Йотова зове партиите за единна позиция за Шенген

Не трябвало да се замерят с темата в политическия диалог
15
Йотова зове партиите за единна позиция за Шенген
Снимка: БГНЕС

През следващите няколко месеца е изключително важно да има единна българска позиция и да не превръщаме темата „Шенген“ в такава, с която да се замерят партиите в политическия диалог, коментира  вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата
„Да уважим усилията на българската дипломация, която през последните два месеца направи и невъзможното, за да убеди нашите европейски партньори. Моето категорично становище е, че тези усилия трябваше да започнат доста по-рано“, посочи Йотова, цитирана от БТА.

Тя подчерта, че през последните 11 години страната ни е допуснала и грешки, но категорично отговаря на техническите критерии за това да бъде част от Шенгенското пространство.
 
„Битката продължава“, посочи Йотова за оставащите няколко дни до 8 и 9 декември, когато ще се проведе заседанието на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“. Тя подчерта, че Нидерландия, която изрази отрицателно становище за присъединяването на страната ни, дори не е пожелала да се запознае с двете проверки, извършени на България.

„Нидерландия се оказа изолирана в рамките на Европейския съюз и продължава да упорства. Ние имаме своите аргументи и те са по-силни от всякога“, смята вицепрезидентът.

Неврохирургът проф. Николай Габровски, когото ГЕРБ-СДС номинираха за министър-председател и който днес получи от държавния глава Румен Радев папката с първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, Илияна Йотова определи като „блестящ лекар".

„Надявам се с тази прецизност, с която оперира и помага на хората, да намери най-добрия език с тези, които ще покани на разговори за кабинет, най-вече да убеди народните представители и мнозинството, че си заслужава да го подкрепят“, каза Йотова. Тя сподели, че е изненадана от неговото решение да се занимава с политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано нискоинтелигентния българин, който върна Борисов на бял кон, да разбере какво му казва Европа. Нещата могат да станат много по-зле.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотова, как е руския поп Кирил Гундяев? Бъркаш ли под расото?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бре...онези Кирчо и Кокорчо веднага опищяха света как с право са ни отрезали вместо да подкрепят България.Бива ли такива изпълнения?Направо ни прецакват.Антибългари са това.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единна шумкарска позиция!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв шенген с тази крадлива политическа ***
5
4
 
6
 
! Отговори
Гай Баню преди 1 година
Напълниха Западна Европа с роми,които правеха невероятни зулуми,а сега крещаят и се чудят защо не ни искат никъде!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С евро в джеба и в Шенген към Халкидики, гледат май да им е по удобно на наште дупетати
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отново отклоняват вниманието от наболелите проблеми, инфлация, цена на тока. И аз зова марш от политиката пеликани.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БНТ създаде през демокрацията политически особи подпримати и съжалявам ,че и аз съм допринесъл с мойте данъци за това .Йотова ,Милотинова ,Агов
1
2
 
6
 
! Отговори
Дано не ни вкарат преди 1 година
в евро-зоната, на Шенген - май**та му! :D