Миков за приемането ни в Шенген: Върви кампания срещу България

Според него кабинет ще има при третия мандат
6 дек 2022 22:21, Петя Славова
43

След като втора държава - Нидерландия и Австрия се обявиха против приемането ни в Шенген, се заговори и за стрелба срещу сирийски мигранти по българската граница.

"Никой не си задава въпроса защо точно сега се появява това - за да обслужи твърде удобно "лошите българи", които нямат място в Шенген. Има и български играчи в цялата работа, които озвучават успешно тази теза", заяви бившият вътрешен министър и бивш председател на БСП Михаил Миков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му законът казва, че когато полицай е нападнат, когато трябва да противодейства срещу престъпления, той има правила, по които действа – например, предупредителни изстрели.

"Абсолютно върви кампания срещу България, това е ясно, и ние никак не се защитаваме. Някои хора, които се мислят за политици, "Продължаваме промяната" са най-активни в тази линия на поведение, продължават да хулят България", настоя гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че личните им отношения, битката им за пари, поставят на карта бъдещето на България не само за Шенген, а и в енергетиката.

"Не знам защо президентът промени позицията си и смята, че догодина ще влезем в Шенген. Ще сечем евромонети, за да можем да поемем част от дълговете на големите страни в Европа. Това ли е цената на Шенген", попита Миков.

Според него сигурно "някакъв кабинет ще се състави", ако не с първия, то с третия мандат.

"Проф. Габровски е безспорен авторитет в своята специалност, големият въпрос е каква политика ще провежда този кабинет. Кабинетът е средство, не е цел, целта може да бъде съответна политика", уточни Миков.

Той коментира и проблемите в енергетиката, като изрази мнението си, че най-гласовити са тези, които са протестирали и са направи така, че да не се построи АЕЦ "Белене" и сега са най-активни по темата да се затвори ТЕЦ "Марица".

"Парадоксално е, че средствата, които ще получим по Плана за възстановяване, са по-малко от капацитета и възможностите на българската енергетика. Двата блока на Козлодуй, ако бяха осигурени да работят по-дълго, България сега щеше да е най-богатата страна", подчерта Миков.

Той посочи, че ни държат във втората група на европейските страни и това не е европесимизъм. Миков е категоричен, че България трябва реалистично да защитава своите интереси.

"Интерпол има доклад, в който казва, че Холандия генерира огромна престъпност и може би половината наркотици влизат през пристанищата на Ротердам и Амстердам. Там и проституцията, и детската порнография не са незаконни дейности. Същите тези хора имат самочувствието, понеже явно не виждат в нас способност за съпротива, за ясен разговор и поставяне на условия", изрази мнението си гостът.

Той коментира и новото ляво обединение, като каза, че не е това начинът опонентите на Корнелия Нинова да събират партии извън БСП, за да решават вътрешен проблем на партията или да залъгват останалите, че ще направят нещо общо.

"Тревожните процеси в БСП си остават. Не знам какво ще се яви на изборите, ново ляво за мен няма. Има истинско и ерзац", заключи Миков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП да вървят откъдето са дошли , родоостъпници долни
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Тиквун отдавна да сме влезли. Такъв-онакъв, но беше добър дипломат и бяхме добре с всички. Новите мутри и русофили само гледат на кръв и се чудят кого да чегъртат. Нямат акъл за пет стотинки. Първо им прощавахме - нови били, сега се учели... Ама шмекерлъка много бързо го усвоиха. С тез не можели, с онез - червени линии, всъщност печелят време за изборни далавери. Пуста сопа!
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП управляваха само 6 месеца. И след като отказаха да дават рушвет на мафия, Радев и ББ свалиха легитимно избрано правителство. Чрез ИТН.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и Борисов са новото старо статукво...Колко добре се разбират...и заедно плюват ПП-ДБ.Разбира се под мъдрото ръководство на шефа им - почетния председател от Сараите
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленият чорап преди не смееше да се задържи в Бургас, защото герберски протестъри го освиркваха, но откакто запя в хор с Боко, вече е желан гост днес на празника на Бургас, само дето не се гушнаха с кмета от ГЕРБ.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните 24 часа, отдавна да сме в Шенген и еврозоната.Борисов му построи Турския поток на руския талибан, а Радев сега е адвокат на Лукойл.Когато ги разкриха Меркел и Шрьодер, и двамата се покриха! Ама нашите нямат срам. Мислят си че вечно ще крадат и лъжат и всички ще им пляскат с ръце!Ама накрая пак ние плащаме сметката.
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ТИКВАТА МАФИОТ И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП СЕ СЪЮЗИХА СРЕЩУ МЛАДИТЕ -- ТА КАК ТЕЗИ СТАРИ ПЕНСИОНЕРИ ОТ КОТИЛОТО НА МАФИЯТА ЩЕ СЕ ДАВАТ НА МЛАДИТЕ - Е ТАКА Е ПРЕДАДЕН И ЛЕВСКИ И УБИТ И БОТЕВ И РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ТА ДО ДНЕС. СТАРИТЕ МУЦУНИ НЕ СИ ДАВАТ КОКАЛА И САМО ЖЛЪЧ ЛЪЖИ И ЛИЦЕМЕРИЕ БЪЛВАТ НО НАРОДА. НАРОДА СИ Е ВИНОВЕН КАТО СМЕ ОВЦЕ И ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ПО ТОЗИ НАЧИН ДА НИ МАЧКАТ ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ А МОЖЕ И ДА ТРЪГНАТ С БУХАЛКИТЕ АКА ЗАПОЧНЕМ ДА СИ НАДИГАМЕ ГЛАВИ
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласен съм на 100 процента - Нидерландия е последната страна в света която може да е метален съдник.