Липсва съвместимост и военните и МВР не могат да комуникират

Вътрешният министър отрече военният да е стрелял по подкреплението
12 ное 2022 15:26, Елка Василева
20

Вътрешният министър Иван Демерджиев отрече военнослужещият, присъствал при инцидента с граничния полицай, да е стрелял по подкреплението, но призна за липсата на комуникация. В същото време мигрантският натиск към страната намалява.

Още по темата
"Стреляли са и по него, и по автомобила, зад който той се е криел, това което е направил, е да отвърне на огъня. Всъщност подкрепленията, които идват от гранична полиция, не са имали добра комуникация с военния, но не защото не са работили уредите, а защото никой не се е погрижил назад в годините да имат съвместимост и да могат да комуникират помежду си", подчерта Демерджиев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В момента военните се снабдяват с радиостанции, които да са съвместими с тези на служителите на МВР. Продължава паралелното разследване с турските власти и се проверяват всички версии.

Демерджиев отчете спад в мигрантския натиск. Въпреки че вчера са заловени нови 10 нелегални мигранти. Според служебния министър ниските наказания у нас водят до това да се превозват бежанци от чужди граждани.

Силовият министър коментира и задържането на висш служител на "Гранична полиция" с 2000 лв. подкуп.

"Става въпрос за обществена поръчка за снабдяване с джипиеси на гранични кучета. Той е началник сектор, работи по тази поръчка, искал е да му бъде платено, за да се постигне определен резултат и дадено дружество да спечели поръчката", коментира той

Той се закани, че това няма да е последният арест на служители, които се занимават с корупция.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
класика преди 1 година
Трябва да убият някого ,че да се задейства ,Евентуално и то нещо.Така е в бегето.!!
10
5
 
4
 
! Отговори
Стар наборник преди 1 година
Всичко става с постоянно обучение, като ги знам кадровите що за стока бяха. Идат в 9 на работа и се квартироват в спалното на наборните, по икиндия излязат да ги види началството два пъти в седмицата извадят снаражението уж да го чистят и в пет си бият шута. После чакай комуникация.
9
0
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 година
АКО НЕ ДАЙ БОЖЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ПО ГРАНИЦАТА ГРЪМНАТ ОЩЕ НЯКОЙ ,НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА Я ПАЗИ ! ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО,ДАЛАВЕРАТА СИ Е ДАЛАВЕРА ,АМА ЖИВОТЪТ Е ПО ЦЕНЕН !
8
0
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Кой казва истината ? Едно е вярно. Шубето е било голямо.
7
2
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 4 Що па Русия да не би да е държава ?
6
5
 
11
 
! Отговори
SS преди 1 година
А ИНАЧЕ ПАРИ МОГАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ,ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ РАНО С 20БРУТНИ ЗАПЛАТИ НАКУП И ПРАВО НА ПИЩОВ ?
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то такива уникални екземпляри има там ,че ми е чудно как съществуват :))) Пращят от мозък :)))
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя България няма да изчезне най-вероятно, защото накрая ще се стигне до гражданска война явно, и ще се пролее кръв. А пролее ли се кръв вече филмът става друг и може да се окаже, че ще бъдат убити комунистите, които сега държат всичко в лапите си.
3
0
 
15
 
! Отговори
Съвместимост преди 1 година
Легнали полицаи и дремещи военни.
2
1
 
17
 
! Отговори
Вече има преди 1 година
Сериозни признаци на разпада. Е това ще продължи още 10-15г и накрая за 5г всичко ще приключи. Много Държави и народи са изчезнали, няма българите да са първите, но ще са първите затрити от алчност и глупост.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли корупцията в държавата е само на ниските нива. За жалост по високите нива обаче се получава, че корупция няма, защото задържани висши политици, министри, военни, магистрати, полицаи няма. Ще се окаже, че България е рай за корупционерите. На такова ниво е държавата. И съдът не е съд и прокуратурата не е прокуратура и разследващите не са разследващи. И журналистите не са журналисти. Всичко ни е менте.