Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави

Някои западни държави проявяват лицемерие
94
Джамбазки за Шенген: Два стандарта, два кръга държави
Снимка: БГНЕС

Въпросът за влизането на България в Шенген не е технически - България отдавна е изпълнила всички необходими критерии. Въпросът е на икономическо и политическо решение, и тук сме свидетели на изключителното лицемерие и двуличие на част от западните държави. 11 години България и Румъния са извън Шенгенското пространство по чисто икономически причини - за да могат да спират камионите на превозвачите ни, и да спъват конкуренцията, каза пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Забележете това лицемерие, когато от ЕС ни обясняваха, че не трябва да държим една държава - Северна Македония, извън присъединяването, защото не било европейско и не било европейска ценност. А 11 години западните държави държат България и Румъния като държави втора ръка, и очевидно не става дума за технически критерии. Няма солидарност. И няма да има. Това е разбирането за европейски ценности. Два стандарта, два кръга държави, единият - по-вътрешен, и това са "бели" държави, а другите - във външния кръг, са сива зона, от която да идва евтина работна ръка. Така гледат на периферията политици в държави като Нидерландия и Австрия. След толкова много години извън Шенген, трябва да потърсим гръбнак у някой български политици, каза още Джамбазки. Ако не бяха такива лигльовци и ако не се подмазваха така непрекъснато на западняците, ако бяха държали на българския интерес както трябва, щяха да се държат по различен начин към нас. Ако България беше проявила характер - да не затваря блока на АЕЦ Козлодуй, ако държеше твърда позиция по отношение на българите в Македония, онези отсреща щяха да имат респект. А те виждат, че коленичим пред всеки западняк, и ни дават това, което заслужаваме", допълни той.

По думите му Германия изразява политиката на група държави, които управляват ЕС.

"За нашата част от Европа отговаря Германия, затова ако нещо се случва или не се случва, нещата трябва да се търсят в Берлин", допълни Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: ШенгенАнгел Джамбазки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задай правилния въпрос, защо всичко в държавата е съсредоточено в ръцете на един вагон хора, които ограбват страната и държат властта и се кланят на чужди посолства и чакат решения отвън?Защо?Вие чували ли сте някога,Бойко да се заинтересува как живее населението и от какво има нужда? Аз не! Но за огромни кражби и рушвети и процент за него от крадените държавни пари уж за строежи, трябва да има, рекет също, а когато стане напечено,лази в краката на чужди посолства,злеоставяйки тях и държавата ни
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво изобщо сме в този ЕС?? Само ни прецакват винаги. А ние им плащаме милярди за членски внос!! Напускане на тази мафиотска организация!
11
0
 
0
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Национален референдум за напускане на ЕС и НАТО!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СъобщениеПравилно, приемането на еврото, ще е със страшни последствия за държавата, дано да греша!
9
0
 
0
 
! Отговори
Съобщение преди 1 година
Понеже явно има истинска блокада на новината и днес няма да я съобщи .Днес от 12ч пред НС ще има протест срещу приемането на еврото . Който иска нека заповяда.днес - ще кажете ли дали сте взели от тези 10мил. за реклама на еврото
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен И олигарсите в България са чужди марионетки, всичко е в чужди ръце, вярно е, че дори не можем да вземаме самостоятелни решения за развитието на собствената си страна, отделно и разни бандити с власт и местни фараони!
7
0
 
0
 
! Отговори
Q преди 1 година
До 8Прав сте,но тогова защо сме в ЕС или пък ще ни приемат в еврозоната ..за това сме им европейска държава..отговорете щом разбирате така добре нещата..
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ни една богата държава не е в ЕС. Това не е икономически, а политически съюз срещу Русия. Навън от тези фашисти с банки и ще бъдем в пъти по добре.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шенген и ЕС ли са виновни, че сте направили феодална средновековна държава? Хартия, пирамиди, фараони, така просто не се прави модерна европейска държава.
4
0
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
+ за Джамбаза и аз това казвам.
3
0
 
0
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ИЗНАСЯ ТЕРОРИЗЪМ
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъвто и да е тоя, в случая е прав в изказването си.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бэлгария е в третия . Не напуснем ли европидалският клоптор ще ни доунищожат бавно и мъчително