Тома Биков: Демокрацията е за всички, не само за хората на площада

Надявам се да не отиваме на предсрочни избори, каза още той
20 ное 2022 22:02, Нели Христова
110
Тома Биков: Демокрацията е за всички, не само за хората на площада
Снимка: БГНЕС

„Надявам се да не отиваме на предсрочни избори, би било безотговорно. Следващите предсрочни избори няма да дадат по-лесно решение от това, което е в момента”.

Това заяви в студиото на „На Фокус” по Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Полагаме всички усилия за създаване на правителство, опитваме се да се абстрахираме… Не се ли самовзривява Асен Василев като гласува против новите самолети, които подкрепят ДБ. Не знам дали отиваме на предсрочни избори, ние още не сме получили мандат”, каза депутатът.

Той предпочита да гласува в хартия, защото има доверие на членовете в Секционните избирателни комисии.

Запитан, ако през 2023 г. има нови избори, ГЕРБ спечелят, но броят на недействителните бюлетини е висок, какво ще стане. „Не е въпросът за нас, това е въпрос на права. Ако има 15-20 000 души, които се притесняват да гласуват с машина, трябва да им дадем тази възможност. Демокрацията е за всички, не само за хората на площада”, каза Биков.

„Част от опонентите ни, които са по-отдавна в политиката си мислят, че са умни и хубави, другите купуват избори. Те нямат структури по места, нямат хора в СИК. Над 100 000 души участват в изборния процес в България. Мисля, че рискът да се фалшифицира нещо, както е софтуера на машините, е нисък”, каза Биков.

„Това, че приемаме предложението да има такъв разговор (с политическите си опоненти), не означава че се отказваме и на връщането на хартиената бюлетина. Ние въведохме смесеното гласуване, подкрепяме това гласуване, което беше въведено и от 45-ото Народно събрание. Почти няма гаранции за гласуването. Към този момент в тези условия смятаме, че трябва да дадем възможност за избор” каза Биков.

„Какви са гаранциите за флашки, софтуери, които не съществуват в Изборния кодекс на Мая Манолова, сега действащият ИК е на Манолова и на Слави Трифонов и на тези хора”, каза депутатът от ГЕРБ.

Този парламент е в състояние да работи, работи по-добре от предишния, който не приемаше закони.

„Седяхме и анализирахме. Докато анализираме се оказа, че са подписали меморандум с Джеймкорп. Този договор щеше да бъде изпълняван активно, ако не бяхме разкрили тази далавера. Една от причините за тази доста силна реакция от страна на ПП, е, че те нямат голяма полза този парламент да продължи да работи”, каза Биков.

„Стани да седна не е чак толкова лоша формула, но няма кой да седне вече”, каза с усмивка той, запитан за думите на Борисов, че се готви за 4-годишно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Биков, че демокрацията е за всички, но наши не е демокрация, няма демокрация без върховенство на правото, каквото в България няма. България се управлява от шепа олигарси, които си *** народа и си правят каквото си искат.
77
1
 
2
 
! Отговори
= преди 1 година
Хич не ме интересува какви били партиите от "хартиената коалиция" и колко готини и модерни били флашкаджиите.Като инженер по електронна техника,с голям опит и квалификация съм наясно,че мадуровските таблетчета с мижавия им софтуер и разнасяните от сулю и пулю флашки са безкрайно лесни за фалшификация на резултатите от изборите. 15 служители на Сиела, фирма свързана с ПП и ДБ обсужват приватизираните ни избори и ще са абсолютни балъци ако не се възползват, но май балъците сме ние.
76
2
 
3
 
! Отговори
Къде беше това преди 1 година
***,бикOFF,когато Българският народ народ излизаше на протести и вкарвахте от майчината ти родина истамбулска полиция да бият народа.Нема такова животно.
75
1
 
5
 
! Отговори
Щ vi + Щ до 94 Анон. преди 1 година
Ако на ГЕРБ сърбахме попарата 12 г. на ПП сърбаме отровния буламач от както са се появили и сигурно още ще ни тровят, заради зомбирани поддръжници.
74
4
 
