Радев за стрелбата по границата: МВнР да извика турския посланик

Крайно опасен и неприемлив случай, заяви държавният глава
8 ное 2022 10:07, Нели Христова
94
Радев за стрелбата по границата: МВнР да извика турския посланик
Снимка: БГНЕС

Румен Радев продължава посещението си в Египет. Той говори пред медиите по актуални политически теми.

Това е безпрецедентен случай доколкото към момента е известно от територията на съседна държава - Турция, да се стреля по наш полицай. Крайно опасен и неприемлив случай - така президентът Румен Радев коментира трагичния инцидент със загиналия полицай край Елхово.

Още по темата
"Очаквам външно министерство да извика турския посланик, да поиска обяснение, да поискаме пълно разследване, дори съвместно, но този случай категорично трябва да бъде установен. Да са ясни причините, да е ясен виновника, да има възмездие и съответно да предприемем необходимите мерки. Недопустимо е и на всеки съвет на ЕС настоявам за нашето ускоряване и приемане в Шенгенското пространство, за много по-голяма солидарност с България, която има най-дългата сухопътна външна граница на ЕС, където има активен поток от мигранти", заяви Радев.

Президентът е в Египет, заедно с ръководена от него делегация, за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27).

Повече от 100 лидери от цял свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел Шейх.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Румене ръсиш глупости. И като привикат турския посланик какво - той ли ни е построил смешната ограда на границата, той ли да осигури защитни жилетки на българските граничари. Трябва за оградата спешно да се привикат Валерката и Боко.
72
1
 
1
 
! Отговори
Див Петел преди 1 година
Този зелен чорап с вдигнато юмруче подкрепи групата професионални потребители на алкохол, които лежаха два месеца на възлови кръстовища в София и Варна и той донесе на България тази тежка политическа криза с новосформирани партии без ценности. Той сега няма право да се изказва, когато заради него слабата държава не може да се защиит срещу вътрешни и външни врагове. Трябва да се засрами и да се скрие някъде, за да бъде бързо забравен от историята. Хората гладуват, а някои и умират заради този.
71
1
 
2
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
До Анонимен83 Много си е права даже сметката!!!
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бял Вълк Не напразно питах защо и всички,защото ти пак отговаряш със всички трябва да я браним.Това е максимализъм,който намирисва или на тарикатщина или на фанатизъм.Сиреч прилича на оная приказка дето един казал:Давайте да дадете или хайде да отиваме да се биете. Когато такива,като Гейтс отидат на фронта и се бият за каузата която изповядват,тогава и обикновенните хора няма да се питат всички ли?До тогава повечето,които отиват на фронта ще са насила,за справка виж мобилизацията в Украйна.
69
1
 
2
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Радев Радев опропасти цялата държава само се чудиш на кой да прехвърлиш вината А ти си най големия виновник
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
78, крива ти е сметката, ако смениш русофоби с путинисти ще е вярна.
67
0
 
0
 
! Отговори
Бял Вълк преди 1 година
До 80 Всички трябва да я браним! Наш дълг е!
66
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Рашков положи толкова "усилия" търговията с мигрантите да процъфтява ,че изведнъж се събудиха! До обяд "чегърташе", пък следобяд се грижеше за градуса на духа! Не съм го видял тогава Радев да размаха юмрук! Доста се потрудиха да сринат държавата!
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бял Вълк Защо ти си готов да я браниш само, ако всички други са съгласни да я бранят ли?
64
2
 
1
 
! Отговори
Бял Вълк преди 1 година
Нещо се мъти 2023 г. от изток да се случи. Та въпроса ми е колко българи са готови да бранят държавата? И тези които са готови от чужбина да се върнат да я бранят? Да бранят род, родина, дом, семейство и религия?
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отявлените русофоби в България са около 9-10хил. Заблудените русофоби са около 12-15хил. Феновете на русофобията са около 35-40хил. След победата на Русия тези 9-10хил. отявлени и неизлечимо болни русофоби ще бъдат подканени да напуснат България и да отидат в истинската си родина САЩ при менторите си. Нежелаещите да си отидат, ще бъдат подложени на лечение, ампутация на мозъка. Заблудените и феновете ще оздравеят бързо, бързо.
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След края на специалната военна опрация една държава от две букви ще престане да съществува
61
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украина ще пребъде, а режима в москва ще падне скоро. След това следва Юго-ценарий с много кръв и зрелища. Лошата новина е, че и ние ще участваме в разбада на империята на злото защото радевци, ниновици, овчаровци, първановци и други подобни са ни направили кмосквоска колония
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само не можах да разбера как непобедимата армия на кремъл затъна в украинската кал
59
0
 
8
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
Това само изрожденец може да го напише. Толкова сте глу пави, че чак сте смешни.
58
1
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
Фигурадеф вместо да се мъчи да се харесва на група остарели националисти дето още вярват, че бай Тошо раздавал шамари в Турция, да си вдига мързеливия гъзъ и да отива на среща с ердоган да се разбират за спиране на миграндския потоко към България!!! За два месеца убиха 3 български полицаи! Скоро ще почнат да трепят хората по селата по границата като премръзнат по горите!!!Щом Борисов можа да води такива преговори, да отива и Фигурадеф, нали бил много по-добър от тиквата!!!!
57
1
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Каква война бе промито мозъче!Я се запознай каква армия има Турция, ако искаха територията ни ще я вземат за 24 часа без един изтрел!Единственото което ще ги забави са *** на *** който ще се нароят по пътищата да се кланят на новите господари!*** да си вдига мързеливия *** и да отива на преговори с ердоган да се стегне малко ситуацията по нашата граница!За два мандата няма една среща с президент на съседна държава с една от най-силните армии с света!Боко поне това договаряше добр
56
1
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
До Константинов ... Не знам за коя преклонена главица говориш, да не забравяме че рундьo твърдеше че "Крим е руски" наливайки вода в мелницата на кремълските военнопрестъпници, той щеше да ходи на гости на путин в "День победы" и само Ковида предотварти това, той пищеше като линейка когато натирвахме руските шпиони, той шикалкавеше, увърташе и лазеше ниско под килима при споменаване името на Матушката му ... сега се видя кой-кой е и на чий господ се моли, особено след събитията в Украйна ... !!!
55
0
 
9
 
! Отговори
Марга Рит преди 1 година
И какво като го извикате...метани пак да правите. ГРАНИЦА е това - не Баница. Разказахте играта на някогашната армия, млади офицери съкратихте, защото не ви трябваха. Оръжия унищожихте...сега ще ви сърбаме ние попарата.
54
5
 
7
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Войната се подкрепя от вас, русофилите. Ердоган се учи от батко си Путин - все изпушили мозъци с болни амбиции. Русия и Турция са ориенталски клоаки.