Радев за Шенген: Вместо европейска солидарност, получаваме цинизъм

Нидерландия и Австрия не ни искат в Шенген
195
Радев за Шенген: Вместо европейска солидарност, получаваме цинизъм
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!", коментира президентът Румен Радев във Фейсбук позицията на Нидерландия за Шенген.

"Наскоро трима български полицаи загинаха, охранявайки външната граница на Европейския съюз. Премиерът на Нидерландия Марк Рюте недопустимо внуши, че тази граница би могла да се премине срещу 50€", посочва държавният глава.

Още по темата
Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация.

Нидерландското правителство реши на заседание днес, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, съобщава медията.

След холандката и австрийска медия съобщи, че Австрия е твърдо против България в Шенген, но в пакет с Румъния. Основната причина била мигрантския натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Fifty Euro преди 1 година
А за колко евро пристигат африканските ckakaлци от Сирия на гумени лодки до Италия? Или тях направо всякакви НПО-та ги "спасяват" още в морето. Ако вземем да защитаваме както трябва границата, разбирайте стреляне на месо, веднага ще ни обвинят в нехуманно отношение.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, но Радев и другите от НЕГОВОТО правителство услужливо пропускат факта, че отказът за приемането ни в Шенген е на 1во място заради огромната КОРУПЦИЯ в страната и НЕИЗВЪРШЕНИТЕ РЕФОРМИ в правосъдието! Досега Радев спа ли, докато Герб ни управляваха- защото именно при тях България стигна дъното! И изобщо, защо ( и само на мен ли ми се струва), че в парламента се ИМИТИРАТ усилия да влезем в Шенген, а реално се саботират. Ако искахте, можехте!!срам.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Радев. Наистина е цинично, да те третират така, при положение, че БГ пази най- стратегическата външна граница на ЕС, дори с цената на човешки животи. При липса на благодарност и признание, западняците заслужават всички мигрантски орди да бъдат пуснати безпрепятствено към тях. Може би тогава ще оценят бг бариера и роля.
99
0
 
0
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
ЕС е цинизъм, но българските политици не са много по-далеч, другарю Радев. Смъкнаха ни гащите за Македония, при почти ежедневни провокации от Скопие, а нас с изпълнени критерии от 10 години ни сочат с пръст за Шенген. Екстри като най корумпирана, бедна и русофилска държава да не споменавам - там ни класирахте.
98
0
 
0
 
! Отговори
?Кирилова преди 1 година
А какво трябваше да направи Радев като е преставителна фигура и няма тези пълномощия !?
97
0
 
0
 
! Отговори
Кирилова преди 1 година
Нидерландците винаги са били против останалите граждани на ЕС. Но това не е цинизъм,а подигравка. Какво направи ти др.Радев? Там е въпросчето. Румънците скочиха миналите седмици и ...резултатът е налице.Вие задълбочихте кризите още повече в БГ заедно с ПП и служ. правителство.Върви си най -сетне.Слаб политик си.
96
0
 
0
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Не се лъжете Европа умря! Среща Г20 Клаус Шваб и планът за устойчиво развитие, като го слушах стигнах до убеждението, че Хитлер е бил по разумен,, чуте го весело ще ви стане.!
95
0
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
е не става хем канали, корупция и делавери хем шенген
94
0
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Един политик да излезе а каже Истината за Европа,останалите "вождове" на партии и депутати си мълчат по този казус,щото са заети с вътрешни борби за власт за да могат след време ...да се възползват от европарите по.... ,това е днес България без нито една партия мислеща за държавата ни,за съжаление.А между другото,то и Българи не бе готова и за ЕС,но ни приеха ,щото им бе изгодно ..за човешкия ни ресурс,да изтощат България.Сега също не сме готови за еврозоната,но ще ни приемат.щото им трябваме
93
0
 
0
 
! Отговори
навахо-македоноид преди 1 година
Нали, нали... А какво направи ти и служебните ти смърфове, за да промените ситуацията?! Нима дадохте нови средства за самозащита на полицаите? Подгонихте протекционерите на каналджиите? Или по традиция за евразийците все Европа им е крива...
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами,след като така нагло се гаврят с нас,работата е съвсем проста - махайте оградата от границата и пускайте всички мигранти да им се стоварят на тези наглеци и им гледайте сеира.Какво им се подлагате на тези западнали б.ок.луци?Да видите как ще почнат да ви уважават и набързо ще ви приемат в тЪЪпия им шенген.Той въобще не ни е потрябвал,но въпроса е в подигравателното отноение към нас.
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията спомената от холандския премиер като причина за СТОП шенген си има име - Тиква, Пеевски, Доган, Каскет. Не сме глупави и го знаем
90
0
 
0
 
! Отговори
Лидия преди 1 година
Това е вода по воденицата на Възраждане и дори и аз често напоследък се замислям дали да не ги подкрепя. Много ми допада идеята за едно новоосноваване на държавата. Точно от това се нуждаем и то най-спешно!
89
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ти явно не си ходил в т.н. Европа и не знаеш, че сега тя няма нищо общо с преди 20 г. Изобщо не са толкова добре, колкото ги мислиш... пълно е с ***, коти работят по магазини, заведения за хранене и т.н, обслужването е с ниско качество, не знаят добре английски, едвам говорят, намръщен...ето това е днес Европа..нямаме нужда от такава!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите ни са жертва на лош професионализъм и лошо оборудване. Да не ги пишем мъченици на нашата евро интеграция, те са мъченици на нашата посредственост и безхаберие
87
0
 
0
 
! Отговори
Репресиран от режима преди 1 година
33 години демократизъм стигат! Стигат! Времето е НАШЕ!
86
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Румба. Ти си виновен. Ти *** мамата на всичко онова лято. При ББ всичко си вървеше с ЕС. Ама ти трябваше да си скриеш шпионите в президентството и затова направи третата национална катастрофа-ПП и ДБ
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Радев, ние си вършим работата по границата, а според Австрийците мигрантите продължават да пристигат през нашия маршрут. Холандците пък не са слепи за корупцията у нас. Никакъв цинизъм не е това, а обикновена предпазливост. Следва разделяне на Румъния от България за Шенген, а Еврозоната ще я гледаме през крив макарон. Нито мутри, нито съветски генерали могат да ни придвижат напред в интегрирането с развития свят. Най много някоя фатмашка диктатура да ни спретнат.
84
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 1 година
На някой от нас ни идва малко в повече да ни третират, като втора ръка хора в ЕС. Не е кой знае какво постижение да влезем в Шенген и едва ли ще ни оправи проблемите, но трима полицая загинаха за тази цел. Явно България няма място в тази сбирщина и сега е момента да се излезе.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След победата на Мароко над Белгия стотици емигранти от африканската страна трошиха и палиха в центъра на Амстердам.Мароканците сигурно за по напряко са минали през България.Какви са ми циници европейските гейченца!