Рашков: Борисов изрече поредната лъжа за охраната на границата

Дори по времето на ГЕРБ мигрантският натиск не е спирал
30 ное 2022 20:32, Нели Христова
44
Рашков: Борисов изрече поредната лъжа за охраната на границата
Снимка: БГНЕС

Борисов изрече поредната лъжа за охраната на границата. От документи, които представих миналата седмица, е видно, че дори и по времето на Борисов, мигрантският натиск не е спирал. Не знам защо така се хвали г-н Борисов, вероятно това е негова характерна особеност, но няма държава, която да има външни граници на ЕС, през която да не преминават мигранти. Това е единственият европейски министър-председател /Борисов, бел. ред./, който твърди, че по негово време не е имало мигрантски натиск.

Това каза пред bTV бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков.

Пак ще повторя - това е абсолютна лъжа и тя е много нагла - така Рашков коментира думите на Борисов, който заяви, че в рамките на 15 до 30 дни ще се справи с мигрантския натиск. Ако по времето на Борисов не е имало мигрантски натиск, щяла ли да започнат да правят това гранично съоръжение, попита Рашков. Той цитира и думи на Борисов от 2017 г.: "Оградата не може да спре бежанският поток. Тя е да помага на жандармерията, армията и полицията ако дойде голям поток. Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда, ако искаме двуредна, триредна, - може както в Щатите да направим за 1 млрд. долара, може и както Орбан през 1 метър - нова ограда". Защо ни е ограда по онова време, когато той бе премиер, ако няма бежански поток, попита Рашков.

Станахме свидетели на трагични случаи, при които загинаха млади момчета полицаи. Това е рискова професия - който носи със себе си оръжие, се предполага, че ще влезе в конфликт с хора, които нарушават закона. Това става с мигрантите - има винаги възможности да влязат в остър конфликт на границата, и да стане инцидент.

На въпрос дали по време на двата си мандата Рашков е предприел действия по укрепване на оградата, депутатът заяви: "ГЕРБ гласуваха отпуснатия за оградата бюджет. За да се поправи онова, което те не бяха направили. Много късопаметни излязоха тези наши политици. Ние настоявахме оградата, която в различните три области Бургас, Хасково и Ямбол, се поддържаше - или е трябвало да бъде направено, средствата, които бяха отпускани на областните управи по времето на Борисов, не са били ползвани по предназначение - за възстановяване на оградата. "Едва миналата година ние предложихме тези участъци да бъдат отнети от областните управи и да бъдат дадени на държавата за поддръжка и ежедневно наблюдение", каза още Рашков. Съоръжението се преодолява с подръчни материали и средства, коментира още бившият вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
12
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Като всяко БСП, за Рашков "точките" и "запетайките" са най-важното нещо в една мисъл..Толкова шум за нищо - изкривеният му мозък не може да ни докаже, че Борисов "лъже", защото,както по-надолу Рашков се пояснява, Борисов говори за начините по които се е справял с мигрантския натиск...Говорейки за това, че не е имало такъв мигрантски натиск, Борисов явно е имал в предвид нещо друго, което Рашков не му е изгодно да разбира, а именно, че не е имало такъв НАТИСК от мигрантите, било им е трудно..
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисоф е клоун.Цяла България го знае.А тука платени драскачи го хвалят , а плюят по Рашков .За туй , че показа с какъв нагъл , дебелоочен и крадлив про* стай сме си имали работа през всичкото това време на царуване
27
1
 
9
 
! Отговори
Иванчева преди 1 година
Ела бе Рашче, ела да ми правиш компания, може и бебе да си направим !
26
2
 
7
 
! Отговори
Ей Рашков,. преди 1 година
Бързо заминавай да търкаш наровете в Софийския централен ! Ако нямаш адреса, виж в интернет !
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е топ, а Рашков се прояви като част от съсловие от преди 32 години, което не сме забравили ненавиждаме.
24
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите заслужават Бойко Борисов.Щом все още му вярват ,а той ги обра ,значи си го заслужават.
23
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на Бойко Борисов София беше пълна с беженци.В центъра гъмжеше и беше страшно.Бул.Мариа Луиза беше само с беженци.Бойко Борисов управлява дълги години България ,защото хората обичат да лъжат и да бъдат лъгани.Борисов е един голям лъжец и крадец и не бива да е на свобода .
22
5
 
6
 
! Отговори
По изнервен преди 1 година
До Изнервен И какви бяха онези 68 000 х ,,емигранти,, живеещи в Германия ,,а регистрирани в България ,за който говори Холандският /тогава/външен министър на прес конференцията в София ? Кой ги регистрира в Б /я ? Както сам той каза ,,нямал представа колко регистрирани у нас ,,емигранти ,,живеят в Холандия ,Франция .
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой се грижи за 22-та ти имота,бе Боци? Ти ли ги метеш и чистиш? За какъв ч*п ти е тази политика, бе алчен дър.так?
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те да влизат емигранти целта им е западна Европа, но дори и при Борисова да са влизали нямаше убити полицаи от имигранти почти всеки ден. Рашков ти си за съд лъжливецо.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този вече е в миналото. Не му обръщайте внимание.
18
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков, мигрантския натиск не е спирал, но при Борисов убити от мигранти полицаи, които пътуват с автобуси в страната нямаше, нали?
17
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да се обърна към служителите на националните служби за сигурност и към служителите на всички институции отговорни за развитието на тази държава. Ние сме един народ! Не позволявайте тези, които ви ръководят обвързани с мултаците да ви дават тон в живота. Вие сте надеждата за промяна и бъдеще за тази държава. Бъдете отговорни днес, утре ще е късно. За добро или лошо, времето ще покаже, трябва да се вземат тежки и трудни решения за възпирането на тази орда претъпници от последните 32 години
16
2
 
16
 
! Отговори
Маските падат преди 1 година
Разкриват се истинските лица на бандитите обвързани с режима на Кремъл и Путин. Всички зависими и обвързани с тях показват истинските си лица без значение през колко американски школи са минали. Петорни агени тях червеното знаме родило ги е. Как така дори нямаме истински смели генерали, като полските, като гръцките, като румънските. Как така тези хора нямат отговорност към своя народ!?! Младите хора, вие се борете с цялата си сила и енергия. Не давайте да ви прогонят, както нашите бащи майки
15
1
 
29
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
До Праведен...Не е проблем, че е пияница. Проблема е, че е eднoклeтъчeн и нeдoнoceн кoпeлдaк
14
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
госин Дамажан много добре си играе с думите изречени от Борисов, но истината е че Борисов се справи много добре с емигрантския поток - помните ли онези орди по време на Орешарски - десетки хиляди души. Когато Борисов дойде на власт заедно с патриотите и след построяването на оградата, договарянето с Ердоган. Може да са дреболии но работеха. Дойде на власт тази пияница и разсипа всичко играта на гонешка на полицията с емигрантите завършващи редовно със смърт ...
13
4
 
28
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Toя, наистина е за лудницата - пияница !
12
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Боко имаше граждани, убити от мигрантите.
11
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е психопат. Умее да лъже просттите, да краде и да манипулира просттите.
10
3
 
30
 
! Отговори
Амии преди 1 година
По времето на ББ нямаше 4 убити полицаи от мигранти!!! Колко още трябва да умрат, за да спре да лъже Рашков????