Готвените промени за НСО - реваншизъм към президента

Коментар по темата от ген. Румен Миланов и ген. Румен Ралчев
10

НСО да премине към Министерството на отбраната, а премиерът да назначава шефа на ДАНС, предлагат "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Какво целят тези промени?

"Имаме някаква концепция за национална сигурност, някой разработвал ли я е, разглеждал ли я е или има такава система. Имаме служби, които осигуряват функции, някой изследвал ли ги е? Целият наш модел, който се развива в последните 20 години, е на базата на субективната позиция по отношение на ръководител X, Y и Z", каза бившият шеф на НСО ген. Румен Миланов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му от преместването на НСО в Министерството на отбраната нищо няма да се постигне.

"Усещам в този проект, който е в 4 посоки, някакъв реваншизъм по отношение на президента. Вярно, че няма ненаказано добро, това е поредното доказателство. Балансът, какъвто и да е, в момента съществува. Ние не може да вървим срещу Конституцията. НСО е една от службите в България, която колкото и да се опитват - не могат да изсмучат информация, за разлика от другите системи, които се разтърсват от от скандали", коментира експертът по национална сигурност ген. Румен Ралчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че желанието е да се вземе последния бастион на президента.

"Колкото нови правителства ще идват, колкото нови идеи ще идват - проблемът ще бъде на специалните служби. Защото, ако ние завъртим 4 правителства в една година, това значи, че ще завъртим и 4 души началници на тези служби. И накрая става дума за една информация. Те и сега я получават", допълни Ралчев.

А ген. Миланов е категоричен, че докато се движим по този път, нашата сигурност няма да бъде ефективна: "Ще продължаваме да бъдем едни от най-бедните в ЕС. Този подход винаги е водел до тази позиция."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и те така Радев си вкара автогол
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ само глу*пости предлагат.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1:Слуги са на някакви,които се занимават с наркотици и пишат против полицаите,военните,българския народ и България пък не знам дали са на Запада.Не вярвам Запада да се занимава с наркотици,пропаганда на ЛГБТ,вуду,мигранти.Може да са укри,които се занимават с нелегални дейности покрай войната и лъжат Запада.
3
7
 
4
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 година
Генерал Румен Ралчев, ген. Румен Миланов, ген. Бойко Борисов- всички те са били лична охрана на диктатора Тодор Живков.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще станат политическа бухалка.Ще бъдат пращани на всеки политически неудобен и така някой може да се възползва да ни стане фюрер.Хората едно време са били умни като са мислили как да е,защото президента е политически неутрален.Не трябва да се променя.
1
3
 
9
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Тия от ДБ и пп се оказаха агенти за запада. Още колко трябва да търпим, за да може България да прескочи тия мутри и продажници?!? Но и това ще стане. Всички си получават заслуженото един ден. Така да е!