Дончев вижда "екзотичен" кабинет без ярки фигури в него

Разминаванията между ПП и ГЕРБ били за десетки милиарди
Обновена: 9 ное 2022 08:51 | 9 ное 2022 08:45, Нели Христова
39
Дончев вижда "екзотичен" кабинет без ярки фигури в него
Снимка: БГНЕС

Модел на „политически стерилен кабинет”, без участието на ярки политически фигури и реализиран с третия мандат, вижда заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той го определи като „екзотичен”, но не толкова лош.

Според Дончев такъв кабинет трябва да се формира с участието на колкото повече партии и с ясен списък от задачи – с ясен мандат и ясен срок на годност. Един такъв модел може да не се окаже толкова лош, каза Томислав Дончев пред Нова тв.

Относно държавния бюджет, Дончев попита: Как да внесем бюджет с ПП? Разминаванията ни са за десетки милиарди.

По думите му между преобладаващата част от партиите трябва да има консенсус по отношение на това как да изглежда един бюджет.

„Вижте разговорите вчера. Разминаванията по отношение на макроикономическите показатели, по отношение на прогнозите са в размер на десетки милиарди. Как при тази ситуация да бъде внесен бюджет? Внасянето на бюджет е ексклузивен ангажимент на кабинета, бил той служебен или редовен, каза Дончев и уточни, че парламентът не може да задължи правителството да го направи.

Според депутата от ГЕРБ-СДС най-лошият вариант е гледането на бюджета да се превърне в състезание по популизъм. Той подчерта, че това не бива да се допуска - "партиите да си купуват народна любов с бюджетни пари".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дончев вижда.Не знаех,че гробаджиите освен крадци са и ясновидци.Аз виждам Боко в панделата.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложете боко .той е най ярък !
25
0
 
3
 
! Отговори
До Shark преди 1 година
Ами 12 години управляват от Герб, нормално е да има техни кадри в администрацията. Това за месец не се получава, освен с военен преврат. А ИТН никаква работа на Герб не са вършили, просто не се разбраха с ПП-то за постове и пари. А Герб, съвсем естествено, се възползва от създалата се ситуация и официализира нещата. Това е работата на опозицията, няма как да застане на мястото на ИТН и да подкрепя ПП-коалицията.
24
3
 
0
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 27. Да, с машините никой никого не задължава пряко. Само че от администрацията си знаят, че ако не е ГЕРБ те са аут. Затова гласуват за тях, без пряка принуда. За ПП също е показателно, за ИТН най-вече, защото свършиха мръсната работа на ГЕРБ и си го отнесоха те. Ама знае ли се, дългия може нещо да е получил от банкянския за тази мизерия, която направи. Той и песен си има на тази тема, така че няма да е било без нищо
23
0
 
3
 
! Отговори
До Shark преди 1 година
Прав си само за това, че е спорно. С машинките не виждам кой те задължава. А пък след Киропростовците дори и мирис няма, щото нищо не свършиха. Е, устите им работят, това не може да се им се откаже. А, че най-голяма част са негласувалите, то и за ПП-то е показателно. Ако бяха толкова кадърни, колкото им се искаше....То и баба ми, ако беше мъжка.....Но е показателно, че най-голямата подкрепа в сравнение с другите имат Герб.
22
3
 
0
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 25. Това за най-голямата част от гласуващите е твърде спорно. Първо най-голяма част са не гласувалите, което е много показателно. Второ една огромна част от гласувалите за ГЕРБ го правят по принуда или задължение, това са калинките от администрацията, които знаят, че ако не е ГЕРБ те ще си идат скоропостижно.Ако ГЕРб за тези 12г бяха направили нещата малко по-кадърно щяха да са несеняеми. Където и да се пипне след тях, все миришеше.И още мирише.
21
1
 
3
 
! Отговори
До Shark преди 1 година
Ако теб те сатаназираха толкова време, обвиняваха във всички грехове, чегъртаха, най-голямата част от гласувалите, стоеше зад теб, а някакви политикани не ти позволяват да управляваш, със сигурност нямаше да си приветлив и усмихнат. Да, умен е Дончев и кадърен за разлика от ухиления Киро. На Герб му трябваха 12 години за да почнат някакви вчерашни да го сатанизират, но на тях и 7 месеца им стигнаха за същото. Борисов тиква, Киро простото...от тиквите поне има някакви ползи, ама от простотията...
20
2
 
0
 
! Отговори
буци преди 1 година
костов беше двупосочен, а пък преди него фил димитров - също си лягаше с мъже, а от днешните - всички са с тесни панталони и малки фишки, а жените ни едни обратни и те - ужас, пегерастия в парламента - кокорчо е двупосочен, спецов бил го наевал няколко пъти. Доган опъваше станишев едно време ... и ние не сме цвете..
19
1
 
1
 
! Отговори
Па кое му е преди 1 година
екзотичното тогаз? Вкарайте малко "ярки фигури", за да мине в "екзотичното" иначе си остава кабинет от обикновени "фигури". "Фигурантски кабинет" ако щете.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителство на ГЕРБ и ДПС Йок!!! -:)))
17
4
 
7
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Томислав Дончев е умен, но излъчва огромна злоба и негативизъм. Не може да приема поражения, което е голям минус за един политик. Това го прави арогантен и изключително неприятен. Когато влезе в ГЕРБ беше съвсем друг човек. Явно гербокомунистите променят хората коренно и то в негативен план. Жалко!
16
3
 
3
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Снимката е направо трепач: "Звездите ми го говорят".
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що си плешив ба? ъ
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С други думи, политмафията да отстъпи крачка назад и да чака изгоден момент.
13
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Разминаването е в това кой ще ги разкрадели.
12
1
 
1
 
! Отговори
Ами преди 1 година
нов изборен кодекс без списъци и доказан ценз на избирателя, без гласуване от чужбина, задължително с глоба.. ИЛИ 0 процента избирателна активност и гласуване с камъни пред параламата... сегашното положение ще се цикли се видя...
11
5
 
2
 
! Отговори
ами преди 1 година
големи специалисти навсякъде , вкючително и тук,като сте големи разбирачи искате пак да ходим да гласуваме и да се харчат пари ,....ще се получи сходен резултат при нови избори ,какъв е смисълът тогава???
10
1
 
1
 
! Отговори
Аз виждам преди 1 година
Заровената томахвка между БКП/ДС клановете в името на Кремля и грабежа на българите да продължи... демек правителство редовно само на хартия...
9
5
 
5
 
! Отговори
герп/дъпъсъ преди 1 година
И този "нострадамус" не вижда по-далече от носа си. Със или без приет бюджет и неотложни закони, този парламент си отива на село и се насрочват избори, а ако някои депутати имат афинитет към хартията, ще имат възможност да си играят на избори за владетел на килията с бюлетини от wc хартия.
8
6
 
5
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Този също не прави разлика между милиардите. Има си значение дали са стотинки, левове, евра или долари. Честито на депутатите от Герб, които си мислбят, че са финансисти, но не ги разбиратнещата с парите. Особено тези на държавата и на своите собствени. Както и някогашния бивш управител на БНБ Димитър Радев. То, тези неща не стават само с политики, трябват си и пари, че дори и активи даже.