ГЕРБ готови да вземат мандата от Радев, крият номинацията за премиер

Според Даниел Митов това не е най-важният въпрос
29 ное 2022 10:02, Александър Попов
80
ГЕРБ готови да вземат мандата от Радев, крият номинацията за премиер
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ са готови да получат папката с проучвателния мандат за съставяне на правителство, като отчитат факта, че президента Румен Радев дава време на партиите да се успокоят след изборите и да започнат да мислят по-трезво. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Това, което зависеше от ГЕРБ и от коалицията ГЕБР-СДС, беше направено. Първо се опитахме да реализираме разговори с останалите партии през контактна група. След това поканихме другите партии на разговори. Тръгна някакъв диалог – около параметрите на бюджета, около други потенциални приоритети. Виждате, че парламентът започна да работи, обединявайки се около някакви консенсус по евроатлантически теми и не само“, отбеляза той.

Митов отклони темата кой ще бъде номиниран за премиер и дали това ще бъде той, според него това не било най-важният въпрос в момента, а как страната да излезе от кризата.

Още по темата
"През 90-те години на миналия век сме имали опити за съставянето на технически кабинет, макар те да не са били от най-успешните. Все пак българската демокрация е извървяла някакъв път през тези десетилетния и може да прояви зрялост и да състави такъв кабинет, който да се радва на малко по-широка и отвъд идеологическа подкрепа, както и да има ясни параметри и задачи в рамките на 6 месеца или една година. Все пак трябва да има някаква стабилност", смята Даниел Митов.

Той допълни, че е трудно да се води диалог с определени политически формации, след като на бял свят са излезли определени решения за Българската банка за развитие (ББР), за платените на половина пари на строителните фирми и за „странните договорки“ между „Продължаваме промяната“ и БСП.

„От къде на къде Кирил Петков търгува кодовете за машите срещу оттеглянето на законопроекти. Аз се позовавам на думите на колегата Георги Свиленски от БСП, който даде гласност на разгорените си с Кирил Петков от парламентарната трибуна. Каква е тази търговия? Какви точно кодове държи бившият министър председател? Аз не съм наясно с тази търговия“, заяви Митов.

Той обърна внимание и на противоконституционните решения на кабинета „Петков“ и намекна за манипулиране на изборните резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Даниел МитовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Народа очаква пресъди, нарушават конституцията, крадът, и пак се пънат да управляват, просто нагаждачи, затова на следващите избори никой няма да гласува догато не бъдат вкарани на топло кърлежи!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
уха за последните 12 години шайката на герб обраха към 43 милиарда евро сега се кумят на още толкоз
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахахахах
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 63-"Не познавам млад човек да им се връзва на акъла"- А пък аз не познавам хора,които да не искат ГЕРБ да се върне,и то НЕЗАБАВНО! Който заговори за политика иска по-скоро ББ да се върне и да се започва с възстановяването на всичко,което *** и подмянаджиите съсипаха,и то УМИШЛЕНО!!! Друго спасение няма,драги,това е истината,колкото и болезнена да е-всичко съсипаха продажните готованци!
65
2
 
7
 
! Отговори
Грешка в името преди 1 година
ГЕРБ-НИТО СА ГРАЖДАНИ/ПРЕОБЛАДАВАТ СЕЛЯНИТЕ/,НИТО СА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БГ /СПРАВКА-ГРАБЕЖИТЕ/....
64
8
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Направо като го вземат и да го връщат мандата, а след това и средствата и имотите
63
7
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Да са готови за процес, когато са следващите правителства, ще са в килиите
62
4
 
6
 
! Отговори
ПП=ПАВЕТА ПЪТНИЦИ преди 1 година
УТЕХАТА ИМ Е, ЧЕ ПОНАПЪЛНИХА ГУШКИТЕ СИ ПУЕШКИ, КАТО ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА БАБА СИ И ДЯДО СИ с ИЗКУСТВЕНО НАПОМПАНАТА ИНФЛАЦИЯ...
61
0
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ЗА КАКВО СТАТУКВО ПИШЕТЕ В АНГЛИЯ ПАРТИИИТЕ НА КОЛКО ГОДИНИ СА А БКП Е СТОЛЕТНИЦА ТУК КАКВА Е СТИГА С ТЕЗИ ЛЪЖИ ЗАЩОТО ПОМАГАТЕ ТАКА НА ТЕЗИ ДЕТО ГРАБЯТ РУШАТ ЛЪЖАТ ВЕЧЕ 2 ГОД ЯВНО НЕ РАБОТИТЕ НЕ ХОДИТЕ НА МАГАЗИН НЯМАТЕ БЛИЗКИ НЯМАТЕ ДОМ И ЗАТОВА ПИШЕТЕ ПО САЙТОВЕТЕ ТЕЗИ ЛЪЖИ ГРОЗНИ
60
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се бутат па и тия крадци ГЕРБави! Най-крадливи, но и най-нахални! Вързали са тука лелките и чичковциите да гласуват за тях и айде. Не познавам млад човек да им се връзва на акъла! Изпечени лъжци и мошеници са от ГЕРБ. Направо като криминалисти - всички заблуждават, но реално - нищо не вършат.
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Битката е на живот и смърт.Бучко Банкянски с всичките кражби за милиарди така се е увъртял че няма отстъпване от властта щото знае че го чака съдилища и затвор доживот.Но американците рано или късно ще го сготвят.
58
2
 
