Петков пред протестиращите: Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън

Стотици се събраха на площада пред Народното събрание
Обновена: 1 дек 2022 21:53 | 1 дек 2022 19:43, Нели Христова
367

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Протест срещу промените в Изборния кодекс пред Народното събрание организират тази вечер от „Демократична България” и „Продължаваме Промяната”.

В 15-минутна почивка излязоха депутатите, за да излязат на протеста пред Народното събрание.

Почивката бе поискана от Ивелина Мутафчиева от "Демократична България". Тя поиска 30 минути, за да може депутатите да излязат при протестиращите.

Председателстващият Желязков обаче им отпусна 15 минути.

Някои от ДБ и ПП обаче вече бяха на протеста по-рано. Асен Василев поиска почивка, за разясняване на някои от предложенията за промени в ИК. В това време обаче негови колеги излязоха при протестиращите навън против връщането на хартиената бюлетина.

Пред протестиращите излезе и Кирил Петков.

"Вътре борбата няма да е същата, ако ви няма вас отвън. Всъщност депутатите от задкулисието най-много ги е страх от вас. Ще се борим тази вечер до когато трябва. Няма да допуснем да откраднат вашия глас, да откраднат данъците на всички вас", каза той от трибуната. "Всяка малка победа, която отвоюйваме, е победа за демократичното развитие на нашата страна", каза още той.

"Искаме реформарторските сили да управляват България. За съжаление, реставраторите начело с Борисов и Доган овладяха тази сграда и ние трябва да си я върнем. Сигурен съм, че заедно ще успеем да го направим това и не трябва да се отказваме. Бойко Борисов много иска да си закачи някъде на ревера демократичните сили, но това няма да стане. Ние от ДБ сме гарант за това, че няма да допуснем Борисов повече да управлява страната", заяви Атанас Атанасов - съпредседател на "Демократична България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма надежда за България щом може една мутра да я съсипва 12г. и после пак да го хвалят!
226
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Добри преди 1 година
Да се маха бежанчето долно
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наркоман,като украинският..
224
1
 
2
 
! Отговори
даммм преди 1 година
едно е сигурно герберите ще загубят софия , след софия постепенно ще загубят и другите феодални владения
223
1
 
3
 
! Отговори
даммм преди 1 година
герберите и *** се подготявт за местните избори , затова им трябва хартиената бюлетина, там е голямата лапачка
222
3
 
8
 
! Отговори
Джуджето Хаяско преди 1 година
Гледам демонстриращите и си мисля - цирка отново е тук, даже клоуните са същите...
221
10
 
10
 
! Отговори
Вожд и учител на бн преди 1 година
Ха,ха Кирчо ви докарал беднотията за няколко месеца.Това ако не е тапотия си е направо фростотия.Не ви се получават упоркити.По добре изпейте песничка,отколкото да дрънгате глупости.
220
5
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
Искаме реформаторски сили да управляватт България, които за година и половина я въррнанаха десет години назад, а реформата ни се състо в това на всички важни постове да ъдат назначени наши хора! Няма значение кой кум, кой сват, кой на булката брат или баджанак!
219
10
 
3
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Хора, наистина ли си въобразявате, че с тези му*ри на власт всичко ще цъфне и върже? Нима ако предишния мандат бяха те на власт, нямаше на има инфлация? Нямаше да има зелен сертификат ли? Кой унищожи на хората свинете през 2019? Колкото до Македония, именно те прокараха падането на ветото, нищо че уж те го били приели. Защо не го защитиха тогава. Всичко е един куклен театър. Всеки знае кой е кукловодът.
218
7
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Е колко сте вие отвън, една шепа хора в София! Обаче София не е България! В провинцията хората не протестират никъде, даже и по БТВ Канна Рачева не може "да си го измисли"! В провинцията сме смазани от инфлацията, докарана ни от Кирчо и Кокорчо, и ниските доходи! Да се махат!
217
3
 
5
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Заводът за електроколи ще го построя след 10 г- две години по-рано от управлението на вожда ти.На теб специално подарявам един.Очаквай го пред дома ти и провери за взривно устройство.
216
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз сам ще си нарисувам бюлетина-портрет на Дулово и трети пръст от ръката ми.Гласуването е безмислено,но поне да е оригинално.
215
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, какво стана съз завода за електроколи, кога слиза първият автомобил от конвейра?
214
2
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
До NightWatch до 260 Само да питам И КОЙ ДРАСВА ОЩЕ ЕДНО КРЪСТЧЕ ? В секцията има поне още 15-20 които са около масата броят, гледат,спорят ,после членовете на комисията подписват протоколите и всички партии получават копия стига опорки. Това че разни набедени партии не си вярват на хората които са пратили в СИК овете е друг въпрос.
213
1
 
14
 
! Отговори
анономен преди 1 година
Кире- парите ли вече трябва да връщаш?))))))))))))))))))
212
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ/ДУПЕНИТЕ БУЛКИ/ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВЧЕРА ПЛАЩАХА ПО 60 ЛЕВА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА - ВЪЗПОЛЗВАХ СЕ И СЕ ПОЧЕРПИХМЕ. БЛАГОДАРЯ НАИВНИЦИ
211
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без затвор за герберастите няма как да стане
210
1
 
18
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Aлоу Артиената Коалиция Ви срама нямате ле Ве?Стига сте ядосвали Киро ,човека що не се разплака на трибуната ,всичкото го изживява ,ами ще му стане нещо,Лена ко ша прай.Ко клоунски работи ли ,,а не Киро е завършил Харвард и НЕ Е КАНАДСКИ гражданин да го знайте ,туй че съда друго вика не е важно.
209
9
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Както герб ДПС върнаха хартиените бюлетини, така ПП ДБ да върнат смъртното наказание за големите престъпления.
208
0
 
0
 
! Отговори
А преди 1 година
А?