Габровски ще търси диалог с всички, свикнал да работи в тежки условия

Идеята е за цялостна промяна на политическия тон
192
Габровски ще търси диалог с всички, свикнал да работи в тежки условия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще търсят диалог с всички партии за съставяне на правителство.

„Идеята е за цялостна промяна на политическия тон“,  каза кандидатът за премиер на ГЕРБ Николай Габровски.

„Ще опитаме не да разсечем, а да разплетем възела в българската политика“, посочи той.

Още по темата

Според него в момента сме на кръстопът и трябва да се сложи  край на политическата криза, в която страната ни е изпаднала.

„Надявам се, че изборът за мен като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща добър диалог с всички партии, ще даде възможност за един нов тон в политиката”, заяви той.

„Ще разчитаме повече на професионализъм, на хора които са отдалечени от партийните централи“, обясни Габровски и допълни, че все още няма набелязани номинации за министри.

„Идеята е за цялостна промяна на политическия тон, да се премине от една видима за всички неефективна конфронтация към диалог търсене на общи допирни точки“, посочи той.

По думите му ситуацията е тежка.

„Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че ако отидем на нови избори през март ще изгубим време, което България няма, пари и авторитет, който е трупан с години“, коментира Габровски.

„Всички досега са оценявали, че съм консенсусен и диалогичен, което се надявам да ми помогне в разговорите с другите политически сили. Свикнал съм да работя в екип, в тежки условия. Доказал съм, че мога да нося отговорност”, заключи той.

„Аз съм оптимист и се надявам да се справим“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
5
 
! Отговори
ШАЙКА преди 1 година
Чекмеджан си е намерил бушонче докторе *** да лекуваш не ти е там мястото...
120
1
 
2
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Българската маруля! Да видим кой ще издържи повече - Габровски, който не разбира нищо от икономика, но иска да управлява икономиката на България, или Марулята от Каспичан!
119
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много умен ход на ГЕРБ с професора - изключително стойностен човек(а не само лекар) - един от малкото в страната . Но ситуацията е такава, че и господ да слезе за кандидат премиер ще бъде яко хейтен като корумпе, статукво и ред такива глупости...
118
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До до 157.....знаеш ли,аз оценявам тая ви тактика:..-"Сега за пръв път ще гласувам за гроп"...Не знам дали си наивник,или просто "агент под прикритие",но това "твърдение" има една..макар и въздушна цел:..-Да си кажат и другите негласували за герп :-"Ами да зема и аз да гласувам за тях за пръв път"..Мила тактика...Но може да мине само пред лицата,лишени от възможностите на сивото си вещество..
117
5
 
0
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
САМО ГЕРБ БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ УВАЖАВАН ПОЛИТИК В ЕВРОПА БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК А ВИЕ ПЛАТЕНИТЕ СТЕ МНОГО МНОГО ПАДНАЛИ
116
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ....обаче знаеш ли,ти си напълно прав!..Ето виж:..-Професор Валери Симеонов СЪЩО "уважи" Тиквата..Също и оня професор с аптеките и "Воля"..Следват професор "Кърджалийска",проф. Цецка Цачева,..дори по едно време и доцент Сидеров..А,да не пропусна професор Шкембе Воевода...Изобщо,съде професори и интелектуалци са навъртат около банкянския фронтмен на мафията..Но защо така ВСИЧКИ,които са му се подложили, набързо отлитат в "Политическото Небитие" ?!.
115
1
 
5
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Добър лекар, за колко ли се е продал на ти.к.вата? Явно млрд от чекмеджето привършват. Много журналисти, социолози, политолози, и piG на издръжка. Отчаяни иска да се докопа, но за сега ...
114
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм гласувал за СДС или за ГЕРБ и не сбърках. Почти всички, които познавам и гласуваха за тях после казваха сбърках, ама те ме излъгаха.
113
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо СДС беше проклятието на България, после ГЕРБ стана проклятието на България, а сега ГЕРБ-СДС се борят за това звание.
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП и ГЕРБ-ДПС трябва да изчезнат от политическата карта. Те са проклятието на България.
111
1
 
12
 
! Отговори
ВОЛЯ преди 1 година
Поредното магаре на Борисов, изкарано на паша за 2-3 дена..
110
8
 
4
 
! Отговори
до 157 преди 1 година
Първо да кажа, че СЕГА ще гласувам за ГЕРБ за пръв път. ГЕРБ си имаха много недостатъци. Но не ми говори з корупции и нисък стандарт - това са опроките на БСП. След като ГЕРБ през 2009та година взеха властта след поредица от правителства на комунистите е нормално трудно да отлепим. С това съм съгласен. Но това на което се нагледахме от правителствата провокирани от юмрука на Радев е дъното. Така,, че не ми говори за мафии. Най богатите хора в България могат да бъдат намерени не в БСП. ЗАЩО ЛИ?.
109
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкия човек, уредил си е на баир лозе, около него като се еднокнижници нищо не става.
108
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 156 Едиствено при гроб 12 години доходите на хората не се вдигнаха със стотинка , единствено при гроб само вдигаха данъци цени и такси , единствено при гроб се правеха ремонти на ремонтите и се разнасяха чували с милиони , единстено при гроб сме най бедната и корумпирана страна в ес единствено при гроб имаше ало ваньо, мишо бирата и много много случаи , всички дебели дъртаци от гроб са за панделата
107
7
 
5
 
! Отговори
до 151 преди 1 година
Нещо много истерично го даваш, та ще взема да се разплача. За пръв път българите почнаха масово да ходят по почивки в Гърция и другаде по чужбина при ГЕРБ. За ръв път като нормална европейска страна в българските учебници се заговори за репресиите през соца, а Нинова щеше да получи инфаркт. Български външен министър, подписал меморандума за репресиите на черв. армия през ВСВ беше Захариева. ЕДИНСТВЕНО ГЕРБ предложи военна помощ но Украйна, а Кирчо и Кокорчо се наведоха на Нинова и отказаха.
106
5
 
6
 
! Отговори
ПП=ПАЦИЕНТИ ПИЯНИЦИ преди 1 година
ОТ ТАКИВА РАБОТА НЕДЕЙТЕ ДА ОЧАКВАТЕ.......... ГЛАД, СТУД, СМЪРТ.....
105
1
 
2
 
! Отговори
555 преди 1 година
Който и да е , с който и да е мандат, важното е да се състави правителство не подвластно на която и да е политическа сила. Политиците са напълно компрометирани и оттук нататък ще има зверски контрол над всеки от тях. Ако ние обикновените хора продължим да подкрепяме безумно едни и оплюваме безмозъчно други, ще страдаме много, може да се стигне до най-лошото . Важното е сега спокойствие, а който е крал от залъка на народа ще отиде там където му е мястото.
104
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички стари корумпирани муцуни от гроб трябва да си ходят да бъдат съдени и вкарани в затвора начело с кръглия суджук от Банкя
103
7
 
8
 
! Отговори
ами преди 1 година
като сте против всичко от Борисов , хак да са ви и Кирчо и Кокорчо , барабар с Гнома и Ристето...ще си тънем в мизерия и тъпота , жаждата за власт не ражда нищо добро особено когато е придружена от глупост
102
6
 
7
 
! Отговори
до 148 преди 1 година
Кви избори печелите мо ? 20% верния ви електорат от Крадци и Феотдали ,Велможи и Мутри по села и градове - бройте се -точно вие сте дето Прибирате Всичко за ремонти,проекти,фирми измами ! Е сега с хартиите и чувалите ще е по-лесно ,че в София без хартии и без маалите Никога Няма да спечелите ! - А си Нагла Бе !