Оградата на границата – ненадеждна, ЕК отказва да отпусне пари за укрепването й

МВР шефът иска допълнително финансиране за още граничари
133
Оградата на границата – ненадеждна, ЕК отказва да отпусне пари за укрепването й
Снимка: архив, БГНЕС

Оградата на границата, която трябва да спира нелегалните мигранти, е изключително ненадеждна и не може да изпълнява функциите на такъв тип съоръжение, призна МВР шефът Иван Демерджиев.

Още по темата
„Обмисляме как да направим така, че тя да е по- ефективна, това изисква време и финанси, но полагаме усилия и това е част от набелязаните технически решения за обезпечаване на границата“, посочи той по време на блиц контрола в парламента.

Той добави, че до скоро каналджиите с мигрантите са преминавали безпрепятствено към Сърбия или Румъния, но полицията прави всичко възможно вторичните прониквания да се спрат.

„В момента сме се насочили към съответните процедури. Наред с тези мерки целим да се обезпечи и сигурността на служителите в страната, които противодействат на т.нар. вторични предвиждания. Изработили сме тактики как тези коли да бъде спирани безопасно, осигурили сме им и ленти, които да спират автомобилите, дали сме указания за по -добра комуникация и вярваме ,че този комплект от мерки ще даде резултат“, каца министърът.

Той добави, че вчера посланикът на Австрия е направила инспекция на границата и констатациите са били положителни.

„ЕК отказва да отпусне повече пари за укрепване на оградата, защото вече е финансирала един път проекта, но има готовност да отпусне средства за друг проект от същия тип“, посочи Иван Демерджиев.

Той призова за актуализацията на бюджета на МВР, защото има нужда от финансиране за отпускането на допълнителните 1000 щата за „Гранична полиция“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб и Валери СимОнов , да дават обяснение , И ЗАТВОР !До кога Борисов ще бъде на свобода ?Биков и Деса Поетеса от колибите - колибарката , също в затвора !
33
0
 
5
 
! Отговори
Даам преди 1 година
Окрадахте първият път парите за оградата и сега искате пак да крадете.Тая еврокомисия може да е либерална ама и тя има граници.На пропадналата маса е Българската.
32
0
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Оградата е виновна а тези дето пращат българите на границата с голи ръце да пазят да умират НЕ СА колко манипулации колко рушене колко пропадане
31
0
 
3
 
! Отговори
Асьо Очите преди 1 година
Иван Бебето трябва да прави акция срещу Боко Тиквата.
30
1
 
3
 
! Отговори
ЕС не е.... преди 1 година
ДОЙНА КРАВА ЗА ПАРИ...хахахаааЗАБРАВЕТЕ!!!!!!!
29
1
 
4
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Е не, вие какво очаквате, ЕС да наливат вода в пробита туба ли? Хората дадоха един път - ние се ос*Ахме. Всъщност, както всеки път и със всичко...
28
2
 
5
 
! Отговори
Рашков преди 1 година
Търсете парите от партиите на задкулисието, които си върнаха хартиената бюлетина. Конфискувайте им хотелите, продайте ги и ето ви пари за ограда. Конфискувайте чекмеджетата и чавлчетата. И луксозните имоти, яхти и джипове. Ето ви пари. Демерджиев защо остави шайката да купи последните избори?
27
0
 
5
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 1 година
Разбрахте ли , с други думи , България си ОСТАВА извън европейските граници !Шенген , ама друг път !До кога ще терикатуваме ?
26
0
 
5
 
! Отговори
Иван Бебето преди 1 година
Иван Бебето е малко като Ваньо Танов. Хем му симпатизирам, хем малко му нямам доверие, за дето не арестува Тиквата.
25
0
 
7
 
! Отговори
Оградата е българска преди 1 година
САМИ ТРЯБВА ДА СИ Я ПОТДЪРЖАТЕ!
24
1
 
8
 
! Отговори
Ванко Бебето преди 1 година
Ванко Бебето почти е спечелил любовта на хората. Само трябва да арестува толупа и дуловската мадона и ще го изберем за Министър Председател на Република България
23
1
 
13
 
! Отговори
От зайчарника преди 1 година
Пари от оградата не съм вземал.Само кюлчета злато.
22
12
 
5
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Жалко Демерджиев , досега оградата 12 години беше добра , сега не! Кск така през последните 12 години всичко беше наред , а през последните 2 години не изпълнява предназначението си? Положи ли някой усилия да поправи нещата?Много лесно е да прехвърляш вината на хората преди теб , а ти да стоиш със скръстени ръце!
21
2
 
12
 
! Отговори
Иван Бебето преди 1 година
Иван Бебето защо се занимава с глупости, ами не арестува шайката ГЕРБ-ДПС?
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото от Турска страна на границата никой, не пази лично с очите си го видях в мое разследване което продължи 15 дни .
19
0
 
14
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
НОВИ ПАРИ ЗА ГРАНИЦАТА ОТ ЕС---НЯМА ДА ИМА! ОГРАДАТА Е НА БЪЛГАРИЯ И ГРИЖИТЕ ЗА НЕЯ ТРЯБВА ДА СА БЪЛГАРСКИ!!!АЙДЕ СТИГА ДАЛАВЕРИ С ЕВРО--ПАРИ, ВЕЧЕ...НИКОЙ НЕ ВИ ВЕРВА НА ЛЪЖИТЕ!!!!
18
0
 
5
 
! Отговори
джон преди 1 година
пари вече няма за България ,има нова далавера давал на наркомана този ги вкарва в биткойни взима си процента и другите се връщат при този които му ги е дал,далавера нали,в мътната вода се лови риба и то с ръце гребеш и пълниш щепи
17
1
 
13
 
! Отговори
В Симеонов преди 1 година
Аз усвойх пари те за оградата и дадох процент за шкафчето. Но после какво е станало не е моя работа.
16
2
 
7
 
! Отговори
перко преди 1 година
Не съществува ограда която да не бъде преоделяна или катинар които да бъде отключен или разбит! Те са за предупреждение! Другаде е заровено кучето!
15
3
 
9
 
! Отговори
Иван Babyface Демера преди 1 година
Господин Демерджиев, кога ще нахлуете в Банкя с жандармерия?