Андрей Цеков: Бюджетът е твърде консервативен

Има приоритети
Обновена: 25 окт 2022 13:48 | 25 окт 2022 13:40, Росен Стойчев
2
Андрей Цеков: Бюджетът е твърде консервативен
Снимка: БГНЕС

Когато се опитваме да решим задача със сбъркано условие, излиза грешен отговор. Това заяви в ефира на Нова Нюз народният представител от „Продължаваме Промяната” Андрей Цеков по повод обсъждането на Бюджета.

„Дефицитът не може да превиши 2,5-2,6% от БВП, а сега се предлага 6,4%. Тези въпроси ще бъдат обсъдени от редовно правителство. Данни за Финансов провал в момента няма. Има 12,5 млрд. резерв в бюджета, което отдавам на предизборно или следизборно говорене от нашите политически конкуренти.

Още по темата
Заявили сме 16 приоритетни политически цели за изравняване на социалното неравенство. За нас това е напълно възможно решение", обясни още той.

„До момента не сме видели бюджет на служебното правителство. В зала стана ясно, че служебното правителство ще предложи тазгодишния бюджет, защото не е в неговата компетентност да разработва бюджетни политики”, каза Цеков. И добави, че в план-сметката на държавата са заложени прекалено консервативни параметри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звучи добре, лошото е, че го казва човек от ПП а на тях не трябва да им се вярва. Не е добре да си зад Кирчо и Кокорчо, ставаш съмнителен.