Нинова: Бойко Борисов го играе добрия Дядо Мраз

БСП и ГЕРБ на среща за държавния бюджет
Обновена: 10 ное 2022 13:48 | 10 ное 2022 13:20, Камелия Цветанова
96

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП и ГЕРБ обсъждат държавния бюджет за следващата година.

"Имаме различия с ГЕРБ, но се надяваме да постигнем съгласие по някои от мерките. ГЕРБ смята, че е редно да се удължи бюджетът, но според нас това означава замразяване на доходите при растящи цени. Г-н Борисов го играе добрият Дядо Мраз, като каза, че и социалния пакетна БСП ще приемем", коментира в началото на среща лидерката на левицата Корнелия Нинова.

Още по темата
"Старият бюджет се удължава само до март, но си представете нова политическа нестабилност и нови избори и оставяме държавата в риск", посочи тя.

Така че тя отново настоя, че е по-добре служебният кабинет да внесе нов бюджет, но щом не го прави, от социалистите са готови да обсъдят нови точки преди второ четене на закона за удължаване на бюджета в социалната сфера.

"Имаме различия с вас по макрорамката, по отношение на дълг, инфлация, и разпределение на БВП на глава от населението. Както и да приключат преговорите за правителството, бюджетът трябва да е подобрен от този на служебния кабинет", настоя Нинова.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова е по-добре бюджетът да бъде удължен, въпреки че БСП и ПП сана обратното мнение.

"От ГЕРБ-СДС стъпваме на подхода от миналата година. Затова и сега считаме, че е по-добре, особено в ситуация, в която нямаме яснота ще бъде ли сформирано редовно правителство, да имаме готовност да обсъждаме удължаване на закона за държавния бюджет, лишени от популизма и с прагматични отговори на въпросите - гарантираме ли финансова стабилност на държавата в следващите няколко години, не само в следващите няколко месеца" каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти си Снежанка! Търси се еленчето Рудолф
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се , че е дядо МРАЗ - всички го МРАЗЯТ ! С изключение на 200 000-та армия kaлuнku и други ненаядени чичкопаричковци , които го боготворят !
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо Мраз е по-добрият избор. 1. Защото няма никакъв Дядо Коледа, има свети Николай, евентуално санта Клаус, и не е по Нова Година; 2. Коледа е християнски празник, а е добре да не делим , особено децата, на християни, мюсюлмани, индуисти , а и християнските вероизповедания са различни, във Великобритания са англикани, което е мнооооого далеч о правослявието. Празникът трябва да е радост за всички. 3.Затова е далеч по-добре да си си празнува,е Нова година, а не започването на календара с богЯнус
47
1
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
А-а-а , Нинова, ти знаеш ли , че на Хелоуин Боко е казал,че няма да се маскира ....познай защо....
46
1
 
4
 
! Отговори
Ninovа преди 1 година
Нинова обаче не може да го играе Снежанка. Много е ограничена.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ винаги е бил Дядо Мраз. Ня го гледай че се прави на Дядо Коледа.
44
1
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Другарко Нинова, Другаря Мраз го отсвирихме 90-те тодини, ако сте забравили. Да ви напомня, че взе шейната и не се върна повече от Сибир.
43
0
 
6
 
! Отговори
Крадливата сврака преди 1 година
Да се чете.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо Коледа или санта клаус марио водопроводчика е готино
41
1
 
10
 
! Отговори
Дневника е подправен преди 1 година
И с машините на Мадуро, ГЕРБ пак са първа политическа сила! Какво остава, ако пък изборите бяха наистина честни ! Има ли още наивници които смятат, че една частна фирма ще осигури честността на изборите?
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен 001 преди 1 година
дядо Мраз...това не беше ли марка хладилник
39
7
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До карачанаков Тя се грижи да е във властта на всяка цена. Ето сега с ГЕРБ и хартиените бюлетини, без които се оказва че ГЕРБ не мога да спечелят. После ББ ще почерпи от чекмеджето, а Нинова ни лук яла ни лук мирисала...
38
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен...НИТО "Дедо Мраз",НИТО "Дедо Коледа" !!!!!...На 25-ти Декември отбелязваме РОЖДЕСТВОТО ХРИСТОВО !!!..Ама както всичко,И това събитие СЕ ИЗКЪЛЧОТВА..
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядо Мраз няма чекмедже !
36
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо кака Корни да се съвземе, не живее в мракобесието на комунизма, има само дедо коледа. Иначе бойко няма много общо, щото първо е по-дебел от дядо коледа, второ в торбата има пачки, не подаръци, тва вече според гледната точка, той може под семейната елха и пачки да оставя, ама четящите едва ли.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова единствено може да мрази. Като е начело на западаща партия, за която гласуват все по-малко хора, тя се е взела много насериозно.
34
3
 
9
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
До напомняне - няма такова нещо като фалшива демокрация!!! Има народи които са отговорни към свободата си и живеят в демокрация и народи които хем мрънкат да са свободни, хем да имат вожд над главите си който да развява моркува и тоягата! българите са от вторите!!!! С "кой ще ни даде пари сега" няма демокрация! Роба си сака робия, щото го е страх само да носи отговорност за себе си!
33
3
 
20
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ако Борисов е Дядо Мраз, то Корнелия да яхва метлата и да кръжи около него! И какво общо има Дядо Мраз с това, че Борисов би подкрепил техният социален пакет! Тази не пусне ли селски нюанс в изцепките си, не може да диша!
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... а Нинова, както винаги го играе Пиигииии Общатаааа
31
4
 
13
 
! Отговори
Ехааа преди 1 година
Бойко е добрият дядо Мраз, а Нинова е дащната Снежанка...