Габровски ще търси диалог с всички, свикнал да работи в тежки условия

Идеята е за цялостна промяна на политическия тон
192
Габровски ще търси диалог с всички, свикнал да работи в тежки условия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще търсят диалог с всички партии за съставяне на правителство.

„Идеята е за цялостна промяна на политическия тон“,  каза кандидатът за премиер на ГЕРБ Николай Габровски.

„Ще опитаме не да разсечем, а да разплетем възела в българската политика“, посочи той.

Още по темата

Според него в момента сме на кръстопът и трябва да се сложи  край на политическата криза, в която страната ни е изпаднала.

„Надявам се, че изборът за мен като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща добър диалог с всички партии, ще даде възможност за един нов тон в политиката”, заяви той.

„Ще разчитаме повече на професионализъм, на хора които са отдалечени от партийните централи“, обясни Габровски и допълни, че все още няма набелязани номинации за министри.

„Идеята е за цялостна промяна на политическия тон, да се премине от една видима за всички неефективна конфронтация към диалог търсене на общи допирни точки“, посочи той.

По думите му ситуацията е тежка.

„Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че ако отидем на нови избори през март ще изгубим време, което България няма, пари и авторитет, който е трупан с години“, коментира Габровски.

„Всички досега са оценявали, че съм консенсусен и диалогичен, което се надявам да ми помогне в разговорите с другите политически сили. Свикнал съм да работя в екип, в тежки условия. Доказал съм, че мога да нося отговорност”, заключи той.

„Аз съм оптимист и се надявам да се справим“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
интересантно!..Кандидатът за премиерин твърди,че бил "еднакво отдалечен от всички партии",обаче..Я!..-Изненада:..-Калесали са го за кандидат НА ГЕРБ ?!?!...Вероятно е имал предвид че е "еднакво отдалечен ОТ ОСТАНАЛИТЕ партии"...Демек:-"Не съм тях,како Сийке"..
60
3
 
2
 
! Отговори
ГЪЛЪБА НА РАДЕВ преди 1 година
ГЕРБ - 14 ГОДИНИ СА 1. БСП СЛЕЗЕ НА 5? ИТН - 0, ПП - СЪЩО
59
3
 
0
 
! Отговори
НИЩО ЧЕ САМ И.Д.И.ОТ преди 1 година
Я НЕ САКАМ Я ДА САМ ДОБРЕ, Я САКАМ ГЕРБ ДА СА ЗЛЕ!
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз на тия сайтове не вярвам по добре да е навънка отколкото пред компа ние все едно едно време само компа сме гледали тва е невярна информация тва е положението ако телевизора гледаме пак ше е добре
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ихааа всички тpoлове на Кирчо ли са наркомани?Гледам са ми сложили минуси за това,че наркоманията е по-зле от шизофренията.Така си е.Лекувайте се докато не сте си опропастили живота.Никога не е късно да се вземете в ръце!
56
5
 
9
 
! Отговори
ТОА НЕ Е ОТ ХАРВАРД преди 1 година
ЧОВЕКА Е ТРЪГНАЛ ОТ САНИТАР ЗА ДА СТАНЕ ПРОФЕСОР И ШЕФ НА ОТДЕЛЕНИЕ В ПИРОГОВ. А КИРЧО ТАТКО МУ ОЩЕ МУ СМЕНЯ ПАМПЕРСА И МУ БЪРШЕ *** - ПРЕМИЕР?
55
2
 
4
 
! Отговори
Дедо Мъдю преди 1 година
Мчи тъй де...проС народ-слаба държава.....
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоманията е по-зле от шизофренията.Наркоман в политиката е все едно да има шизофреник с халюцинации в политиката.Габровски да ги излови тея и да им назначи лечение,а не цялата държава да страдаме.
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 75:Не съди за другите по себе си.Ти ако си пpocт не означава,*** и другите са като теб.Трябва ни психиатър да изчисти държавата от такива като теб и от онези на кристалните пици.Писнало ни е от наркомански изпълнения...
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този професор да не се излага като кандидат-премиер на ОПГ ГЕРБ, а като добър неврохирург да вземе да лекува българския Меси, да въведе ред в хаоса на неговата глава. Да не се колебае - електрошокове, ледени душове, трапанация и т.н.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя проС народ не му трябват професори....Сложете някой чалгар.
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето номер 59 бълнува комунисти.Казва,че Бойко е комунист и Габровски също.Прибирайте ги такива.Не са нормални.Вечер започват извънземни да бълнуват.
49
1
 
3
 
! Отговори
ЗАЩО НЕ ВИЖДАМ преди 1 година
ХИТРЕЦА ДОГАН НА СНИМКАТА > ПАК СЕ Е СКРИЛ ДОБРЕ ОТЗАД
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесна идея да викнат лекар.Някои политици са си за спешна помощ.Той е с опит и ако види разширени зеници от кристални пици да ги прибира веднага .На тея с кристалите и тpoловете не са им нормални...халюцинират комунисти на всеки километър.
47
2
 
4
 
! Отговори
ххх преди 1 година
И този ще последва нерадостната съдба на друг герберастки професор-кандидат за президент......Защо бе г-н Габровски,като си имате шеметна професионална кариера,се хващате на психиатричните изблици на новия Лео Меси-банкянски?Вие поне сте ниво-и професионално,и интелектуално.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее защо не Мутафчийски хахаха
45
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Искаме Герджиков премиер :)))
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що е ГЕРБ все е мъpша
43
0
 
5
 
! Отговори
ДО ГАБРОВСКИ преди 1 година
ТИЯ ДВАМАТА ЗА ВИЦЕТА ЛИ ГИ ГОТВЯТ ?
42
1
 
2
 
! Отговори
най вероятно преди 1 година
Нищо няма да се получи с кабинета на ГЕРБ но мисля че дават един добър пример на останалите парламентарни мушмуроци. Наистина проф. Габровски е име в своята област - мога да добавя само респект!