Оградата на границата – ненадеждна, ЕК отказва да отпусне пари за укрепването й

МВР шефът иска допълнително финансиране за още граничари
133
Оградата на границата – ненадеждна, ЕК отказва да отпусне пари за укрепването й
Снимка: архив, БГНЕС

Оградата на границата, която трябва да спира нелегалните мигранти, е изключително ненадеждна и не може да изпълнява функциите на такъв тип съоръжение, призна МВР шефът Иван Демерджиев.

Още по темата
„Обмисляме как да направим така, че тя да е по- ефективна, това изисква време и финанси, но полагаме усилия и това е част от набелязаните технически решения за обезпечаване на границата“, посочи той по време на блиц контрола в парламента.

Той добави, че до скоро каналджиите с мигрантите са преминавали безпрепятствено към Сърбия или Румъния, но полицията прави всичко възможно вторичните прониквания да се спрат.

„В момента сме се насочили към съответните процедури. Наред с тези мерки целим да се обезпечи и сигурността на служителите в страната, които противодействат на т.нар. вторични предвиждания. Изработили сме тактики как тези коли да бъде спирани безопасно, осигурили сме им и ленти, които да спират автомобилите, дали сме указания за по -добра комуникация и вярваме ,че този комплект от мерки ще даде резултат“, каца министърът.

Той добави, че вчера посланикът на Австрия е направила инспекция на границата и констатациите са били положителни.

„ЕК отказва да отпусне повече пари за укрепване на оградата, защото вече е финансирала един път проекта, но има готовност да отпусне средства за друг проект от същия тип“, посочи Иван Демерджиев.

Той призова за актуализацията на бюджета на МВР, защото има нужда от финансиране за отпускането на допълнителните 1000 щата за „Гранична полиция“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
3
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Абе пускайте ги да минаат, няма да се спрът тук арабите. Ще бегат е Германия и Австрия, да ги видим тогава няма ли да дават пари, аааамааа хааа
73
0
 
5
 
! Отговори
22 преди 1 година
До Ром"с - там е проблема! Хайде сега Бат Бойко и сие да финансират изграждането на истинска ограда с отклонените суми, които не са вложени по предназначението им в изграждане на оградата.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите политици ако имаха акъл и топки щяха да осигурят държавен канал за мигрантите. Директно да ги пращат с осигурен транспорт към западна Европа. Това е силен стратегически коз за нашата държава. Турция по тая схема взе 6 милиарда Евро от ЕС. А ние пак сме най големите будали. Пазим външна граница на ЕС а ще им се молим да помагат......абе я бегай от тука. Пускай мигрантите да вървят на запад. Там да се оправят с тях. От къде накъде ние ще поемаме негативите?
71
0
 
2
 
! Отговори
Бой, битка, мариз преди 1 година
Ако стане физически бой между Боко Тиквата и Иван Бебето, Иван Бебето ще победи.
70
0
 
3
 
! Отговори
преди 1 година
Иван Бебето да не се ослушва, ами да хлопне белезника на Далавери Симеонов и да го направи информатор.
69
0
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
колко да отпускат на крадливите българи от ГЕРБ?
68
0
 
7
 
! Отговори
Далавери Симеонов : преди 1 година
"Не стигнаха евраците... Като ги разделихме с вожда и торбичката,за мен останаха само трохите - има няма за няколко хотела и за нова релса!"
67
0
 
3
 
! Отговори
Мрън Мрън преди 1 година
Само се оплакваме, само мрънкаме. Шом ЕС е решил че няма нужда да се отпускат още пари за оградата, това занчи че оградата работи и е добра (в сравнение с полша, унгария, и т.н.) Явно оградата си върши рабптата. Ако искат пари, нашите да формулират нещо друго. Снабдяване с наблюдателна техника. Детектори за движение, инфрачервени камери с интелигентна система за аларми. Нещо друго. Нашия решил да мрънк и то точно на австрийския посланник, преди гласуването за Шенген.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да викнат оня Бургаският бег Валери Симеонов да обясни къде са парите за оградата...
65
0
 
2
 
! Отговори
Самозакопавка преди 1 година
Австрия се притеснява, че ако ни пуснат в Шенген ние може изтървем положението и да ги напълним с могранти. Изппраща посланника си на място да види какво е положението на гранницата и какви са ни охранителните мерки. Достатъчни ли са, могат ли да се справят с наплив? (реално да защото вече се справиха в пика на потока) Но вместо нашия да го увери и да му покаже че всъщонст работят, той започва да мрънка, да се оплаква и да сочи какво не е наред. Ако търсим с лупа въвв сяка система има проблеми
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Гешев , пак ли няма виновни ? Питам за един прЕятел !
63
1
 
6
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
САМО КАДАФИ И САДАМ СПИРАХА ***...НО ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВАШЕ НА ЧИЧО САМ...НАПРАВИХА НАЙ ГОЛЯМАТА ГАВРА С ЕВРОПА...КАТО ИМ ОТВОРИХА ПЪТЯ.А РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЕВРОПЕЙСКО СЕМЕЙСТВО ВСИЧКИ ГИ ВИЖДАМЕ...НАЧЕЛО С ТАЗИ СЪС СЕДЕМТЕ ДЕЦА И ДРУГИ ОТ СОРТА ИЗКУФЕЛНИЦИ...СЛЕД ТЯХ-ПОТОП...
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До коптор... Баце и Гешев казаА , че не е така .
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямали кадри , как д аняма след като Баце от 2009г. до 2021 назначи още 320 000 държавни ЧАНТАДЖИИ . За сведение , през 2009г. държавните служители бяха 340 000 , а сега след 14г. , са ''само'' 660 000 ... ''ИЗБИРАТЕЛИ'' на герб + ромите.МЕРСИ !
60
0
 
8
 
! Отговори
коптор преди 1 година
До АнонименЕК им писна да отпускат пари по проекти и те да отиват в касичките на крадливите ни управници! Не се наядоха ти ненаситни крадци на всички !
59
0
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Естонците за половината пари направиха висока и хубава ограда по границата. Да, не говорим, че оградите работа не вършат, трябва да има мобилни групи съоръжени с дрони и да има големи дрони, подобни на Байрактарите, които да висят с часове и да дават пълна картина.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сандо - и ти нямаше да можеш да излезеш, по времето на хубавия соц. а сега мааш гaщи по Европата.
57
1
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
по време на лошият соц пиле не можеше да прехвръкне през границата
56
0
 
6
 
! Отговори
СТРАХ ТРЕСЕ КОЧИНАТА преди 1 година
Боко Тиквата е побягнал в тръст към Атина, да си спасява кожата от Иван Бебето. Това е информация от последните минути.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е , Гл. Прокурор да ходи на Уши Нос Гърло, И ОЧЕН .... ни види , ни чува ...