Румен Радев връчва първия мандат, кой ще е премиерът на ГЕРБ?

Бойко Борисов обяви, че ще предложат правителство от експерти
5 дек 2022 07:58, Нели Христова
36
Румен Радев връчва първия мандат, кой ще е премиерът на ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Ще го получи номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група.

Часове преди връчването на първия мандат Бойко Борисов очерта два варианта за премиер - единият е лидерът на партията да заеме поста, а вторият вариант е да се излъчи неутрална фигура за премиер, за да има стабилност.

Бойко Борисов обяви, че ще предложат правителство от експерти и обеща партията да търси диалог с всички парламентарни формации. Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер има една седмица за съставяне на правителство. Ако не успее - вторият мандат ще бъде връчен на "Продължаваме промяната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Толyпа: преди 1 година
"Връщам се на бял порцеланов кон с казанче отзад..." Версия Боко 4.0 сравним с Меси, но не и с Деси! Да живеЙ,живеЙ, живеЙ Винету! Слава на резервата на апачите на хранилка до Банкянския вигвам, Слава вожде льо-бим! Хау!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС имат много Калинки за премиер и министри.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На вашите екрани е българския Меси. Гордейте се дами и господа
8
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не ни интересува кои ще е премиера да връщат веднага мандата и да се изчезватотвратителни са избори 2023 г с нови хора а не с ту-па-ни
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неграмотния Сикаджийски макак който съкрати населението на България с около милион претендира за голям експерт в управлението!? Дали за още две години ще успее да ни съкрати два пъти? Гласувайте за газопроводчиците на Путин - болшевиките от Герб - те знаят (ли) какво правят!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разследването за полицейското насилие по време на антиправителствените протести от лятото на 2020 г. все още не е приключило. Това отговориха от Софийската районна прокуратура на въпрос на "Сега" за хода на делото. В писмения отговор няма информация какво пречи на държавното обвинение да приключи разследването и да изправи пред съда полицаите, които смята за виновни, или пък да прекрати разследването, ако приеме, че престъпления няма.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До края на войната трябва всички руски агенти да да в затвора. За престъпниците като Гешев, Пеевски и Борисов въобще не коментирам. Трябва да сме безкомпромисни към антидържавните елементи след март.
4
0
 
0
 
! Отговори
Петров преди 1 година
плешивата овча глава от банкя пак се гласи да краде като премиер
3
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 1 година
Ти защо още не си в затвора ???!!! Защо , Тикво ??
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагате смешни порети за повече коментари,а цензурирате
1
0
 
0
 
! Отговори
бокоумре преди 1 година
експери като Вожда!