ГЕРБ искали стабилно правителство дори и да е с фиксиран срок

Кабинетът трябвало да има серия от задачи, които да изпълни
76
ГЕРБ искали стабилно правителство дори и да е с фиксиран срок
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Благодарение на дългия управленски и политически опит всички, които са били министри в последните правителства на ГЕРБ, можем да наречем експерти. Това са и хора, трайно обвързани с партията, затова можем да ги наречем политически лица. По-важен е въпросът - не дали ние сме готови с правителство, защото ние сме готови, а дали искаме стабилност, растеж, спокойствие и сигурност за хората. Или искаме двете години безветрие и хаос да продължат? Отговор на този въпрос трябва да дадат всички политически сили".
Това каза пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

И посочи, че ако няма осъзнаване на ситуацията от страна на партиите, почти без значение е кой от ГЕРБ - СДС ще вземе мандата от президента.

"В нашата коалиция има достатъчно хора, които могат да изпълнят функцията "приемане на мандат" като кандидати за министър-председател... Днес следобед ще решим окончателно кой ще вземе мандата. Искаме стабилно правителство, дори да е с фиксиран срок, да има серия от задачи, които да изпълни, и под такова споразумение да се подпишат политическите лидери", посочи тя.   

По думите й заради политическата криза от последните две години България е сочена като най-слабо развиващата се държава и като най-несигурната държава в Европа.

"Ако преди две години се твърдеше, че България е силна и прогнозируема, достоен партньор в Европейския съюз, сега нашите партньори в Европа са силно разколебани... Няма демокрация, в която министър-председател да може да арестува с есемес и да е свидетел по досъдебно производство за арест. Не е правова държава тази, в която главният секретар на МВР разбира за 10 минути за акция по неотложност, в която ще бъде арестуван бивш министър-председател. Професионалното ръководство на МВР беше изчегъртано, за да се появяват удобни лица, които да ръководят различни процеси", допълни тя.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ подчерта, че е некоректно парламент, в който няма управляващо мнозинство, което да подкрепя редовно правителство, да прави бюджет.

"Дори този закон за удължаване на бюджета да бъде гласуван, ако има редовно правителство, то трябва да внесе собствен бюджет, каза тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: ГЕРБАтнасова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат пак да прибират - стига им толкова ред е на други
11
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Ку Ку !..Ку ку нделата опят сай изходила по въпроса..
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберастията НЕ МОЖЕ да иска нищо, ама нищичко! Трябва да се свие в ъгъла и да се срамува от себе си!
9
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 1 година
На следващите избори, които ще са изцяло с хартиени бюлетини ГЕРБ-ДПС ще имат абсолютно мнозинство. Само тогава България ще има стабилно правителство начело с генерал Бойко Борисов!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ начело с Бойко Борисов може да спаси България от кризите!
7
0
 
0
 
! Отговори
абе атанасова преди 1 година
че правете го това правителство бе !
6
0
 
0
 
! Отговори
План преди 1 година
Във фиксирания срок ще гепим каквото искаме,пък после ручайте жабетата.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превратаджийте от жълтите павета са в истерия!! ГЕРБ и Бойко Борисов се връщат на власт!! Но това бе избора на българския народ на последните избори.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подтекста на "искали" вместо "искат" в заглавието ми е много интересен! Модераторе можеш ли да изясниш!
3
0
 
0
 
! Отговори
Журналистка преди 1 година
Ами, сигурно тези от Герб ги е хванала деменцията. Нали българия си имаше стабилно правителство, но те, заедно с ДПС и ИТН му гласуваха вот на недоверие. Честито на депутатите, които не знаят на кой свят се намират и за какво гласуват. Очаквам мултакът Рашидов, вместо да прави дарения, да набие тези, които му заемат мястото като председател на 48-то НС.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме само избори. Радев да си управлява.После след Радев ще му мислим.Макар с ДПС и Доган изборите да нямат никакво значения, вече от 30г е така.И сам Исуус да направи партия тук с ДПС България няма шанс за нищо.
1
0
 
0
 
! Отговори
акуд преди 1 година
дори и с подкрепата на ДПС. защото ще е в името на родината :) :) :)