7
 
! Отговори
До гуша преди 1 година
Към Безкомпромисно! Ало, ти умееш ли да смяташ? Не знаеш ли колко и кои управляваха 33 г. Не помниш ли какво направи Костов, за какво статукво говориш? Вие Костовистите, пардон Соро'соидите успяхте за 2 години да направите това, което другите не можаха за 22, т.е. да катурнете държавата. Шепа шумна, арогантна и агресивна група, която си приписва правото да ни съсипва живота, това сте вие. Награбихте се последните 8 месеца, махайте се, че ще вземем камъните!
57
5
 
6
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 1 година
А вие слепци ли сте , че плюете по ГЕРБ.Не виждате ли какво става, когато не са на власт? Пълна разруха на държавата. Кога е било така при тяхно управление?Поддържате разни ин-фан-тили,които уж "не ни крадат",а всичко се срива. Когато ГЕРБ "ни крадяха"според червени ти-кве-ници, държавата макар и бавно вървеше напред,а когато дойдоха недо-расляците отидохме на другия полюс, може би за дълго. И стига с тия смешки-откраднати стотици милиарди, кюлчета, пачки, вили и т н. Това е г-нусна пропаганда.
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иво Христов е един фалшив професор и интригант. Говори ти привлекателно, въвличащо приспивно, спокойно, унило. Но те трови с най-отвратителната антибългарска идеология. Само мрънка и казва това, което му е угодно, с което да манипулира ощественото мнение. Не жалая повече такъв тип президенти или премиери тип Пръванов-Плевнелиев, дори и Радев. В последния повярвах, когато по едно време показа самостоятелност и енергия. Повярвах че той носи някаква промяна. Но се оказа измамник от същия развъдник
55
9
 
6
 
! Отговори
Безкомпромисно преди 1 година
Най-недопустимата възможност е да се осъщество мандат с артиите на мутрите от прехода ГЕРБ, ДПС и БСП. Партиите които винаги са били в управлението на държавата за 32 годиния съсипаха, криейки зад политически манипулации и игри. Недопустимо е да се правят компромиси с тези хора. Никакви компромиси. Редно е да продължи битката безкомпромисно срещу партиите на задкулисиието, които в момента се борят на живот за да запазят статуквото си и да крадат отново. Не бива да допуснем да направят нов преход
54
9
 
9
 
! Отговори
Разумът преди 1 година
Първият мандат трябва да се осъществи с Герб, ДПС и БСП. Това засега е най-допустимият компромис и никакви втори и трети. Комбинацията от тези три партии ще гарантира иинтереса на хората, защото те взаимно ще се контролират и ще тушират крайностите у всяка. Към трите: намерете компромиса, той е по-добър от всяка една от вас поотделно!Потърсете за премиер проф. Иво Христов, който според мнозина би бил българският Орбан! Извадете го от фризера,България се нуждае от лидери, като него.Бях гербаджия.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо имат турците изобщо? Няма да ни вкарате в конфликт, както и няма да управлявате! Не ви ли е ясно. Тук има грабители на държавата. Ояли се мастити гуши, които са задигнали десетки милиарди от държавата и са си накупили хотели и други "джобни" и луксозни придобивки във времето през което за извършвали грабежите си над държавата. Българските турци, както и ние всички страдаме от модела ГЕРБ-ДПС!
52
1
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Търновград 1393г. Болярите тичат при цар Иван Шишман: - Царю, турците идат! - По Би Ти Ви или по "Нова"?
51
1
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Нямат шанс нито едните, нито другите.
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, къде ти е юмрука с който подведе хората и заедно с олигарсите и масоните се опитахте да убиете енергията на хората и да превземете държавата. Радев и Борисов водачите на хартиената коалиция, на мафията, на партиите на статуквото и геноцида над българските граждани. Къде си лъжецо Радев? Много мълчиш, шушумига. Как не те е срам. За колко милиони се продаде?