Борисов: Ние в ГЕРБ мутри нямаме, шанаджиите са на друго място

Аз не съм виновен на Промяната, че те първо разочароваха нас
6 дек 2022 11:43, Нели Христова
144
Борисов: Ние в ГЕРБ мутри нямаме, шанаджиите са на друго място
Снимка: БГНЕС

Вчера беше казана една лъжа. Разбирам, че когато менторът ти, когато човекът, който ви е създал, дал ви е път в политиката, говоря за партията на Промяната... Много хора сме участвали и сме били излъгани. Това не е новина. Няма да се включвам в квалификациите, особено във време, когато проф. Габровски трябва да се свърже, да разговаря и все пак да намерим някакъв консенсус за съставяне на правителство. Но не мога и да не реагирам, когато е изречена една лъжа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно твърденията на "Продължаваме промяната", че той е имал чести срещи с държавния грава Румен Радев. 

Той се извини за по-острия тон, който е държал в ефира на NOVA. "Вече съм по-спокоен", каза той и добави, че от ПП са се държали като адвокати и на Деница Сачева са били задавани въпроси, чиито отговор тя няма как да знае.

"В една европейска държава инситуциите трябва да запазят такъв тон, че да могат да си говорят. Ние с президента Радев не сме си говорили, не сме се виждали, нито едно действие не сме съгласували. Това е абсолютна лъжа и тази лъжа се натрапва. Аз не съм виновен на Промяната, че те първо разочароваха нас. Ние първи разбрахме, че тези колеги нямат капацитет, още като те работеха на нашите етажи. Но това не пречеше на някои журналисти да кажат после, че са били в ГЕРБ, няма лошо. След това от тях се разочарова президентът Плевнелиев, след като в опитите да проведе консултации с тях, те не пожелаха среща с него. Той се отрече публично от тях. След това от тях се отрече и Румен Радев. След президента, техният основен коалиционен партньор ИТН на Слави Трифонов публично се отрече от тях и ги обвини в корупция. След това другият коалиционен партньор, Корнелия Нинова, от трибуната на парламента ги нарече аматьори и обясни как са лъгали. И най-важният показател - блзо 200 хил. по-малко гласуваха за тях", заяви Борисов.

Той определи като жалки твърденията, че ГЕРБ е част от коалиция на "хартиената бюлетина". Според него това е "голяма манипулация". "Ние ги победихме с над 5% - с техните машини, с техните вълшебни флашки, с техния софтуер, с техния вътрешен министър. Това е харчене на много енергия. Ние просто върнхме възможността и подкрепихме БСП, за да може с тези партии да се търси консенсус по експертно управление. 

"Вчера Нинова не благодари на ГЕРБ за подкрепата. Точно обратното - бързо го забрави. Затова сега ще видим президентът какво ще каже, пак казвам, за съжаление нямаме никаква връзка с него, ще сложи ли вето или не. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързвани в нещо като спасителен пояс за партиите на Промяната, наречени от президента "шарлатани". Аз си мисля, че все повече българи разбират какво са ни донесли на държавата - непоправими щети. Като се започне от нерезриването на капацитет за втечен газ в Гърция... В същото време забелязвам и друго  - опити, заради корупционните им сделки, да бъдем обвързвани пак с президента. Ако бяхме обвързани, няма лошо, ние никога не сме бягали, когато става дума за издигнат от нас кандидат за президент. В случая говорим за подкрепения от тях кандидат за президент - и от ПП, и от БСП, и от ДБ", обясни още Борисов.

"Сутринта се включих, не че е правилно, защото не можех да гледам как издевателстват над Деница Сачева", коментира лидерът на ГЕРБ включването си в сутрешния блок. "Повече няма да търпим. Когато има несправедливост, ще се включваме и ще го оборваме. Защото една лъжа, ако я оставим, ще започне да броди из София, че с Радев, който ни е най-големият политически опонент, си говорим всеки ден.

"Ние в ГЕРБ мутри нямаме. Шарлатаните и шанаджиите са на друго място", каза още той. "Няма да допуснем да ни лепят етикети. А и делата, които водим, ги печелим, зашото са лъжа."

Той посочи, че има няколко дни за опит да направят редовно правителство и призова да се остави време на проф. Николай Габровски да проведе спокойни разговори, без депутатите на ГЕРБ да лепят от своя страна етикети на ПП.

"Асен Василев излъга вчера", завърши Борисов.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
МАЧУ ПИКЧУ преди 1 година
И децата знаят, че вчерашните мутри днес вече са господа и най-много се обиждат дето продължават да ги наричат МУТРИ ! А пък тези с произход от НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ и с прокурор плашат. Не знам само дали внучетата на Б.Б. знаят това или си мислят, че дядо им наистина е прероден Винету. Вероятно това е загадка от Арканзаските прерии, от където дядо им получил кюлчета злато в замяна на скалпове на бели бизнес партньори и конкуренти.
120
0
 
0
 
! Отговори
Мутак преди 1 година
Мултак на републиката кой е. По добре Мултак вместо Калтак. Помните ли януари 1997. Това са думи На Вежди Рашидов и неновия пръв приятел шефа на Мултигруп....нямали мутри
119
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко като един истински бандеровец извършва геноцид над собствения си народ,народ с 13 века история е докаран до невероятна за стандартите на Европа мизерия,нищета и опростачване.Продължава всеки ден да бълва лъжи и заплахи.Всичко това в името да се задържи на власт и да оцеллее.Да не бъде разследван ъа хилядите си престъпления,държи за заложник цяла България.
118
1
 
