България се надигна след решението на Нидерландия

Коментар на водещи фигури
3 дек 2022 18:50, Росен Стойчев
275

Остри реакции срещу решението на Нидерландия да не подкрепи България за влизането в шенгенското пространство. Нидерландският премиер Марк Рюте изрази съмнения в способностите на страната ни да охранява външната граница на Европа.
Още по темата
Първи с остра реакция излезе президентът Румен Радев.

"Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм", написа президентът.

А от ГЕРБ са категорични, че правителството на бившия премиер Кирил Петков носи вината за неблагоприятното решение на Нидерландия, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Проблемът е, че не е обяснена позицията на България и какво страната ни е свършила през последната 1 година", каза Христо Гаджев.

От "Продължаваме промяната" обаче отправиха упреци към правителството преди тяхното - това на ГЕРБ. Лидерът на партията Кирил Петков написа във Facebook, че България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген.

"Преди седмица открито разговарях с холандския министър-председател Марк Рюте и настоях да се отчетат решителните стъпки, които последното редовно правителство на страната предприе, както и обвързващите ангажименти по Плана за възстановяване и устойчивост за осигуряване на върховенство на правото и решителна борба с корупцията", допълни Петков.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в социалните мрежи, че определя като незаслужено и унизително решението на Нидерландия. Тя заяви, че именно Шенген обединява партиите.

"България е изпълнила критериите за приемането ни в Шенген. Въпреки това ни третират като втора ръка хора. А ние не сме", отсече Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Тогава като не искат да ни пускат в шенген нашите полицай за да няма произшествия тук само да ескортират емигрантите до другата граница и толкова щом няма шенген няма и да спираме емигрантите те така или иначе не искат в България еи да палят нагоре при този меринджей
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой за Шенген не се е надигал!, странно е това, че много грубо и настойчиво се коментира тази тема, все едно се е знаело предварително и така се обира напрежението! Станалото станало, очакваше се, не е болка голяма, догодина пак, е ако стане!
118
1
 
0
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
Баньoвците си надигнали... ocpaнитe пoтуpи!
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер , благодарим им
116
0
 
0
 
! Отговори
Капитан андреево преди 1 година
Преди години, (служители на гранична знаят) имаше прверки именно за готовността ни за Шенген. Няма да забравя как докараха оборудване+ нови автомобили на граничния пункт. Всички бяха шашнати. Казахме си ето личи си че сме в ЕС да ама не. След два дни простигна проверка от фронтекс. Провериха, казаха супер и тръгнаха към Калотина. Цялото оборудване тръгна са Калотина, като направиха така, че проверяващите да бъдат забавени в един ресторант край Хасково. Та така. Заслужаваме си отказа от хола
115
0
 
1
 
! Отговори
Varna преди 1 година
Хайде стига напълно си заслужаваме отказа. Валерката като правеше оградата на границата с Турция имаше репортажи, че оградата е кекава. Кой управляваше с ВМРО и партията на Симеонов тогава? Стига глупости. Западняците не са чак толкова прости, та дори и таковани с 200 от бившия премиер Борисов.
114
0
 
0
 
! Отговори
До Имигрант преди 1 година
Много се радвам ,че си Емигрант ( думата идва от френски и започва с Е ) ! Така и лятото с няколко емигранта от Германия поспорих ...Много се чудеха ,при положение ,че сме бедни на база какво българите сме имали самочувствие?! За някой хора парите не са най- важното нещо на света! Аз лично съм много умен! Знам няколко езика, химик съм по професия и имам още много други таланти!! Също и съм живял в чужбина, където нямат елементарна обща култура ,смотани са и ***!!Щото Боко краде няма да си махна
113
0
 
0
 
! Отговори
! преди 1 година
Нищо не сме изпълнили. Корупция и руски шпиони навсякъде. Докато не се разбират чадърите, нямаме място в Шенген!
112
0
 
0
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Ама нали лошото идва от изток, а хубавото от запад, що се тъй объркаха работите...?
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сложим 5 батареи С500 на западната ни граница, после по един договор с газпром и роснефт, и давидим кога ще ни стигнат европейците. Ама нашите дупeдaвци нямат камбанки като Орбан.
110
0
 
1
 
! Отговори
Cik cok преди 1 година
Osudete Niderlandiya za kleveta
109
0
 
0
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Този проблем е известен от години. И взесто непрекъснато да се лобира и БГ политиците да удрят по масата, те целуват на Уйла Фон делайняна мухлясалият гювеч. Този рюге отдавна трябваше да бъдехванат яко за топките та да му изхвърчат очите....Вместотова, кое сега виновен...... Ами всички БГ полутици.... Като се започне от тиквата и се завърши с про100 Кирливия
108
0
 
1
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Нидерландците като не ни пускат в Шенген, ние ще пуснем в Шенген всички сиириици,афганистанци,иранци и тнт, а нидерландците да ги хранят, ние повече няма да ги храним
107
0
 
0
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
До 246. Не чакам, чакат 4 5 милиона българи,САЩ нямат визи за България, редно е и българи да нямат визи за САЩ
106
0
 
0
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Ако не ни приемат в Шенген излизаме от ЕС, 35 40 години чакаме САЩ да ни махнат визите писна ни
105
0
 
0
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Крайно време е или да си изтеглим молбата за членсство в Шенген,защото не може 12 години да ни обясняват,че сме втора ръка хора, всички политици, ако имат достойнство.Или да се направи работна група от нидерландски и български полицити за решаване на въпрос Шенген и приемането ни със няколко месечен срок
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да не причислят протестите ЗА лева,като вълна на огромно ни желание за влизане в шенген,и като такива да бъдат отразени по медиите в Холандия и Европа.Кскво беше това?Гаслайтинг?
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господа политици. Холандците са прави и не се правете на ощипани. В България нито има правосъдие, нито борба с корупцията. И нека да си го кажем. Обикновените хора няма да се облагодетелстват от Шенген, а вие.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз подкрепям решението им ! Никой не иска пробита мафиотска държава в договорките си !
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
185 Йотова е на този пост още от времето на Плевнелиев пишман атлантически ***.