Демерджиев: Усилията ни за Шенген не заслужават обиди

Получаваме пренебрежение и дискриминация, смята той
88
Демерджиев: Усилията ни за Шенген не заслужават обиди
Снимка: БГНЕС/EPA

"Република България е пълноправен член на Европейския съюз, който полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на партньорите си. Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски граждани, в това число и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз, въпреки засиления миграционен натиск – 4 пъти по-висок от миналогодишния. Трима наши гранични полицаи загубиха живота си, за да запазят сигурността на Съюза. Изключително обидни са внушенията, че срещу 50 евро може да се премине границата. Усилията ни не заслужават пренебрежение! Усилията ни не заслужават обиди! Сведохме до минимум вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена".

Това се казва в позиция на министъра на вътрешните работи Иван Дермежндиев.

"През последните месеци страната ни положи изключителни усилия, за да отговори на всички изисквания на европейските ни партньори. Страната ни успешно премина през две последователни проверки под ръководството на Европейската комисия. И двете приключиха с доклади, които категорично посочват, че страната ни отговаря на всички изисквания на Шенгенското законодателство.

В замяна, вместо европейска солидарност, получаваме пренебрежение и дискриминация. Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството на българските полицаи! Не сме готови да платим такава цена!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докараха България до унизително състояние.Все наведени лакеи,лижат ***, а никой не ги уважава и се гаврят заради тях с държавата ни.Няма ли 1 политик с гръб най-после да защити българския интерес,да спре да се кланя в посолства и да изпълнява поръчки.Те ги виждат,че се продават за пари и им се подиграват на видните ни евроатлантици
48
0
 
0
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Какви усилия? Съседната новина е "заловиха мигранти в линейка"!
47
0
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 1 година
а санди е пиян але але...
46
0
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Трима гранични полицаи загубили живота си за да пазят спокойствието на Европа. Първо, само единия е граничен полицай. Другите двама загинаха, защото колегите им сто километра тичат подир един бракуван автобус и не могат да го спрат шипове някъде по пътя. Единствения загинал е този, който си е наврял главата в дупката на фалшивата ограда на Винету и е извикал на турците, гоу, гоу и те се изплашили и го гръмнали в главата. За да ни приемат в Шенген, трябва да построим истинска ограда като гръцката
45
0
 
0
 
! Отговори
вчера в бургаско преди 1 година
Спипаха група мигранти с линейка в Бурагско, облекли се като медици.
44
0
 
0
 
! Отговори
era преди 1 година
тия нашите политици защо се правят на утрепани. Не ни искат в шенген не заради това как пазим границата, а заради корупцията и срастването на престъпните структури с политическите партии и властта. Тук гледат да ни пробутат колко са лоши холандците, а ние сме си виновни, че търпим да ни управлява тази шайка престъпници.
43
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 1 година
България реално има вероятност да остане ЕДИНСТВЕНАТА страна от ЕС , която не в шенгенското пространство.Това само по себе си е репресия, едва ли някой вярва че всички други страни са идеални!Трябва нидеркратуните и други техни фенове се съобразят с мнението на официалните власти на Съюза, както БГ се съобрази със тяхното мнение за РСМ!
42
0
 
0
 
! Отговори
Жорето преди 1 година
Прав е , за 50 никой нема да и обьрне внимание това са тарифи от преди години , холанците изощо не сь в час сьс сегашните тарифи..
41
0
 
0
 
! Отговори
Защо министре ? преди 1 година
Този министър наясно ли е, че граница не се пази с жива сила разставени по трасето като колци? Това да не е 17 век, където войниците са стояли денонощно на стените на замъците да пазят? Май не е наясно, че вече е 21 век и граница се пази със стабилна стена а не оградна мрежа за лозе. Трябва и камери за видео-наблюдение, асфалтиран път за по-бързо придвижване на мобилните групи на гранична полиция. Защо не потърсят сега отговорност за тази мрежа и пародия на ограда от Валерито Симеонов ?
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслужавате само присмех. Има ли в Шенген друга държава под военнаФатмашка диктатура и без демократичен парламент и правителство? Да не говорим за недемократичните ви избори, че вече ще гласувате на ксерокс, със сканиране. Това е смешна работа. Посочете една единствена подобна държава в Шенген.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да ходим на протест пред народното събрание , протест пред холандското и австрийското посолства . Бойкот на всичко което идва от тези две страни . И стига сме плюли по български министри , човек защитава страната си , а разни родоотстъпници вместо да се обединят зад него го плюят
38
0
 
0
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
Не сме за шенген, и за ЕС и НАТО не сме. Евтин ПР.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземем да бъзнем едно референдумченце да разкараме ес и еврото предварително?
36
0
 
0
 
! Отговори
Съобщение преди 1 година
Понеже явно има истинска блокада на новината и dnes няма да я съобщи .Днес от 12ч пред НС ще има протест срещу приемането на еврото . Който иска нека заповяда.dnes - ще кажете ли дали сте взели от тези 10мил. за реклама на еврото
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви петдесет евро бе,да дойдат да видят с петдесет евро ли ле купуват имоти всяка седмица.
34
0
 
0
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ПЛАЧЕ ЗА СМЯНА И ЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ДОСЕГА ПАРТИИ!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
СЕГА ФУРАЖКАТА КВО МИСЛИ ПО ВЪПРОСА?? УПОТРЕБЕЕЕЕН.... НЕНУУУУЖЕЕЕЕН....
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа получава от нас евтина работна ръка и още един пазар в който се продавата примерно двойно по-скъпи коли заради еко нормите на ЕС. Това което ние получваме е единствено по-лесно придвижване, което не е особенно ценно и помощи които се раздават на наши хора само.
31
0
 
0
 
! Отговори
На дедоти хурката преди 1 година
Хо хо хо ! Подигра се дядо Коледа тръгвайки за България с празни дисаги. Бххахаааа.
30
0
 
0
 
! Отговори
Ех, Българийо преди 1 година
В единствения сайт, в който моге да се коментира - Дори ОЦЕНЯВАНЕТО НА КОМЕНТАРИТЕ НИ ОТНЕХА!!! ЕХ, СВОБОДА...ЕХ, ЕС.... ПФУ!