1
 
! Отговори
Червени Изродените преди 1 година
На конгреса на БКП през 1990 преименувал ги на БСП има запазено стенографирано изказване от червен другар с незнайно то ест цензурирано име което гласи:"Трябва да опазиме действащи всички червени концлагери като Ловеч, Белене,Скравена и прочие и за нищо на света не трябва да ги закриваме защото и занапред ще са необходими на червена България".......................доказан факт без коментар от мен
117
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие нямате мутри, а сте самите бандитски и политически мутри, няма друг, който така е да е смазвал партиите и хората, рекетирал бинеса, използвал държавни бухалки също както мутренски бухалки, както се случи при вас!
116
1
 
4
 
! Отговори
Червени Изродените преди 1 година
Червена ужбългария имат вътрешни десиденти фенове на Пол Пот,Сталин,Берия,Енвер Ходжа,Кадафи,Мао то ест са извратено дерадирали червени ужбългари..........Гриша Ганчев му разрешили от ГЕРБ да си направи публичен дом съпътстващи ЦСКА тире джамия София та черните ритнитопковци а и пенсионерите от УЕФА и ФИФА да клатят българки...........Гост в ТВ СКАТ от свои СПОМЕНИ заяви :"Бойко Борисов държеше монопола с женска плът в поне пет квартала на София"................... УКРАЙНКИ мноу та сечено а?
115
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Разглеждах стари снимки на моите прабаби и прадядовци, баби и дядовци, на майка и татко, Бог да ги прости и само като си представих, че всички са ме правили с радост, с бойно изкуство и страст, от яйцеклетки и спepмa, клетките в тялото ми скочика, натиснаха копчето на мозъка и започнаха да крещят: "Сутрината в Планината, Слънцето като Изгрее на ХорИзОнта, извади Боздугана напред и започни със Слънчеви лъчи да оплождаш всичко живо по Земята, за да има Народ - Славен Български Народ!"
114
0
 
3
 
! Отговори
Гангбанг Инд СИК преди 1 година
Путин му трябвали само руските нежни труженички и решил да подари украинските нежни труженички на сводника от БКП Бойко М. Борисов................изклатихте ли я вече Бойко с Гриша Ганчев,Стоичков,Животното и Азис накуп оная Юлия Тимошенко................Скоро ще сте червена сто процента Азиатска Турция своднико на българки от СИК през 90те.......................Гангбанг за украинките от Русия и ?Англия? с любов.............Две са свещените реки на РУШИ СУНАК .......река ИНД и река ГАНГ
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е бате бойко мутри в герб няма защото той ги направи депутати и бизнесмени
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та вие не само ограбвахте и рекетирахте, а и убивахте хора, ти ли ще ми говориш за "морал", един крадец, бандит, сутеньор, изнасилвач, рекетьор, лежал по затворите в чужбина!
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти си ги събрал мутрите и си ги наредил на българската софра, за да нямаш проблеми, докато ограбваш страната и хората, храненици бандити и крминали , имаш и в парламента и в местната власт, рекетьори също си имаш, както и прокуратура, превърнал си България в частна собственост, докато населението бяга от "хубавия" живот в България!
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да нямат? Най-главната такава е на снимката. Това не е брюкселски а мутренси възпитаник.
109
1
 
7
 
! Отговори
тома преди 1 година
Прав е бате бойко мутри в герб няма защото той ги направи депутати и бизнесмени
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та ти работиш с цялата мафия на бивша Югославия - сърби, хървати, албанци и си бил "бос на СИК", това не го казвам аз, а твоят партньор от парламента!
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България мутри няма,защото Лойко ги е пррибрал всичките в ГРОБ.
106
3
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Комуниста, получил от партията велосипет и за да покаже на всички. колко е нaпет, кaчил се на колелото и започнал да кoси, пeре, да пopи с Бoздyгaна си всичко що е отпpед. Кoсил, кoсил, окoсил и гpивата кoсмaта, за да не може вeче да хвъpчи с кpилата, започнал да я пepe, прaл я, прaл и нaкрая от умора заспал окoло нeя с езичe лaпнaл нейнaта цицyнка. На сутрината тя кат се разсъбудила. Пеpнала му един шaмар и той хвръкнaл на съсeдния дoвар! А там го чакала следваща кoкeтка с рaзвявaща тpoмпетка!
105
1
 
7
 
! Отговори
Скрий се преди 1 година
Скрий се, бе!
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ,ДОКОГА ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ТЪПОТИЙТЕ И ПРОСТОТИЙТЕ НА ТОЯ ПСИХОПАТ ?
103
1
 
6
 
! Отговори
Марк Рюте преди 1 година
Ислямския османски турчин Бойко Методиев Борисов като истински мюсюлмански турчин спазващ вековните традиции на Турция като приемственост още от Османската империя смята че на един истински турчин му е позволено непрекъснато да лъже всичките германци и да им забива ножа в гърба............храбрата Нидерландия спря ислямската Турция на Бойко за Шенген като предупреждение за всички останили ислямски турци то ест подпечатано от Берлин,Виена,Осло,Копенхаген и сие
102
5
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Факт! По време на комуната, през зимата, една майка отишла с детенцето си на гости на една Комунистка! Детенцето започнало да щипe майка си с пoглед нaгоре. А тя му отговорила: Кат та Тypа, Мъpтa у Дaно, Жa кaиш Дюля! Окaзало се, че Горе на Шкaфа в дома на Комyнистката имало много Дюли дадени като награда от ТКЗСето за славна партийна рaбота... Тя майката на детенцето нямала в дома си нищо за ядене, освен боб, понеже комyнистите обявили дeдо и за кyлак и вкaрали земите на дeдите и в ТКЗЕето!