От ПП признаха за трудности с БСП

Коментар от ГЕРБ
28 ное 2022 21:09, Росен Стойчев
0

От ГЕРБ първи призоваха прокуратурата да се самосезира по случая с изказванията на БСП от парламентарната трибуна за предоставяне на кодове за машините от Кирил Петков, ако изтеглят закона за връщането на хартиената бюлетина. От партията завиха, че вярват в работата на българските институции и ще установят ако има манипулации.
Още по темата

"Ние сме шокирани от тона между бивши партньори за подобни неприлични предложения между тях, като ултиматуми и заплахи. Надявам се, че българските институциите ще установят дали са възможни подобни манипулации", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ., съобщи Bulgaria ON AIR.

Според "Продължаваме промяната" от гласуването на промените Изборния кодекс ще зависи дали може да има затопляне в отношенията с БСП.  

"В последните седмици имаше трудности в отношенията с БСП, които произтичат най-вече от промените в Изборния кодекс, които тръгнаха по законодателна инициатива на БСП. След това бяха доразвити и в комисии от ГЕРБ, ДПС и БСП. Това, че трите гласуваха заедно доста промени вече и в рамките на правна комисия на второ четене, също беше лош знак", коментира Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

"Ние, като ново ръководство, от 2016 година насам положихме усилия да върнем тези наши другари към общата лява политика. БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение в ляво. Стигали сме дори до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тема е много важна и всеки отпит си заслужава", каза Корнелия Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари