Всички държави застават зад България, тази подкрепа е важна и ще доведе до реален резултат. Имах разговори с канцлера Шолц, президента Макрон, премиерите на Дания и Швеция", изтъкна той.

Радев обаче намекна, че въпросът вероятно ще намери своето решение след изборите в Нидерландия през пролетта.

Коментар направиха и от външното ни министерство. Оттам смятат, че резолюцията не е е положително развитие, но България е изпълнила критериите за членство.

"Това още повече ни задължава да бъдем доста по-активни, бих казала проактивни по отношение на по-нататъшните работи с Нидерландия и продължаваме да вярваме, че целта да бъдем приети... съществува", смята зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев.

Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов определи резолюцията на нидерландския парламент като разочароваща.

Преди дни европарламентът препоръча на държавите членки да приемат България и Румъния до края на тази година. В момента Хърватия е на път да се присъедини към Шенгенското пространство, а освен България и Румъния извън зоната за свободно придвижване остават Кипър и Ирландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
а с глобалното затопляне холандците ще потънат, за какво им е шенген
9
0
 
1
 
! Отговори
Динев преди 1 година
Ако бяхме татари щяхме да скачеме до небесата от гордост ,защото империята на татари монголите е била най голямата от Корея до Унгария по времето на Батий хан и Китай и половина Индия са вътре,само че днешните ,да не би да е имало някакви дувари че да спират ордите в днешна Вардарска Куманово,и досега там има село татарци,и ногайци има село татарски род на ногайте
8
0
 
1
 
! Отговори
НИДЕРЛАНДИЯ преди 1 година
иска ние да си кажем откровено какви сме: татари/според македонците/ или турци/според дпс/.
7
3
 
5
 
! Отговори
Не, мерси! преди 1 година
Исторически,всеки съюз, в който сме участвали винаги се е разпадал... Това ни дава надежда на бъдещето съществуване на ОТАН и ЕСССР!Бог да пази България!
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама коя пролет бре? Как ще ни пуснат? Ми те са обикновени расисти - не просто ни мразят- по- зле е!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер. И ще влезе в шенген точно като цъфнат налъмите..
4
1
 
10
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Да асоциираш индианци е все едно да ги накараш да работят ,като всички останали,без да крадат! Фантастичен филм-утопия!
3
2
 
16
 
! Отговори
България и Румъния, преди 1 година
за разлика от Хърватия,имат несравнимо по-голяма диаспора от индоевропейци,които са всичко друго,но не плюс в цивилизационно отношение и плашат дъчите с навиците и традициите си,основани на първобитно-общинни взаимоотношение в обществото. И доколкото няма начин тази диаспора да бъде редуцирана,а тя е показала в Германия и Франция какво "добро"може да се очаква от нея,ние и Румъния ще чакаме благоволение от Нидерландия-да покажем,че въпросният етнос е асоцииран-нещо почти неизпълнимо.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като те могат вие защо не спазвате нашия интерес и ни набутахте в европейската енегрийна борса? Произвеждаме достатъчно ток за себе си и изнасяме извън ЕС, от какъв зор ни набутахте в тая борса,че да плащаме прескъпо собствения си ток??? За да храним холандци? Радев ти си позор! Оказа се същия като Бойко! И не се оправдавай,че от теб не зависи! Кой реално управлява със служебните кабинети?
1
1
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
... ***...