България ще даде на Украйна леко стрелково оръжие и боеприпаси

Това няма да засегне боеспособността на българската армия
2 дек 2022 16:30, Елка Василева
239
България ще даде на Украйна леко стрелково оръжие и боеприпаси
Снимка: архив, БГНЕС

България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои боеприпаси. Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред журналисти след церемонията по откриването на нов логистичен център в Божурище на българската транспортно-логистична компания "Транспрес" за превоз за палетни пратки у нас, в който са инвестирани 16 млн. лева.

Още по темата
По думите му предоставянето на военната помощ ще стане на база на взетото решение на парламента.

Министърът на отбраната е предоставил списък какви са възможностите на Българската армия. Този списък съвсем скоро ще излезе, уточни Стоянов.

"Според възможностите на Българската армия, ние ще окажем помощ на Украйна, както решиха депутатите“, коментира още министър Стоянов.

Той изтъкна, че помощта, която ще даде България на Украйна, няма по никакъв начин да засегне боеспособността на Българската армия.

"Това, с което помагаме, е това, с което можем да си позволим да помогнем в момента", заяви още служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.
(БТА)
 


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България няма боеспособна армия, така, че давайте всичко възможно на Украйна за да приключи по-бързо с руските фашисти и терористи.!
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте им. По-добре да избухват в ръцете на украинците, отколкото в склада на "Арсенал".
166
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Вместо да дадем съветските тенекии, хем да ги заменим, хем да свършат някое богоугодно дело на главите на рашките. Пак се излагаме
165
0
 
0
 
! Отговори
Albi преди 2 месеца
По тв даваха кухня за бедни, хората нямат пари. Нямат всичко им заминава за лекарства (нали цял живот са плащали данъци и осигуровки). Болни хора на легло студуват зарязани от всички. Обаче най-важното е да има помощи оръжия.
164
1
 
1
 
! Отговори
Истинският Някой преди 2 месеца
Не България, а шепа дупeлизци, които повтарят срещу заплащане няколко заучени мантри, и категорично отказват да забележат свастиките по байраците на украинците. И това само и само да направят зло на някой си там, който все повече и повече забогатява реално от това "зло" което му правят. Това доживяхме - С нашите пари да спонсорираме нацизма и неофашизма.
163
0
 
0
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 2 месеца
НС ТРЯБВАШЕ НА УЧРЕДИ ВРЕМЕННА КОМИСИЯ,КОЯТО ДА УСТАНОВИ КАКВО ОРЪЖИЕ МОЖЕ ДА ДАДЕМ.СЛЕД ТОВА ТАЗИ КОМИСИЯ ДА ПРЕДЛОЖИ ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЕ И ОТНОВО НС ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕТО,А НЕ ТЕЗИ РУСОФИЛИ ОТ МО ДА ДИКТУВАТ ВСИЧКО.ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ НАЧИНЪТ ПО КОЙТО СЕ РАБОТИ ПО ВЪПРОСА/МО-ТО ДА РЕШАВА/ Е ИЗБРАН И ПРОКАРАН УМИШЛЕНО.НЕ ВЯРВАМ НА НИКОГО!!! ТОВА Е!!!
162
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Не знам какво се случва. Приятел беше с жена си (украинка) в Украйна преди 3-4 седмици. Животът си тече нормално, ресторанти, излизания. Храната по-евтина от България, както в магазина, така и по заведенията. Какво ни показват и какво става там са две различни неща, а какво всъщност и се случва и какви са причините за всичко знаят само определени хора. Със здраве и дано цялата история приключи скоро.
161
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Kak не ги беше срам да искат помощ от цирвyли като наз, ко да им дадем, леко стрелково кво ше риче, онез недуразомения "Шипка", дето засичат при всяка смяна на пълнителя и имат точна стрелба до 25 метра? Че то е по опасно за тия, дето го държат в ръцете си.
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що не си даде адреса, та първата ракета да лети към него?!? Страдали сме повече от 5 века от робство и войни, та да се месим там къде не ни е работа. Тая *** в парламента само гледа банковите си сметки, имотите и предприятията си.
159
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинските фашисти убиват собственото си население под чужда диктовка, те убиват своите братя и сестри, деца, майаки и бащи, убиват мирното население, което няма нищо общо с тези интриги и война, това не води до нищо добро, а до още повече омраза от страна на местното население срещу Киевските фашистки власти и жажда за омъщение за убитите и разрухата!
158
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Даааа, българската армия нямат дори обувки, но ще давате пари за оръжия за Украйна, да се убиват още братя славяни и сеете ***, дано тези , които вземате тези решения, мълния ви удари, не само в България, а изобщо!
157
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
долни еуроатлантически подложки
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слава на Пусия!
155
0
 
0
 
! Отговори
Ще пратим преди 2 месеца
Пъпъ,Гепи,БКП, ДъПъСъ, БВъс и Дъй Бъ, унищожителната им евроатланДическа мощ е несравнима! Попитайте българския народ,който си е патил от тях! С такава ударна сила,няма как укрите да не превземат Москва!
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да дадем на Украйна това което Русия ни подари в комунзима е цинизъм ,но бъдете спокойни пак ще ни освобадят и този път няма да е толкова леко в Белене
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А прашки няма ли да им пратим? И те са леко стрелково оръжие. И по няколко тона камъни за прашките да натоварим на военните самолети на американците.
152
0
 
0
 
! Отговори
леля чичо преди 2 месеца
българите също трябва да усетят на гърба си ада на войната за да се събудят, украинците също спаха и сега усетиха какво е да нямаш държава , а това всичко е продиктувано от запад , така трябва да стане и с нас
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаме само 36 000 армия и автомати за 200 000 армия. Ще дадаем старите атомати от преди 50 години, защото иначе няма какво да ги правим. И стари боеприпаси, които трябваше да нарежем за скраб. Пълна излагация. Но като ни управляват агенти на Москва - така ще е.
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера имаше репортажи от Франция по повод акция за доброволно предаване на незаконно притежавано оръжие. Това леко стрелково оръжие, кото се канят за откарат в Украйна, след това поне на 80% ще бъде продадено на терористи. Преди месец имапе сведения за оружие, което е трябвало да бъде в Украйна, а е намерено в Швеция и в Дания. И в американския сенат също питат какъв е контролът след навлузан в украинска територия. Има сведения,че сегашните големци на Укр. са си купили прескъпи имоти в чужбита.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проклети ще са навеки! Да даваш оръжие да убиваш руски хора, които освободиха България от 500 годишно робство и от Хитлер. При първия лош вариант щяхме са сме турци, а при втория да говорим немски. И при двата - България нямаше да я има. Сега се борят пак срещу нацисти. Днес центъра на Донецк пак е бомбардиран от укрофашистите. Те стрелят само по мирни, срещу руските военни са безсилни. И на всичко това - нашите продажници казват - да за оръжие. Не са хора, а твари.