Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави

Някои западни държави проявяват лицемерие
94
Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави
Снимка: БГНЕС

Въпросът за влизането на България в Шенген не е технически - България отдавна е изпълнила всички необходими критерии. Въпросът е на икономическо и политическо решение, и тук сме свидетели на изключителното лицемерие и двуличие на част от западните държави. 11 години България и Румъния са извън Шенгенското пространство по чисто икономически причини - за да могат да спират камионите на превозвачите ни, и да спъват конкуренцията, каза пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Забележете това лицемерие, когато от ЕС ни обясняваха, че не трябва да държим една държава - Северна Македония, извън присъединяването, защото не било европейско и не било европейска ценност. А 11 години западните държави държат България и Румъния като държави втора ръка, и очевидно не става дума за технически критерии. Няма солидарност. И няма да има. Това е разбирането за европейски ценности. Два стандарта, два кръга държави, единият - по-вътрешен, и това са "бели" държави, а другите - във външния кръг, са сива зона, от която да идва евтина работна ръка. Така гледат на периферията политици в държави като Нидерландия и Австрия. След толкова много години извън Шенген, трябва да потърсим гръбнак у някой български политици, каза още Джамбазки. Ако не бяха такива лигльовци и ако не се подмазваха така непрекъснато на западняците, ако бяха държали на българския интерес както трябва, щяха да се държат по различен начин към нас. Ако България беше проявила характер - да не затваря блока на АЕЦ Козлодуй, ако държеше твърда позиция по отношение на българите в Македония, онези отсреща щяха да имат респект. А те виждат, че коленичим пред всеки западняк, и ни дават това, което заслужаваме", допълни той.

По думите му Германия изразява политиката на група държави, които управляват ЕС.

"За нашата част от Европа отговаря Германия, затова ако нещо се случва или не се случва, нещата трябва да се търсят в Берлин", допълни Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: ШенгенАнгел Джамбазки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕВРОПА РАЗБРА С КАКВИ КОРУМПИРАНИ,НЕКАДЪРНИ И АЛЧНИ ПОЛИТИЦИ СИ ИМА РАБОТА ТУК В БЪЛГАРИЯ...
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Право в десятката.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отговорността е само и единствено сред българските политици...след като нидерландия има някакви съображения значи е така и това е нейно право.и сега както през 2007 г. българия ше бъде прието по чисто геополитически причини, ане защото е покрила някакви критерии...
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
джамбазки...на теб пък кой ти обръща внимание.в редките случаи,когато ти дават думата обикновено присъстват не повече от 7-8 човека,от които почти никой не те слуша.и европейците и американците и руснаците знаят колко струваме...15 години откакто сме в този съюз ние не сме мръднали от дъното от такива като тебе...
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ето това е европейската солидарност,това е благодарноста че подкрепяме санкциите срещу Русия и страда цялото ни нааселение.След тая наглост трябва да отворим границите за имигранти и да отменим санкциите срещу Русия
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами запушете им и вие границата, а за мигранти я отпушете и готово, има и други начини за поразии, но аз не мисля, че европейците имат нещо общо с това, а изпълняват нечии нареждания. Няма нищо общо с българите и България, а нещо свързано с властта в България, гарантирам ви го и ми се струва, че в бъдеще ще се случват и други подобни неща.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали знаете българската поговорка, вместо да ти изпише веждите, ти извади очите! Е, понеже холандците всичко им е обратно, от народа, та до политиката, в стремежа си да ни извадят очите, взеха че ни изписаха веждите. Данке!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
46 какво ни казваш? Че живеем в модерно робство ли? Т.е. на хартия имаме права, но де факто ако изберем правителство което не кефи някой като Рюте и ни спира, нищо че от 10 год отговаряме на всичко. Абе, ние 500 год не се ли борехме за да махнем точно това от живота на народа ни? За какво тогава да даваме милиони за правене на избори? Да викаме направо Рюте да ни посочи *** си!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 сега ако ми кажеш че на запад няма корупция и ще прихана от смях. Честно. Вие наистина ли вярвате, че ония наркомани дето ядат за закуска кексче с Мари-Хуана са наред? Там корупцията е 100 пъти по-голяма, но е на много високо. И обикновения човек не я вижда в ежедневието, което го залъгва че е ок. Нищо не е ок. Тепърва ще се види. Само ще дам жокер - милиарди заеми на ЕС за да се купи точно определена ваксина, която задължително трябваше да се боде за QR наци код! Още искате ли?
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНе мисля, че европейците имат нещо общо с това. Махнахте лявото, може би затова, не знам, но има нещо свързано с партиите и кой владее България.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не за друго тировете да вървят баси логиката
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с двойния стандарт вече новина ли е? Хубавото на всичко, което се случва в последната година е че ЕС показа лицето си. Фалшиво, корумпирано, тоталитарно, с двойни стандарти, маниполативно и грозно. А на всичко отгоре и робско, мпазещо всяка нация бореща се за истината и свободата си. Аз не им се сърдя. Така повече хора виждат истината. А както е казано в Библията, истината ще те направи свободен!
41
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
....Ne niakoi zapadni darjavi ,Djambazki......a VSICHKI !!! Dobro utro.....ti sega li go proumia?!?? Vmesto da gedash sardito i da se pravish na goliam patriot ...mojesh li da obiasnish ...za kakav H.I .ni e tozi EU ....?!?? Ne sme v nego samo kato surovinen pridatak na zapada be Djambazki ....nishto ne pechelim ...a samo gubim !!! Kakvo sme se zanatiskali za tam ?!??
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че кой желае държава затънала в престъпност и корупция с пробита граница,през която може да влезе всеки както си иска...да не говорим за нашенските роми,които източваха холандската социална система...
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма полиция, прокуратура и съд, нямаме място в Шенген!
38
0
 
0
 
! Отговори
Ние сме свикнали преди 1 година
Вече 78 години хората в България са разделени на две групи - равни и по-равни. Така че, това разделяне на държавите в ЕС на две категории ни е понятно, макар и да не ни е приятно.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, причината не е в България, нито в българите, преди доста дни казаха, че ще ни направят проблеми, кой и защо не знам, но мисля, че смяната на правителството в България има нещо общо с това или на определени кръгове или международни кръгове, не знам кои точно.
36
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Аз си мислих, че олигархията и обслужващата я мафия в България са причината да сме най-бедната и корумпирана страна в Европа. Вече съм спокоен след като Джамбазки и останалите хиени от политическата клика ни обясниха, че Холандия и Германия са виновни за всичко това...
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Румъния и България чакат повече от десетилетие, за да бъдат допуснати до безвизовото Шенгенско пространство. По въпроса за членството им в Шенген обаче няма единодушие, а страните в Съвета на ЕС трябва да постигнат такова, за да може предложението да се реализира. Нидерландия и Швеция по-рано намекнаха, че ще окажат съпротива срещу разширяването към България на зоната, свободна от Австрия"
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво умираха българите пазейки границата от бежанци? Ами пускайте им мигрантите! Не бил добър граничния контрол, ами елате и постройте по-добра и модерна стена, турците не искат да спират мигрантите и ви ги пращат. "Румъния и България чакат повече от десетилетие, за да бъдат допуснати до безвизовото Шенгенско пространство.По въпроса за членството им в Шенген обаче няма единодушие,а страните в Съвета на ЕС трябва да постигнат такова, за да може предложението да се реализира. Нидерландия и Швеция по-рано намекнаха, че щеокажат съпротива срещу разширяването към България на зоната, свободна