Държавата отпуска още 1,9 млн. лв. за здравеопазване

Това реши днес на заседание Министерският съвет
30 ное 2022 18:48, Йоана Цонева
6
Държавата отпуска още 1,9 млн. лв. за здравеопазване
Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание Министерският съвет отпусна допълнителни средства в paзмеp на 1 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването, съобщават от правителствената пресслужба.

Парите ще се използват за дофинансиране на сключени договори за изпълнение на дейности по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ" и проект "Изграждане на инфраструктура за предоставяне на специализирана здравно-социална грижа за деца с увреждания".

Допълнителните средства ще бъдат използвани за актуализиране на цените чрез Сключване на допълнителни споразумения към сключените договори за извършване на строителномонтажни работи при спазване на чл. 117а, във връзка с чл. 116, ал. 1, т. 2 и 3 от Закона за обществените поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думи нямам.Това е някакво чудо.А в Испания излезнаха на протест,защото съкратиха парите за здравеопазване да имало за оръжия и после разгониха хората.Браво!
4
1
 
7
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
Не виждам защо е това?! Нищо няма да стигне до хората!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма здравеопазване в България, тук всичко е усвояване на средства. Запада ни измъкна докторите. Накога в селата дори имаше доктори, а сега и в градовете няма. Частната практика съсипа всичко, както и превръщането на болниците в търговски дружества. Докторите ги превърнаха в писарушки. Вече всички гледат само поарите, а не здравето на пациента.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези парички набързо ще се усвоят. Сега пак ще почнат пътеките и пътечките и недай боже и Ковида. Колко пъри потъват уж за здравеопазване, по безмислени проекти на нашите фирми като спартни зали в празните села, детски площадки за бабите. Няма ли държавата най после да си сложи ред.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е някакъв виц, нали!?