Енергийно бедните - доходен критерий, социален статус и имущество

Дефиницията била на финалната права
54
Енергийно бедните - доходен критерий, социален статус и имущество

Служебният кабинет бил на финала за определяне на дефиницията к,ой е енергийно беден и ще получава помощ, като това ще зависи от доходния критерий, социалния статус и имуществото.

"Дефиницията ще включва тези три елемента“, обясни вицето Атанас Пеканов по време на блиц контрола в отговор на въпрос на лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя настоя да научи кога точно служебният кабинет ще внесете в парламент понятието "енергийна бедност".

Още по темата
"Лазар Лазаров каза, че ще го внесете от 2024 г., когато ръстът на цените ще бъдат овладян. Ние настояваме това да стане началото на следващата година. Бързахте със самолетите за ВВС, за военна помощ за Украйна, но за нас и за няколко десетки хиляди понятието „енергийна бедност“ е по-важно", коментира соцлидерката.

"Аз съм съгласен с вас, че темата за енергийната бедност е приоритента и важна, темата е трябвало да се реши отдавна. Темата е част от националния План за възстановяване и устойчивост, приемам бележката, че има забавяне, но сме на финалната права по този въпрос. Има експертна комисия, която разработва понятието, а дефиницията ще включва три елемента - доходен критерий, социален статус и имущество. Енергийната ефективност също ще се включи в механизма. Понятието за енергийна бедност ще се включи в програмите от Плана за подпомагане на домакинствата. Самата дефиниция е готова, но трябва да се доуточни механизмът", каза Пеканов.

Нинова му отговори, че това са общи приказки.

"Слушаме ги вече 4 месеца, обещанията ще направим това, онова, питам ви кога това ще стане реалност. МС не внесе нов бюджет, а предложи удължаване на настоящия, а в него няма нито една стотинка подкрепа за енергийно бедните", обвини тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Българските пенсионери са абсолютно безсрамни. Те често притежават имоти на стойност стотици хиляди левове и същите тези безсрамници кандидатстват за помощи и постоянно искат да им увеличат пенсията защото била малка. Само в България пенсионер с имоти за половин милион и пенсия от 700 лв е беден, а млад човек с западна таратайка живеещ под наем за 10к и заплата от 1500-2000 лв е богат на хартия. Скъпи пенсионери дано поне в пъкъла има наказание за вас.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на украинец по 40 лв/ден. В държавата Булгерия само българин да не си. Куче , украинец или щастлива крава
5
0
 
0
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 1 година
Логично би било да се силно да се ограничи помощта на хора притежаващи скъпо имущество най-вече скъпи имоти в градовете. Всеки градски пенсионер който притежава имоти със стойност над 100 хил. лв или живее в такъв с децата си не е беден и не трябва да се подпомага да се принуди да продава и да се мести в нещо по-евтино, което се отоплява по-лесно.
4
0
 
0
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами в едно свое изказване в Парламента Гай Юлий Кокорчо обясни на бедните в т.ч. и на енергийно бедните какво да правят, като повтори трактовката на своя предшественик Юлий Цезар за бедните ... !!?!
3
0
 
0
 
! Отговори
отврат преди 1 година
Дърта кобила безполезна,която крепи герп срещу насрещна престация.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак българите ще затягат коланите, а държавата ще налива на мангусон.
1
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Така е.