Петков говорил с Рюте за Шенген преди седмица

България заслужава да бъде пълноправен член, смята той
66
Петков говорил с Рюте за Шенген преди седмица
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген, написа в своя Facebook профил съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Той коментира отказа на Нидерландия България да се присъедини към Шенген.

"Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България. Преди седмица открито разговарях с холандския министър-председател Марк Рюте и настоях да се отчетат решителните стъпки, които последното редовно правителство на страната предприе, както и обвързващите ангажименти по ПВУ за осигуряване на върховенство на правото и решителна борба с корупцията. Подчертах готовността на ПП да работи за тези цели, независимо от позицията ни в парламента, както и за гарантиране на сигурността на границите ни", пише още Петков. "България заслужава да бъде пълноправен член на Шенген", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ШенгенКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
...вярва ли му на този? Той разказваше надълго и нашироко как разговарял с Байдън, пък срещата се оказа в един коридор за ...8 секунди! Борил някаква "корупция", а всъщност пак е топил собствената си държава! Много е зле!
4
0
 
0
 
! Отговори
етукл преди 1 година
заради глупостите на проостоота отказват
3
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Като е видял Рюте на какви и3мaмници даваме властта и му е станало ясно за кривия макарон и шенгеня.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като какъв точно е говорил с въпросния Рюте, като придворния шут на Радев?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички политици са една шайка родотстъпници погазващи Българщината и конституцията години наред. Цялата държава е изписана с латински букви и на английски (линейки, полиция, гражданска защита, надписи на държавни учреждения, обшо взето навсякъде, а официалните лица, от своите тронове в парламента, не само не повдигат въпроса пред Конституционния Съд, но и приемат за нормално работен език на международни срещи в България да е английски. (По Конституция официален език в България е български