Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави

Някои западни държави проявяват лицемерие
94
Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави
Снимка: БГНЕС

Въпросът за влизането на България в Шенген не е технически - България отдавна е изпълнила всички необходими критерии. Въпросът е на икономическо и политическо решение, и тук сме свидетели на изключителното лицемерие и двуличие на част от западните държави. 11 години България и Румъния са извън Шенгенското пространство по чисто икономически причини - за да могат да спират камионите на превозвачите ни, и да спъват конкуренцията, каза пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Забележете това лицемерие, когато от ЕС ни обясняваха, че не трябва да държим една държава - Северна Македония, извън присъединяването, защото не било европейско и не било европейска ценност. А 11 години западните държави държат България и Румъния като държави втора ръка, и очевидно не става дума за технически критерии. Няма солидарност. И няма да има. Това е разбирането за европейски ценности. Два стандарта, два кръга държави, единият - по-вътрешен, и това са "бели" държави, а другите - във външния кръг, са сива зона, от която да идва евтина работна ръка. Така гледат на периферията политици в държави като Нидерландия и Австрия. След толкова много години извън Шенген, трябва да потърсим гръбнак у някой български политици, каза още Джамбазки. Ако не бяха такива лигльовци и ако не се подмазваха така непрекъснато на западняците, ако бяха държали на българския интерес както трябва, щяха да се държат по различен начин към нас. Ако България беше проявила характер - да не затваря блока на АЕЦ Козлодуй, ако държеше твърда позиция по отношение на българите в Македония, онези отсреща щяха да имат респект. А те виждат, че коленичим пред всеки западняк, и ни дават това, което заслужаваме", допълни той.

По думите му Германия изразява политиката на група държави, които управляват ЕС.

"За нашата част от Европа отговаря Германия, затова ако нещо се случва или не се случва, нещата трябва да се търсят в Берлин", допълни Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: ШенгенАнгел Джамбазки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
До келявия преди 1 година
Нидерландия ще подкрепи Румъния и Хърватия за присъединяването им към Шенгенската зона, но ще каже не на България. Това реши в петък на заседание правителството на страната. ВИДЯХТЕ ЛИ БЕ ЗАРАДИ ВСИЧКИТЕ ВАС НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ИМПОТЕНТНОСТ ДОКЪДЕ НИ ДОКАРАХТЕ ДА СМЕ ПОСЛЕДНИТЕ ЗА ВСИЧКО ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ЩЕ ВИДИМ ДОКАТО НЕ СТАНЕМ ПРАВОВА ДЪРЖАВА
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, де. Значи в Шенген не ни искат, обаче в евро зоната ни искат и искат да махнем лева и да сложим еврото. Нещо искат да ни измамят западняците с това евро. Значи няма Шенген, обаче има евро. Според мен трябва да използваме Шенген като аргумент да не въведем еврото.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандците без да искат ни направиха услуга. Шенген е вреден за нас. А иначе никога няма да ни вземат в Шенген. И причината не е икономическа или нещо подобно. Западняците ни мразят и това е причината. Мразят ни, защото не споделяме техните гейски ценности и защото не сме католици, пишем на кирилица. Западняците ни ненавиждат, но ни взеха в ЕС, защото се страхуват, че иначе ще сме в съюз с руснаците.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Шенгенското пространство членуват 22 от 27-те държави в ЕС. В зоната са: Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Люксембург, Нидерланция, Португалия, Испания, Швеция, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Малта, Полша, Словакия, Словения; Извън зоната по свое желание е Ирландия. Извън зоната заради неуредени гранични спорове е и Кипър
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукойл е холандска фирма, на Ротшилд и Ню Йорк, ПП също са приятели с тях, може би това има нещо общо със спирачката за Шенген на България, защото паднаха от власт, не знам.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има две държави нашата и вашата, затова има два стандарта.
27
0
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 1 година
сандец, разбрахме се за коментарите. кви са тия копипасти, звънеа от яндекс да питат пак ли си пиян на работа
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РуменНямаш представа какво причниха Бойко и компания на България и колко хора бяха убити тихомълком, затова говориш глупости, отделно и кражбите, че през управлението на Бойко и Цецо и гръмна летището в Бургас!
25
0
 
0
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
С унгарците са свикнали:))) дори словака е никой:))) не си от техният свят, историко:))) Отделно тук рим не е ценост, а е посмешище:)))
24
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Преди дванадесет години. НДСВ бе на власт. България е даваха за пример на Румъния. После при ГЕРБ се изправиха. Сега Румъния е далеч напред, политически , икономически , земеделие , културна европейска страна. Това видях през лятото.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пернишки *** "България изнася тероризъм, какъв Шенген бълнувате бе Гя.ури - ***!"...................... То пък Турция , щото не участваше винаги в тероризма , нали? И цели композиции с петрол крадеше от чужди държави, бяха ги снимали тировете на върволици. Жените на тези уж терористи, разкаваха, как са били принудени да воюват насила, а не по свое желание и разказваха, че Турция е била разпределитения център за терористите!
22
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Triabva Balkanite da se obedenim v syuz, taka mislia az. da im prese4em pytia, drug glas 6te zapeiat
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно и ясно.Няма какво да се добави.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стандартна е един. Ние сме просто аутсайдерите на ЕС. Патриотарите, вместо да се застъпят за реформи и излизане от феодалната диващина, търсят врага с партиен билет ... омразните европейци.
19
0
 
0
 
! Отговори
ЕССР преди 1 година
Скоро ще се разпадне!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не купувайте нищо холандско!!! Малко но от сърце!! Гледайте къде има холандско нещо- луковици за цветя, примерно и никакво купуване!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кратко и ясно Оооооо, България е цвете, я виж в Азия и Африка, а сега и в Украйна какво се случва! Че мароканците , които са част от Холандия и хората ги заобикалят от страх на сто метра разстояние, какви са? Че и продават наркотици там. А терористите кой ги създава, да не би българите? Само някоя страна, която няма интерес България да бъде в ЕС, може да спира България за Шенген.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велешката пропаганда мълчи гузни! Прав е за немците! Зад дървените холандски налъми прозира добре лъснат германски ботуш!! Добрата новина е, че след *** и думата ценности доби истинския си смисъл за нас!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм на 100 процента , само ще добавя че не само политиците са ни виновни . Ако се дигнем на протест всеки ден пред холандското посолство , ако обявим бойкот на всичко холандско , ако политиците обявят вето на всяка холандска инициатива - ще се замислят два пъти преди да гладуват против България
14
0
 
0
 
! Отговори
Ще утървете стадото преди 1 година
Затваряйте границите като едно време . С кльонове бразди и минно полета и граничари . И който тръгне да бяга , на месо. Дорде не са се разбягали всички че кой ще им бачка на олигарсите и ще нарива данъци за чертежи на самолети и кюлчета.