ГЕРБ се срещнаха с ДБ: С вас нямаме червени линии

Не виждаме възможност да подкрепим първи мандат, отговори Иванов
16 ное 2022 14:30, Нели Христова
32
ГЕРБ се срещнаха с ДБ: С вас нямаме червени линии
Снимка: БГНЕС

С вас нямаме червени линии и вече демонстрираме мнозинства по темите Еврозона, оръжие за Украйна, енергетика, План за възстановяване и устойчивост, както и по темата със закупуване на вторите самолети F-16. Това заяви Десислава Атанасова по време на срещата между ПГ на ГЕРБ-СДС и „Демократична България“ в зала „Изток“ на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Христо Иванов счита, че независимо от това, че не се очертава ясна формула за съставянето на кабинет и че ДБ не е сред очевидните мандатоносители, е важно да се водят разговори и да се търсят допирни точки.

„Ние не виждаме възможност да подкрепим евентуален първи мандат, но това не ни пречи да имаме допирни точки и да работим заедно“, каза съпредседателят на коалицията и допълни, че това е част от усилието за някаква нормализация на българската политика. Разумна фискална политика и Еврозоната той отбеляза като приоритет, както и темата с правосъдната реформа и антикорупционните усилия. „Нашата диагноза е, че политическата криза в крайна сметка се свежда до нива на недоверие“, обясни Иванов и добави като проблем и системната корумпираност на политическия процес като такъв.

Делян Добрев обърна особено внимание на темата с цените на горивата, като отбеляза, че тя е основна и за ГЕРБ, и за ДБ. Българският потребител продължава да плаща по 3,50 лв., уточни той и добави, че е твърдо решен да продължи борбата с тази несправедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 1 година
Христо Иванов е политически труп и това е ясно за всички, дори и за самия него. От месеци насам всякакви проучвания показват, че той повече няма да влезе в парламента. Ето защо сега се опитва да направи някаква коалиция със силните на деня, че да си осигури още известно време във властта.
26
0
 
1
 
! Отговори
Миленски преди 1 година
ДБ очевидно се провалиха и загубиха доверието на хората. Време е да осъзнаят, че не са никакъв фактор в политика.
25
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Те са си стари другари, пък и министри са си били един на друг и пак ще си бъдат. Иначе само се хвърля пясък в очите на хората с разни спорове.
24
0
 
0
 
! Отговори
Диляна преди 1 година
ДБ със смешните си изборни резултати как ги броят за живи изобщо
23
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Те Дб само с Герб не са се гушкали, време е :)
22
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 1 година
Явно ГЕРБ и основния спонсор на ДБ - Иво Прокопиев вече нямат червени линии помежду си...
21
1
 
3
 
! Отговори
дедовия преди 1 година
Линиите наистина между Герб и ДБ (чети като ДС) не са червени, а КАФЯВИ.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ножът реже хляба на дъската, а за народа пак ще останат само трохите по дъската
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ходим на избори, докато не се случи нещо добро, така работи Демокрацията. Ниро ДБ, нито ГЕРБ са дали нещо добро до момента и двете партии са били в коалиция и обслужваха основно олигархията
18
1
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Кадъната от Кубрат градила карира в бастионите на ДПС? Първо в общинската администрация, после в МРББ. Не мисля, че ще има някаква промяна. ДБ са си 100% ДС проект обслужващ олигарсите на ДС.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаме червени линии...........по отношение на външната политика. Но то има и вътрешна. Там нещата са ДРУГИ.
16
7
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 година
Крадливи герберастки раазбойници,каквото и да опитвате,арестите идват.Ще отговаряте за грабежа на народна пара,такъв,какъвто историята не помни преди вашето пръкване.Затвора е вашето бъдеще.Барабар с банкянския разбойник.
15
9
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
очиларката с патладжанения нос е направо страшна..И къде изчезнаха другите кукли на Мутроида-"Кърджалийската",Цеца,Винкела,оня с аптеките,..?..А "боеца от първата линия",написал "ШАЙКАТА",а после станал пръв сред първите в слугуването на същата тая шайка?..Къде е "портфейла" на Тиквата?..Къде е другия "финансов гений"-счетоводителя "Берлага",правещ се на негов "финансов министър" ?..Агейн:-Увисне ли психаря-социопат от Банкя и шайката ще се разпадне веднага....Няма да изчезне,но ще стане по-лесн
14
3
 
8
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
ДъБъ=Бля...бля...бляяяя....
13
6
 
4
 
! Отговори
Vitamin Z преди 1 година
Защото сте еднакви! И това съвсем не е комплимент!
12
6
 
2
 
! Отговори
ГЕШЕВ ПОКАЖИ ГИ преди 1 година
Главният прокурор Гешев били си показал приятелите - полицаи воайори, главорези, мафиоти, Двуметрови мутри и ДС чички !Гешев запознай ни с приятели си!
11
4
 
3
 
! Отговори
Алена преди 1 година
Нашите изконни идеологически партньори от Демократична България са готови отново да работим заедно, както през златния век на българската държава, когато Генерал Бойко Борисов, Генерал Атанас Атанасов и българския Ейбрахам Линкълн - г-н Христо Иванов управляваха рамо до рамо и създадоха демократичните ценности в Република България!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа не гласува и истината е, че този парламент няма абсолютно никаква легитимност.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е политика и интереси, незнам защо се нападате по политически пристрастия, всички са еднакво подкупни и продажни.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Бойкикев и сие нищо не зависи, Герб трябва да се срещнат с заврения зет и прокопов