Георги Кадиев: "Лукойл" изнудва България

Докато аз бях в МФ, те плащаха данъци, заяви той
5 дек 2022 09:55, Нели Христова
20
Георги Кадиев: "Лукойл" изнудва България
Снимка: БГНЕС

Според мен "Лукойл" изнудва България, но това е разбираемо. Те си гонят интересите. Това е в наш плюс, защото ще имаме петрол за България изцяло от "Лукойл" и ще успяваме да изнасяме и за Украйна. Това заяви Георги Кадиев пред БНТ.

"Имам много критики към служебното правителство, но относно "Лукойл" съм на тяхна страна. Тяхната позиция е, че трябва да се продължи износа. За момента рафинерията трябва да има поне 60% руски петрол за да работи. Ако утре спре да работи “Лукойл” ще имаме недостиг на дизел, ще имаме затворени стотици предприятия и ще имаме безработица. Трябва време."

"Докато аз бях в министрество на финансите те плащаха данъци. От 2008 спират да плащат данъци и някъде 2020 започват пак да плащат някакви 60 млн. лв, което за “Лукойл" е нищо", добави председателят на "Нормална държава".

Кадиев заяви, че според него март месец ни очакват нови избори. Той потвърди, че трябва да има обединение на лявото движение.

"Продължаваме промяната се опитват да изземат територия. Изкараха, че цялото увеличение за пенсии беше тяхна заслуга. Аз мисля, че си беше обща. Не говорим за ново ляво, а за консолидиране на старото ляво. Когато аз бях изключен, БСП беше най-демократичната партия. Сега се промени и избирателя започна да бяга."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Като не внася данъци Чао ! Ще излезе че издържаме руски предприятия срещу работни места.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рафинерията ще затвори. Ще се премине изцяло на внос на готови горива от съседни рафинерии. Ще бъде с около 20 ина процента по-скъпо, но пък за сметка на това Бургаския регион ще потъне задълго. Там много бизнеси се изхранват от дейността на рафинерията. Остава закриване на производството на електричество, но то ще става поетапно през следващите 10 години. Последното действие ще настъпи при изваждане от експлоатация на останалите два реактора на Козлодуй. Нови няма да има. Ще се премине към внос
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата отиват към закриване на рафинерията. Българската държава няма средства да закупи актива обратно, да вложи оборотен капитал и да продължи дейността на рафинерията. От друга страна никой не може да задължи Лукойл като собственик на комбината да работи срещу своя интерес. Дори да се премине към експроприация на рафинерията държавата няма да може да осигури необходимия оборотен капитал за закупуването на суровини, производството и реализацията на готовата продукция на комбината.
15
1
 
2
 
! Отговори
Другаря преди 1 година
То и газ нямаше да има плашеха със студена зима без ток а сега и с дизела те досега не са плащали и 1 стотинка ама сега щели да почнат да плащат евентуално и ние им се молим останете
14
4
 
2
 
! Отговори
Чигун Ефенди преди 1 година
Крадлиев,Господ,забавя,но не забравя!Всеки ще получи заслуженото си.А русия в момента си го получава.
13
1
 
4
 
! Отговори
Спрете тъпани преди 1 година
Да ни вдигане цените на горивата с ваща НАСРАНА политика.Чужда стока й налагане цена вие не сте в час скоро нафтата искате да стане 5лв ли??? Европумията бърка нещата с цените ни днес ЖЕЛАТЕЛНО Е ЧАС ПО СКОРО ВЪН ОТ ТЯХ И ФАШИСТКИТЕ ИМ МЕРКИ И ЗАКОНИ!! ТОВА НЕ СА НОРМАЛНИ ХОРА А ДЖ ЕНД ЪРИ РАБОТЕЩИ ЗА СОРОС.ЩОМ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДУМАТА НЕ ВИЖДАМ КАКВО СИ НАТИСКАТЕ ПАРЦАЛИТЕ В ЕСЕС
12
1
 
2
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
Абе Кадиев ако изнасилят жена ти, дали ще ти е по-добре????
11
0
 
2
 
! Отговори
d преди 1 година
Всички чуждестранни фирми си изнасят печалбите в чужбина. Прави се абсолютно по законен начин с един консултантски договор с фирмата майка например и печалбата изчезва. Тук въпроса е, че както се опитват да ликвидират тецовете така се опитват и да ликвидират рафинерията. А турците с техните рафинерии ще снабдяват всички. И турците наистина ще станат енергиен хъб. Защото и газ и петрол и петролни продукти ще минават през тях. А с новите атомни централи ще са и основен доставчик на ток.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако зависеше от Кадиев, сега България щеше да бъде руска губерния, като Беларус.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно тоя е един от най-старите агенти на Кремъл в България. И Лукойл никога не е плащал повечето от дължимите данъци в България. Тоя агент говори точно обратното на фактите.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според Кадиев и всички русофили изнудването на Лукойл е в наш плюс, щото щяло да има петрол. Сякаш ако Русия не изнудва и не изнасилва България ние няма откъде да вземем петрол. То бива бива слугуване на Русия ама това е вече е нетърпимо.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кога Русия не е изнудвала България? Лукойл е само една брънка от постоянното изнудване на Русия поради слугинската политика на българското русофилство окупирало властта.
6
0
 
1
 
! Отговори
Смех преди 1 година
ЩОТО ПИТАМЕ:--НЕФТОХИМА И ТОЙ ЛИ Е ГУБЕЩ ...ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО ИСКА.... ХАХАХА ...ТОГАВА ЩО НЕ ГО ДАДЕТЕ НА ТУРЦИЯ...?
5
0
 
2
 
! Отговори
Така е Кадиев... преди 1 година
Ама ние сме БАРОВЦИ и можеме да плащаме руския УРАЛ---като за сорт БРЕНТ...и да фалираме Държавата в полза на Русия...Що да не можем???!!!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя голямо връткало.
3
1
 
2
 
! Отговори
До: Вуте преди 1 година
И като национализирате какво ще преработва - морска вода от Бургаския залив? То бива простотии, бива- но толкова ...
2
1
 
2
 
! Отговори
Вуте преди 1 година
Национализация! Не на извиването на ръце с високи цени на горивата! Едно време в Н Х К имаше 15 завода и 12 000 работещи. 100 хил. тона петрол ги издухваше за два дни... А сега??? Никакви пари в полза на държавата, 1300 работници...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са си плащали данъци .... на Нидерландия. Що се сърдите на Лукойл!?