Радостин Василев: Машината вече е един принтер

Няма да има машинен протокол
2 дек 2022 13:53, Росен Стойчев
46
Радостин Василев: Машината вече е един принтер
Снимка: БГНЕС

Дебатът за фалшификацията на изборите мина съвсем в началото при първите два параграфа. За мен е безспорно ясно и опитът показва, че 12 години назад във времето избори се фалшифицират с хартия. Това заяви в студиото на БНТ народният представител от "Продължаваме Промяната" Радостин Василев.

"През последните два-три избора, когато машините вече са въведени, няма нито един доказан случай на злоупотреба с вота на гражданите.

Още по темата
Има доста досъдебни производства за злоупотреба с бюлетини, които вървят срещу членове на СИК. Държавата, в която нищо не се случва и там не се случва нищо. Гаранцията на машината беше много сериозна до снощи, че може да се направи справка от разписката, която излиза с нейното броене за резултата, който излиза от машинния протокол. След снощи машината вече разпечатва разписката и тя е един принтер и СИК в края на деня брои тези разписки и създава отново хартиен протокол.

Той уточни, че вече няма да има машинен протокол, което ще създаде огромен хаос и допълни:

"Имаме едни бюлетини, които накрая брои секционната комисия, имаме едни разписки, които според предложението се наричат вече бюлетини от машинно гласуване и отново ги брои секционна комисия. Създават се два протокола, те се обединяват в един протокол, което ще предизвика огромни грешки и ще имаме най-тежките избори, които някога са провеждани в България".

Според него хубавото е, че все пак остана записа в машината и ще има памет, но за да се достигне до флашпаметта ще трябва да се водят дела, т. е. някой трябва да оспорва изборите и няма желание от страна на тройната "хартиена коалиция" да има гаранция - да се принтира нещо от машината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Радостинка Василева преди 1 година
Аз съм дъщеря на една бивша финансова министърка и един бивш шеф на НАП! Аз съм незаконнородена, защото България не призвава брака на майка ми и баща ми!
36
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Този предател излязъл да поучава българите дето сътвори в министерството на спорта погроми лелелелелеле
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте на машина и наблюдателите да не пускат герберите до бележките. Те ще ги крадат и унищожават, защото не могат да ги правят невалидни. Престъпниците психопати от гербодепесе ни откраднаха честните избори
34
0
 
0
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
А ти отдавна си един продажник.
33
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Горкият няма вече да лежи в парламента за невиждани пари
32
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тези ***-чийски пластмасови Мадуровски кутии с 2-3 платки вече са наредени на плаца за отпадъци в правилни редици. Чакат истинските Машини - големите фадроми да ги направят на пихтия за изгаряне до пепел.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен DMS нов гел за Радостинчо ................ ще му трябва в пазарджишкия :)
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото повикало, такова се обадило! Защо в предишните избори изключихте ръчното преброяване и сверяване на протоколите? Сега днешните изключват въобще от изборните документи машинния протокол. Всичко е лъжа, властта е единствената цел, като средство за лично и бързо забогатяване...Не е добра тази работа, не е добра за народеца. Но на продажниците не им пука!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А каква е била преди? Може би мобилна "Ванга"? Много си вътре в нещата, бе Радост, чак става съмнително, доколкото в ПП знаете в подробности всичко за машините!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
DMS нов гел за Радостинчо
27
0
 
0
 
! Отговори
провинция преди 1 година
Няма да са като в ТОТО-то да изчисляват най малко вероятното теглене на тиражите.
26
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 1 година
и ти си едно недоразумение.....
25
0
 
0
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Това гелосано руди до месец ще се прехвърли или във Възраждане , или дпс (където прецени, че ще има шанс да е в Парламента)
24
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 1 година
депутатите от хартиената коалиция да жърнат и пишещите машини и да забранят лаптопи и компютри.
23
0
 
0
 
! Отговори
Boto преди 1 година
Колко требва да си т*п за да натискаш за тея машини само.. поглеждаш нормалния цивилизован свят, където има работеща демокрация - оп хартия.Поглеждаш Венецуела - диктатура, измами, подкупи, манипулации - никаква демокрация - оп машини.Нито ме интересува кой иска машини кой не. Ни знам Бойко кво иска, ни Кирчо..Лесно е. Поглеждаме как го правят нормалните държави грижещи се за хората и спора приключва.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо ще се разкара тоя.Никой нормален не е гласувал за него.Само бот може да гласува за някакъв,който заплашваше други депутати.
21
0
 
0
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Жалко Руди Гела , нищо не става от тебе! Спри се със твърденията за машинния вот , софтуера се контролира , не се броят контролните разписки, ot 12000 се проверяват само 2 и се смята че всички са изправни , в много сеции се отчита десетократно увеличение на гласовете за дадена партия и ако бяха надеждни нямаше Мадуро винаги да печели изборите! Срамота за нищо не ставате , само подсигурявате определени хора!
20
0
 
0
 
! Отговори
Патил преди 1 година
Е Радев се допита най вероятно до Путин и му разреши да връчи мандат. .А за машините е така най лесно се манипулира хартийка.Ако гласуваме на ,,машина,,принтер с памет и накрая се проверят бюлетините и резултата от,,принтера,ще има двоен контрол и мошеничества по малко.Просто тази ,,Какафония ,,е за да се проточи избиране на правителство и от там саботаж влизането ни В Еврозоната ,помощ за Украйна корупционно безвластие./вижте Медицинските Вертолети какги опорочиха.,*** голямо са на власт .
19
0
 
0
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
...И ЗАЩО ДПС ДА НЕ СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ---ЩОМ МОЖЕ ЕДИН КАНАДСКИ ГЕЛОСАН РОМ , ДА СЕ ОПИТВА ДА КОМАНДВА БЪЛГАРИЯ???!!!.....
18
0
 
0
 
! Отговори
перко преди 1 година
Как ще има доказан случай като няма контрол? 500К по голям принтер от тебе няма!