ГЕРБ търси възможност за кабинет - технически, експертен, но с подкрепа

Според Атанасова ДБ търси възможност да не поема отговорност
28 ное 2022 13:48, Александър Попов
45
ГЕРБ търси възможност за кабинет - технически, експертен, но с подкрепа
Снимка: БГНЕС

Търсим възможност за съставяне на правителство. Най-лесно е да се отиде на избори, каза в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите й е най-лесно никой да не носи отговорност какво ще се случва в държавата и България да се управлява от служебни правителства, назначени от президента, и без парламент.

"Ние търсим всякакви възможности, включително и това, което каза Бойко Борисов, за техническо, експертно правителство. Но каквото и да е правителството, то трябва да има парламентарна подкрепа", обясни Атанасова, цитирана от БТА.

Тя каза още, че може да се набележат определени приоритети за работа, като всички лидери на партии да положат подписите си под тях като гарант, че техните парламентарни групи ще гласуват законопроектите, които ще реализират тази управленска програма.

По думите й важните теми са инфлация, доходи, бюджет. "Ако искаме да ги решим, трябва да водим конструктивни разговори за съставяне на правителство. Ако искаме закон за държавния бюджет, сега е времето да говорим за стабилност", каза Атанасова.

Тя коментира, че лагери, крила или кръгове в ГЕРБ няма, като определи изказване на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като "политическа закачка".

Атанасова каза още, че "Демократична България" търси възможност да не поема отговорност". "Не мога да си обясня иначе как БСП ще бъде техен предпочитан партньор за сметка на партия от едно и също европейско семейство, с която да не може да се намерят допирни точки", каза тя.

Според депутата от ГЕРБ-СДС Драгомир Дамянов най-добре е правителството да бъде евроатлантическо, което да споделя европейските ценности. По думите му са необходими сериозни преговори и да се съгласува програмата с останалите политически субекти.

По повод на мигрантския натиск Десислава Атанасова отбеляза, че е вносител на промени в Наказателния кодекс за увеличаване на наказанията за подобни престъпления.

"Целта е държавата ни да има ясен отговор на мигрантската криза. Надявам се, че политическото противопоставяне няма да вземе превес", каза още на пресконференцията в Русе Атанасова.

"Това касае не само границата с Турция, но и на Европа и ако не обединим усилия, то тогава Шенгенското пространство изглежда все по-далечно", каза още Атанасова.

Тя изрази и надежда политическото противопоставяне да не вземе превес за пореден път и независимо кой е вносител, промените в НК да бъдат разгледани в най-бърз порядък, за да има държавата отчетлив отговор на мигрантската криза.

Десислава Атанасова засегна и темата за промените в Изборния кодекс. Тя е категорична, че направените отстъпки за Обществения съвет, район "Чужбина" и заявленията за гласуване зад граница, остават, за да има конструктивен дебат, но от ГЕРБ искат да се даде възможност гражданите да избират по какъв начин да гласуват. Според нея, четиричасовият дебат за заглавието на един законопроект е сериозна загуба на парламентарно време и допълни, че един пленарен ден в НС струва около 200 хиляди лева, които се плащат от българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Май Деси Атанасова печели битката с ДеЛЯН Добрев за надмощие във върховете на ГЕРБ при изтглянето на Борисов от председателството на ГЕРБ.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от колибарки в НС , от къде ги докара Баце !
26
1
 
1
 
! Отговори
БАБА ТИ преди 1 година
Дудук на радев и готово бе!
25
1
 
5
 
! Отговори
Добре преди 1 година
До 24 "Права е!" - може наистина тия партии на статуквото да са загрижени за страната, но нямат капацитет! Бат бойко един английски не знае - и това ми ти било министър председател, маякът на интелигенцията... Та така - *** народ - слабо управление.
24
5
 
3
 
! Отговори
Права е! преди 1 година
За всеки нормално мислещ човек е видно, че тъй наречените партии на "статуквото" са всъщност отговорни и загрижени за страната партии, а новите проекти са дошли с две цели - да изпълнят волята на олигарсите, които им плащат и да си напълнят джобовете докато могат!
23
2
 
8
 
! Отговори
Един от народа преди 1 година
ГЕРБ са царе на всякакви техники. Такива техничари са, че заради тях България е най-корумпираната и най-бедна държава в ЕС и все по-често българите се питаме - кога ще ги стигнем румънците?
22
1
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Срешат се двама комунистически клитopa в народното събрание: - Говорят, че аме солени и кисели и не ставаме за кисело зеле за народа... - Не думай, кой, кой посмя срещу нас милиардерите? - Злите езици от другите партии на милионерите! - А къде са милиционерите да защитават нас милиардерите от милионерите? - Ми, милионерите прекръстиха милиционерите на полицаите и сега веке ги няма както беше при соца, ако си спомняш тогава можеше по-лесно да се цоца от зелето на соца!
21
8
 
3
 
! Отговори
р преди 1 година
Всеки сам да си направи равносметка. Как живеехме при ГЕРБ и как се живее сега ?
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките, как искат да бъркат в кацата с мед, услади им се толкова години го правят. Служебното правителство върши повече работа от всичките 240 в НС.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ съвсем се наведоха...готови на всичко само да са in the game!!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До по-добре чума, кой каквото си пожелае, ще си го получи
17
4
 
10
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
То и сега сме с техническо експерно правителство -служебното. За какво са ни ГЕРБ, ДПС и БСП?
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бъдат възстановени липсващите милиони българските граждани трябва да разгонят пълнежа на парламента. Ха-ха, хи-хи !
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По повод на мигрантския натиск Десислава Атанасова отбеляза, че е вносител на промени в Наказателния кодекс за увеличаване на наказанията за подобни престъпления." -- от ес са забранили да бъдат спирани на границата. Тази ов.цане се чува какви глупости плещи. Правят някакви акции за вътрешно залъгване на населението, после спират и никой не се интересува какво става на гараницата с месеци. Затова и оградата е в плачевно състояние.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По думите й е най-лесно никой да не носи отговорност какво ще се случва в държавата" -- а каква отговорност носи вашата тиква, борисов от село банкя, след като бе установено че липсват милиони. Никой не го разследва и се разхожда на свобода препасан с пистолет.
13
2
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ са крадци преди 1 година
Едниствената техническа експертиза, ще се извършва по затворите срещу вас самите, когато започнете да отговаряте за престъпленията и кражбите си! НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТЕ! Край на модела Борисов и чакалите му, завинаги.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"един пленарен ден в НС струва около 200 хиляди лева, които се плащат от българските граждани" -- докато овчето стадо наречено "български граждани" похърква, крадците на бюджета са стигнали неподозирани висоти. Народното събрание е пълно с говнянковци, които всеки ден чопват по 200 000 лева, а работа свършена няма никаква.
11
1
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Търновград 1393г. Болярите тичат при цар Иван Шишман: - Царю, турците идат! - По Би Ти Ви или по "Нова"?
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Шенгенското пространство изглежда все по-далечно" -- нас ни интересуват само крадците на бюджета, шенгенското пространство чумата да го яде.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсете изчезналите милиони, депутатите от герб, като ги намерите, щом толкова искате може да говорим за правителство.