3
 
! Отговори
мира преди 1 година
Този е самозабравил се *** Отвратително човече . Гледах го 3 мин с Лора нагъл *** и прави всички хора прости .имало и верни протоколи какво толкова че някой показва зачеркнати преправени и др неща Той е просто едни неморален нагъл тип как гледа деца и коя майка го е възпитала се чудя И ще гради нация българска чесна учена просветена а чакай от умрял писмо Това са *** в герб
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ винаги внасят разделение сред хората. Сега насъскват протестиращи срещу непротестиращи. ГЕРБ няма да се промени никога. Малко ли ни бяха 12 год.?!
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Теодоро Теодоро,Теодорооо,къде искаш да се върнеш....
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен : И като им сърбахме попарата сега какво? Как живеем с цени на храни и облекло със 100 % по-високи, 5 пъти по-висока цена на газа от лятото на 2021 година,занемарен градски транспорт,спрени всякакви строителства и поддръжки,в пъти увеличена престъпност,на всяка крачка бедни и просещи хора,клошари,мърсотия и хаос по улици и спирки,дрогирани и пияни шофьори,безхаберие и некадърност в управлението,безкрайни лъжи и ограбване....да изброявам ли още ? Вярно ли е това,отговорете си!!
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре избори отколкото герб да ни мачкаСьрбахме им попарата -12 г
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ние пък си искаме хартиената бюлетина! Не вярваме на ОТХВЪРЛЕНИТЕ от всички държави (с изключение на Венецуела и България) машини ! Ако сме съвременна демократична държава трябва да имаме право на избор как да гласуваме! Какво толкова страшно има-това е въпроса!!!! Кирил не иска да му разваляме рахатлъка,нооо не става така,Кириле,всичко излиза наяве! Осъзнайте се,поне малко!Стигат ни вече вашите изтъркани клишета за престъпност и задкулисие,защото ВИЕ,Кириле сте точно тези!
68
4
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изборът за Боко е лесен - затвор или машинно гласуване. Няма печеливш ход.
66
4
 
5
 
! Отговори
Теодоро преди 1 година
биков СКОРО ЦЯЛКАТА ВИ КЛИКА В ДРАНГОЛНИКА!!! СЛАВА НА БСП И НЕЙНИЯ ЛИДЕР ГОСПОЖА НИНОВА
65
4
 
10
 
! Отговори
Прост преди 1 година
Ако демокрацията ни виси на мадурите на Борисов и Доган, ПИКкаем ти на демокрацията.
64
4
 
9
 
! Отговори
Мадуро или немадуро преди 1 година
Мутрата трябва да избира между съд и затвор за купуването на Машините на Мадуро, или машинно гласуване. Той плати Машините на Мадуро. Ако са Машини на Мадуро - в затвора. Ако не са Машини на Мадуро - машинно гласуване. Избирай.
63
5
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
И тоталната корупция на ГЕРБ и ДПС касае всички.
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрата купи Машините на Мадуро. Да се осъди за купуването на Машините на Мадуро. Защо е купил машини от Мадуро? Да отговаря и да се арестува. ЦИК ги била купила, а той ги платил и само финансирал. Колко пари даде на Мадуро?
61
7
 
6
 
! Отговори
Жендар преди 1 година
Пийвам си кафенце от капсули, след това ще чистя пода с мокри кърпички и по-късно може да се явя на спонтанен протест в полза на Кики и не на последно място "мутрата" е виновен че сам некадърен.
60
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ е секта, ГЕРБ е тоталитарна партия, която прави фалшификации, за да си добави още 10-15 процента над фйеновете си, купува всичко по махалите, по общините. Мафиотска организация на общинско ниво. "Пари-избори-пари" - това е цялата им философия и партийна програма.
59
5
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Ще фалшифицирате изборите, както и да го въртите!!! Трябва Ви хартиената бюлетина, защото иначе е доста по трудно с ***, нали?