Асен Василев: Машинното гласуване беше убито

Според Христо Иванов никой вече не знае как ще се гласува на местните избори
1 дек 2022 17:45, Нели Христова
67
Асен Василев: Машинното гласуване беше убито
Снимка: БГНЕС

Току-що в зала ГЕРБ, ДПС и БСП гласуваха от идващите местни избори да се гласува само с хартия. От тук нататък нито един българин няма да може да гласува без да попълни бюлетина с химикалка. Предстои да разберем дали тази хартия ще бъде броена на ръка или с броячки, разказа Асен Василев. И направи сравнение - отивате в магазина и вместо да си платите с карта, си плащате кеш. Как ще ви изброят кеша - дали с броячка или на ръка.

Машинното гласуване беше убито, обяви той. Неговата прогноза е, че машините, ползвани досега, на стойност 80 млн. лева. Те няма да бъдат ползвани, освен ако няма нови извънредни избори.

Божидар Божанов от ДБ обясни, че проблемите с оптичните скенери са много, но основният проблем е, че така не се води дебат. Депутатите на двете групи твърдят, че са разбрали за консенсуса за изцяло хартиеното гласуване и купуването на новите машини чак при гласуването им на второ четене в зала.

Ужким целият процес тръгна, за да се даде възможност за допълнително хартиено гласуване. След това се оказа, че сегашните машини, т.нар борисовки ще станат принтери. След това се оказа, че въвеждаме друг вид машини, т.нар скенери. Това става на второ четене в зала, без политическите сили освен ДПС да са казали, че смятат да направят това. А сега изглежда, че се отказват от тези скенери, слушайки това, което г-жа Атанасова говори, и никой вече не знае как ще се гласува на местните избори, обобщи Христо Иванов.

Според него изборите са въпрос на национална сигурност, който трябва да е сигурен колкото паричните въпроси и банковата система.

Този законодателен качамак, който наблюдаваме, е или пълна аматьорщина, или целенасочен план да не знаем как ще се гласува на местните избори, каза още Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Бъркаш,той е ергенка
30
1
 
16
 
! Отговори
СТОП НА ПРОМЯНАТА..! преди 1 година
СТОП НА ПРО100СТОТИИТЕ..!!...
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно зеленотиквеничетата непознават населението на територията! Основното обяснение на БеГееца за положението в което e той и държавата в която живее е?! "и, АЗ какво мога да направя"?!
28
1
 
22
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Жалко за "Партията на провалите" и "Дай България" , няма да си получат парите от Прокопиев , Бобоков , Маджо и пстаналите олигарси , които ги доведоха на власт о за прознателност закриха спец звената да не ги разследват! А когато по тъмна доба и за нула време приехте маините на Мадуро о спечелихъе изборите , ви беше добре! Махайте се , за нищо не ставате псевдо борцо срещу корупцията!
27
1
 
20
 
! Отговори
София преди 1 година
Асенчо, горкия е толкова неадекватен, че като му чета примера с плащането кеш или с карта или броенето на кеша на ръка или с машина, ми идва да ходя да му изкрещя в лицето, че е неграмотен некадърник. Как може такива провалени в професионален план хора да бъдат на чело на държавата?!?
26
3
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
У наше селу решийме у кръчмата, напрау ,а си избираме кмето ! От да арчим паръ за избори ? И решийме още кът изтече мандато на сегашнио ,а са напрай конкурс сред мажете на кой муй най голема паламарката негу да изберем ! Язе иаам голем шанс !
25
17
 
4
 
! Отговори
Джипко Бибитков преди 1 година
Обещавам пак да къртим пейки антивирусно, да сложим КПП-та и да събираме декларации за излизане от градовете. Като бонус ще затворя Витоша- развъдникът на фалшиви вируси. Правил съм го, знаете че мога!
24
16
 
3
 
! Отговори
магаревъд преди 1 година
С премахването на машинното гласуване гербдепесе си осигуряват връщането на властта. Това беше единствената задача на този парламент. сега вече може да се правят следващите предсрочни избори. Спечелването им от гербдепесе е осигурено. А, да. и следователно българия в шенген през крив макрон.
23
2
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Убий машинка , спаси хартийка. Ако ще с крака да се гласува , ГЕРБ печели.Осемдесет милиони за машинките. Луди ли сте бе ? И ГЕРБ пак първи. Ту , да му се не види..
22
2
 
16
 
! Отговори
Айде айде преди 1 година
АСЕНЧО И КИРЧО ДА ТЪРСЯТ РАБОТА В ДЖЕМКОРП ПРИ АТАНАС БОСТАНДЖИЕВ - уж бившия ЗАМ ДИРЕКТОР НА ВТБ / РУСКА/ ЗА БЪЛГАРИЯ!
21
0
 
6
 
! Отговори
За 16 преди 1 година
Аз лично, съм съгласна за заключението относно робствата в историята на България. В момента е по-страшно, защото е нов вид робство, маскирано технологично. И грамотен да си, все тая.
20
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Може ли някой да обясни - каква е тази врява за машини и бюлетини, когато и децата знаят, че гласовете не се броят? Мойто обяснение е, - традиционното мътене на водата от евреите, за да се лови по лесно риба;
19
1
 
15
 
! Отговори
Еми преди 1 година
То навсякъде в Европа е убито, бе Асенчо. Там ревове няма!
18
8
 
2
 
! Отговори
топалов преди 1 година
герб и дъпъсъ ще си получат заслуженото от улицата!
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще видите като се върне Буци, изгладнял, две години не краднал. И за бонус ДПС и Корни. Скоро ще завиждате и на битолските просяци.
16
2
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Ич не ми пука! Ама ич ! Язее не ода ,а гласуам от няаа смисъл !
15
11
 
3
 
! Отговори
магаревъд преди 1 година
машинното гласуване пречеше на гербдепесе да си въртят далаверите с контролирания вот. на герб - купените *** гласове, на депесе турците в турция които не знаят българските букви. Най-ниския резултат на гербдепесе беше когато се гласуваше само с машини. За това всичко на хартия - разработено е как се брои хартията, как се раздават предварително попълнени бюлетини, как се проверява дали е гласувано за което е платено, как се подготвят турците да броят отгоренадолу по хартиената бюлетина.
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие давате ли си сметка в каква катастрофа се намира страната ни?! Борбата за хартиените бюлетини е борбата за вота на неграмотните и малограмотните, хората, на които им е трудно да четат, пишат и говорят на български! Щом борбата е толково голяма, значи този процент от хората е значителен, и оттук възниква логичния въпрос- какво бъдеще има страна с огромна част неграмотници?! България загива, това което нито византийци, нито турци успяха да направят с нашата нация в продължение на векове, сегашните управници направиха за някакви си 70-80 години от 44та насам. Пълна съсипия и разруха, срам ме
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубав ден за българската демокрация!
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На трибуната на НС - Костинбродския печатар,Главния Мултак и Данчо Ментата.Честито, Българи!