Чолаков: Борисов, Борисов, Борисов... Става вече смешно

Добрият премиер на първо място трябва да бъде човек
Обновена: 6 дек 2022 10:32 | 6 дек 2022 10:32, Росен Стойчев
27
Чолаков: Борисов, Борисов, Борисов... Става вече смешно
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер от ГЕРБ професор Николай Габровски ще преговаря за съставяне на експертно правителство на малцинството, което да получи подкрепа от останалите партии. Това каза в БНТ депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. Според него в сегашната ситуация не може да се мисли за коалиционно управление.

Чолаков изтъкна, че проф. Габровски притежава необходимите качества за премиерското кресло. Той ще подбере сам екипа си.

"Добрият премиер трябва да бъде на първо място човек.

Още по темата
Да има емпатия, да е човечен и да обича хората. Да обича българите и да иска да се грижи за тях. Аз мисля, че проф. Габровски притежава това. На второ място трябва да има широка експертиза, на трето място трябва да може да работи с хора. Смятам, че Габровски го е показал това с качества. Разбира се, че той няма да решава кризите сам, а с екипа, който ще състави. Но съм сигурен, че с неговите качества, той ще подбере екипа си и че той ще бъде максимално безупречен", допълни той.

Ако номинацията на ГЕРБ-СДС беше Борисов, това щеше да значи, че ГЕРБ тласка страната към избори, изтъкна Чолаков. Той определи диалога като много труден.

"То става вече смешно - Борисов, Борисов...тази омраза очевидно трудно се преодолява. След година и половина управление на промяната или "шарлатания", както беше казано вчера от президента, добрите качествени хора започват да разбират, че не бива нещата да се оставят по този начин и че те трябва да се ангажират. Проф. Габровски като получаваше мандата два пъти каза думата "дълг". И ние му вярваме, че това е дълг. Не може повече добрите хора да стоят настрана от политиката. Всеки, който чувства отговорност към страната, трябва да се ангажира. И най-интересното и най-доброто е, че тези хора намират в ГЕРБ политическата сила, която може да бъде символ на добрата промяна, колкото и странно да ви звучи това", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
2
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Професор в медицината, ама държавата не е пациент. Що не прави това дето си го може.
23
3
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 16 То и Путин от шофьор на такси до къде стигна.Да не повярва човек. Каква хубава война направи.
22
10
 
11
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Истината е че Борисов, Пеевски и Доган ограбиха България и затова от 9 милиона станахме 6 милиона. Ако искат да продължават. Накрая и *** ще емигрират от България.
21
8
 
13
 
! Отговори
Bg преди 1 година
"Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. "
20
13
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ептян в съчинители на приказки за лековерни са превърнаха тия гробари..Демонстрират абсолютен Г ЪРЧ !!!!...Яко са залазили по корем...А що стана с бойния им дух?...Дано това да е лебедовата им песен и най-после да потънат в Небитието,от което изпълзяха !
19
11
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 година
До друг анонимен: Тоя само по ТВ - тата бе. Нека дойде в центъра на Благоевград да му кажа аз кон боб яде ли
18
10
 
17
 
! Отговори
ПОЕТИЧЕН НИКУЛДЕН преди 1 година
Габровски - идеален премиер за българските овци. Той е НАЙ НАЙ НАЙ. На КОЙ е човек се знай! На КОЙ коленото лекува! На КОЙ - дето все на умряла лисица се преструва и по БайГаньовски битува. Поредният намерен под кръстопът или над кръстопът. За кой ли път, ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ!
17
6
 
12
 
! Отговори
gogo преди 1 година
До 16: Той Данчо ментата беше амбулантен чейнчаджия, ама виж го сега
16
6
 
6
 
! Отговори
gosh преди 1 година
Да му пикам върху очилата ефтини
15
4
 
10
 
! Отговори
gog преди 1 година
Тоя ------ много активен бееее.Като оная овца,дето се мъчела да изпревари коча
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПо-добре лекар, отколокото амбулатнтен търговец. Преди година и половина, никой не критикуваше това. Двоен аршин?
13
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ се обгражда с някакви такива типчета като този Чолаков. Добре, че е депутат, за да се изхранва, иначе сигурно за 5 пари работа не може да свърши
12
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, тия защо си мислят че народа пасе трева а ?Ясно е като бял ден че пак ГЕРБ-ДПС-БСП ще дърпат конците на малоумното им фасадно правителство. Радев-ГЕРБ-ДПС-БСП са се договорили и това се вижда от километри. Причината поради която няма да влезнем в Шенген и ЕЗ, кремълските клакьорки са на сцената
11
5
 
22
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тиквата и той не разбираше от премиер Ама му фана цаката и 12 години изкара :)))
10
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТИГА С АБСУРДИТЕ! ЛЕКАР ПРЕМИЕР! НЕ СТИГА ЧЕ НЯАМАМЕ ЛЕКАРИ,НИЕ МАЙ НЯМАМЕ И ИСТИНСКИ ЛЕКАРИ.РАЗБИРАМ ДА Е МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,НО ПРЕМИЕР?АБСУРДИСТАН В ДЕЙСТВИЕ!КАКВО РАЗБИРА ТОЙ ОТ ДРУГИТЕ СЕКТОРИ?ПРЕМИЕРА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЛИ ПОЛИТОЛОГ ИЛИ ЕКОНОМИСТ С УСПЕШЕН БИЗНЕС И ОПИТЕН РЪКОВОДИТЕЛ.ТОЗИ Е ЧОВЕК ,КОЙТО РАБОТИ В ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА.В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО И ТАМ СА КАТО ПРЕЗ КОМУНИЗМА!
9
15
 
28
 
! Отговори
Мутри ВЪН!!! преди 1 година
Тоя ГЕРБовски е каго она ГЕРБджиков - същата ГЕРБерска калинка от ШАЙКАТА ГРОБ-СДС-Любен Дилов-син-***-калинки-мутри-толупи!!!!
8
3
 
25
 
! Отговори
Седераст преди 1 година
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!
7
5
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Грешка. Номиниран за премиер , не за президент.
6
32
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
С този невероятен маньовър Борисов шашардиса всички опоненти. Те са в шаш и шок.Невероятен политик .Роден за премиер , но отстъпи за доброто на държавата.Президента Радев се чуди кой е този , номиниран за президент, минути преди да влязат в президентството.Пожелавам пълен успех при съставяне на правителство.Партиите опоненти на ГЕРБ да помогнат и да проявят отговорност.Нинова да преосмисли поведението си.Повече на избори няма да ходим.
5
2
 
16
 
! Отговори
От зайчарника преди 1 година
Довечера след първия мач, да ме чакате на килима.Пари няма да раздавам.Аз само вземам.