Василев: БСП не са потенциален коалиционен партньор, подкрепят хартиената бюлетина

При втори мандат ПП ще разговаря с ДБ
10 ное 2022 19:02, Нели Христова
57
Василев: БСП не са потенциален коалиционен партньор, подкрепят хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Ние много ясно заявихме, че ГЕРБ победиха, а ПП остава опозиция. Също казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и това не означава, че ще гласуваме напук. С ГЕРБ имаме сходни позиции. А БСП не са потенциален коалиционен партньор засега, защото подкрепят връщането на хартиената бюлетина.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Асен Василев пред БНТ.

По думите му ако вторият мандат се връчи на ПП, те ще проведат разговори с Демократична България.

ПП сериозно се отнасяме към втория мандат, ще предложим кабинет и програма, но няма да търсим подкрепа от ГЕРБ, каза Василев пред БНТ. Да, от БСП търсят подкрепа и я намериха подкрепата по тези 16 наши политики. За кабинет за момента ако БСП държат за хартиената бюлетина няма да се случат разговори за кабинет. Това не е ултиматум, те го знаят това от самото начало, поясни Василев. Ние от ПП сме предвидими, като кажем нещо, го следваме, добави той.

2016 дефицитът е с 3,2 млрд., всяка година дефицитът е по-малък отколкото е планиран, това е заради консервативното планиране, което се опитахме да преборим, заяви Василев. Направихме втори път актуализация на бюджета без мнозинство, тези две актуализации доведоха до бюджетен дефицит, който сега се очертава да е 3,4 % с ковид мерките, което значи значително под 3% без ковид мерките. Всички черни сценарии не се реализират, каза още Василев.

Попитан дали ще искат оставката на Росен Христов, Василев каза: Не се притесняваме, нека той да даде всички показания и документи, вярваме, че системата ще си свърши работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Асенка Василева преди 1 година
Най важният партньор за мен е мъжът ми!
41
0
 
5
 
! Отговори
К1Д преди 1 година
Янев премиер! А Асенчо пак да се връща като бригадир на хакери в некой сартъп на некой наивен чужденец-да го укъпе едно хубаво ;)
40
0
 
1
 
! Отговори
Пицария преди 1 година
До ДАЙ БАТЕ АСКО!!"Бате Аско"-ти си мега умен да- гения на Шекер махала.
39
2
 
5
 
! Отговори
Тепогребаха България преди 1 година
Тоя вика днеска статуктвото щело да се връща.Ами дай боже да се върнем на нива преди две години-пълна дъртжавна хазна -0лв. дългове ,бензин 2лв.,тока за бизнеса 5 пъти по-евтин.... На такова статукво евалариус праим , а дано се върне ама надали вече сме в дългова спирала и то зверска.
38
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Абе уж масово се сече,а дърва няма .В германия висок палет със сухи начепени дърва доставени на адрес с размер 1,2м/1м/0,8м е от 30 до 50Е тук е 150 лв.КОЙ открадна дървата и КОЙ вдигна тока и горивата без никаква причина и обрече държавата на инфлация и просешка тояга.Вече дори кредит не ни дават.ПП са за централен софийски .
37
0
 
8
 
! Отговори
Машинките на Мадуро преди 1 година
В цял ЕС махнаха всякакви машини само нашите мошенници искат машини ,с два хакера и хоп +5%,иначе требва да ангажират хиляди в махлите и пак не е сигурно за +2% отгоре даже....
36
1
 
5
 
! Отговори
Гъди-гъди преди 1 година
Тоя ни дръпна обратно в първи клас.Радев и шарлатаните му от ПП както той самия ги нарече ни направиха с 40% по бедни и с инфлация тройна на тази Германия-ФАКТ!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е затова и коалицията им се срина. Щото те не са партньори, събраха се ей така, напук да правят на Борисов. И, като не разделиха пари/постове, Славун измъкна едната подпорка, другите три нямаше как да удържат. Това толерантност, разбиране към партньора у ПП-то го няма. Или си с мен, или няма да си играя с теб.
34
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
КОМУНИСТ КОЖАТА СИ НЕ МЕНИ !!!
33
0
 
10
 
! Отговори
този е отново Гладен преди 1 година
така ококорен, ех това безплатно зеле със свинско, планини ще съборим, за да го ядем!Е ПОКРАЙ СВИНСКОТО И МИЛИАРДИ!
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, през зимата отиваш при Скави с твоите *** приказки!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е проблема по какъв начин се гласува-ръчно или машинно преброяване на гласове подадени от гласоподавателите на избори за кандидатите явили се партийно,движения по групи или независими самостоятелни за личности с участие в състава на избираемия парламент за законотворческа дейност от конкретните избори щом като крайната цел на всички избори да се знае кои явили се кандидати за народни избраници от кои гласоподаватели по групи са получили право на мандат на тази дейност от подръжката им явна
30
2
 
4
 
! Отговори
селски преди 1 година
постановки, ние също сме учили, да отиваме на избори и този ВЪН, ще имам поне моралното удовлетворение, че ще му се налага да си плаща безброи хранения от собственото джобче, храненик на държавата!
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не подкрепят ГЕРБ за първия мандат,но се мазнят на ГЕРБ да ги подкрепи за втория...егати тарикатите!Уууууууууу
28
2
 
8
 
! Отговори
браво, преди 1 година
много уважителни към предишен коалиционенен партньор, каквва е разликата от новото ви мижаво избиране и на двете партии!Колкото сте уважителни, толкова сте и "възпитани" и затова питам, вие въртеливи , яли безплатно човечета, крадлливци, как имате морал и лице да се появявате и давате интервюта !?Абсолютни нагли и безпардонни същества!!!
27
3
 
15
 
! Отговори
Тези отиват при и тн преди 1 година
Тези станаха като славчо. Голям го вадят, с никого не искат да говорят. Те дори с дб не се разбират. Само да погледнат къде е сега славчо и да знаят с този инат къде ще са на следващите избори.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нидерландия блокира България и Румъния за Шенген по вътрешнополитически причини, заяви пред БНТ евродепутатът от Нидерландия Софи инт Велд. Айде Кокорчо беж в Страната на хомо браковете да убеждавата тамошните че сте по добри от досегашните и че трябва да ни отблокират за шангена
25
11
 
4
 
! Отговори
ДАЙ БАТЕ АСКО!! преди 1 година
КЪСАЙ БАТЕ АСКО, НОРМАЛНИТЕ ХОРА С ВИСОКИ ДОХОДИ И СТАНДАРТ СМЕ ЗАД ТЕБЕ! БЕДНИТЕ И ГЛУПAВИТЕ СА С ВЪЗРАЖДАНЕ И ГЕРБ.
24
5
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Браво на Корнелия,мисли за...народа. Аз на пример,трудно гласувам с...банкомата,пардон машината на Мадуро,защото съм на 93 и 4 месеца и ми се...мерджелейй екрана. То и с...хартиената малко се туткам с химикала,но все нещо ще отбележа с лявата ръка,защото дясната ми е малко...схваната,но общо взето,няма да се...изложим и ще подкрепим...наборката,пардон...столетницата.
23
7
 
2
 
! Отговори
Коци Копейката преди 1 година
Възраждане треперим от страх от ПП и ДБ. За това ги обиждаме от ден до пладне.