Енергийно бедните - доходен критерий, социален статус и имущество

Дефиницията била на финалната права
54
Енергийно бедните - доходен критерий, социален статус и имущество

Служебният кабинет бил на финала за определяне на дефиницията к,ой е енергийно беден и ще получава помощ, като това ще зависи от доходния критерий, социалния статус и имуществото.

"Дефиницията ще включва тези три елемента“, обясни вицето Атанас Пеканов по време на блиц контрола в отговор на въпрос на лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя настоя да научи кога точно служебният кабинет ще внесете в парламент понятието "енергийна бедност".

Още по темата
"Лазар Лазаров каза, че ще го внесете от 2024 г., когато ръстът на цените ще бъдат овладян. Ние настояваме това да стане началото на следващата година. Бързахте със самолетите за ВВС, за военна помощ за Украйна, но за нас и за няколко десетки хиляди понятието „енергийна бедност“ е по-важно", коментира соцлидерката.

"Аз съм съгласен с вас, че темата за енергийната бедност е приоритента и важна, темата е трябвало да се реши отдавна. Темата е част от националния План за възстановяване и устойчивост, приемам бележката, че има забавяне, но сме на финалната права по този въпрос. Има експертна комисия, която разработва понятието, а дефиницията ще включва три елемента - доходен критерий, социален статус и имущество. Енергийната ефективност също ще се включи в механизма. Понятието за енергийна бедност ще се включи в програмите от Плана за подпомагане на домакинствата. Самата дефиниция е готова, но трябва да се доуточни механизмът", каза Пеканов.

Нинова му отговори, че това са общи приказки.

"Слушаме ги вече 4 месеца, обещанията ще направим това, онова, питам ви кога това ще стане реалност. МС не внесе нов бюджет, а предложи удължаване на настоящия, а в него няма нито една стотинка подкрепа за енергийно бедните", обвини тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът е само един е-д-и-н-с-т-в-е-н , КАК ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НИНОВИЦА ВЪВ ВЛАСТТА ,....КАТО ЗА ПОСЛЕДНО . Ще има И последен валс , НАЙ-ПОСЛЕ !
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бедните... Е да , ама богатите са по-малък % , 3% , ... айде де !
25
0
 
0
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 1 година
Не забравяйте , че :"Обещаването'' , не е като даването !
24
0
 
0
 
! Отговори
НЕ ВАЖИ ЗА БСП преди 1 година
КОЙТО Е С ДОХОД ПОД 1500 ЛВ. Е БЕДЕН! СОБСТВЕНОСТТА Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ, НО ЕДИН АПАРТАМЕНТ В СОФИЯ СТРУВА КОЛКОТО 3 В ПЕРНИК, 5 В КОСТЕНЕЦ...ОТДЕЛНО ПАРНОТО В СОФИЯ ИМ ГО ПЛАЩАТ ХОРАТА ОТ ЦЯЛА БГ! КЪЩА В БОЯНА И КЪЩА НА СЕЛО ДАЛИ СА РАВНОСТОЙНИ?
23
0
 
0
 
! Отговори
Бедните преди 1 година
Бедните в България са 80%. Какво повече ще дефинират.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в България доходите не са това , което са. Масово се крият доходи.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Koрнела забрави за енергийно - бедните и се юрна да си урежда далаверите с хартиената бюлетина
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези на снимката и в залата са енергийно бедни, щом се хранят за 5лв.
19
0
 
0
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
До До Доктор Сър ПичукЕдин пенсионер ако няма деца винаги може да продаде скъп имот и да го смени с евтин и да живее с разликата между двете цени без да получава помощи. А ако има деца и им прехвърли скъпия си имот те тогава да му дават джобни след като не му стига пенсията за да живее нормално. България трябва или да въведе данък наследство както е във всяка страна в ес и САЩ от поне 20% защото е абсурдно данъкоплатеца да храни пенсионерите вместо отрочетата им.
18
0
 
0
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Фльорци и нахакани дядки от време оно,с няколко апартамента и вили кандидатстват за помощи.Срамота,а ако им дадат,позор за далите я.Но,в България всичко е възможно.
17
0
 
0
 
! Отговори
12 преди 1 година
Коментар,те не спряха,те крадяха.сега ще ми трие коментарите,че българския пенсионер бил богат.ми аз с 40 години стаж вземам500.00 лева пенсия много ли съм богат,и гледам дете с 95 процента с чужда помощ дете.ако това ми е богатството на тоя свят,нека тя ме съди а аз нея.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе за бизнеса как така решихте на всички анблок да доплащате разликата над 200 лева за мегават час а на битовите потребители ще ги делим на бедни,богати и много богато?
15
0
 
0
 
! Отговори
До Доктор Сър Пичук преди 1 година
Докторе, сърп не си, ама чук със сигурност. Тези описани от теб пенсионери с имоти, да не мислиш че ще ги носят при свети Петър? Със сигурност някой ще ги наследи. Дано някой който го оцени, не *** като теб.
14
0
 
0
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Дано до пролетта да го измислите. А за бизнесмените тлъсти помощи.
13
0
 
0
 
! Отговори
Я преди 1 година
*** тая отврати всички комунисти,бсепари от партията.айде къш
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой плаща тока на Бялата Златка?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стрина Нина забрави ли , че беше доскоро на власт и управляваха, че пита служебното правителство защо се бавило 4 месеца. А те една година къде спаха
10
0
 
0
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Кви са тия глупости? Енергийно беден? Зимата нямаш пари да се отопляваш, обаче лятото отмаряш на испанската Ривиера??? Като си беден си беден и точка. Само простотии мислят и как да ни разделят и настроят все повече един срещу друг.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според европейската дефиниция,всяко едно домакинство което има разход за отопление по голям от десет процента от неговият доход се счита за енергийно бедно,което означава,че повече от половината домакинства във България трябва да бъдат подпомогнати!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Германия дават по 300 евро на всеки на трудов договор.може и 6000евро работна заплата да има,стига комунизъм,това е енергийна помощ на всеки заради енерг.криза и заради войната от която пострада Европа,стига изкривявахте подпомагането както е в ЕС.