Бизнесът ще усети отказа от Шенген

Коментар на Добрин Иванов
7 дек 2022 23:25, Росен Стойчев
20

Българският бизнес ще бъде най-потърпевш от отказа на Нидерландия за присъединяването на България към Шенген. Това показва, че страната ни ще продължи да бъде третирана като втора ръка член на Европейския съюз.
Още по темата
Това коментира в ефира на Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов.

"Вече 10 години сме в изчаквателна позиция за решение за приемане на България в шенгенското пространство и българският бизнес, основно в областта на транспорта, а и целия бизнес, цялата икономика страдат от всички тези ограничения, които остават в България", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Йфбф преди 1 година
Защо съм солидарен с бизнесът в България,против Нидерландия.Преди години няколко семейства решихме да започнем малък бизнес.Местният господар ни увери,че продукцията ще се изкупува на справедливи цени,но от следващата година Тази години сме били закъсняло.Каква връзката не знам,но все пак се захванахме.Ба следващата година не просто не увеличи цената,а я намали.На глупавият въпрос,защо.Само аз купувам в района.На кого ще продавате?
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе, до сега в Шенген ли сме били, кое ще се промени, аман от плоски клишета на дървени философи.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Назначените от ГЕРБ-ДПС за милионери.
15
0
 
4
 
! Отговори
Кол и вЪже преди 1 година
До АнонименТая на работа й кажи, че парламента решават кое с колко да поскъпне - по-долу е новината за цигарите, казват, че депутатите щели да решават с колко да поскъпнели, за такава работа ги има. Все пак е пример. А за шенген, аз лично няма на какво да се сърдя на решението на разни страни. А за "тая на работа" - работата е ясна, няма никой на горния етаж.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последните 2 години, България е намаляла с двеста хиляди души, те за бизнеса се загрижили. Скоро и бизнес няма да има тука.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То олигархията в България ни докара до тука.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай като не са в Шенген трябва да са умрели от глад.
11
1
 
11
 
! Отговори
Руси преди 1 година
С такива политици няма как да не се усети ,с Шенген или без все едно. Като нищо друго не е наред даже и щенген няма да помогне. Аз съм за Шенген и против еврото !
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък още се чудя, как изобщо ни приеха в ЕС? Ако не бяха ни взели по милост, сега щяхме да сме 3млн максимум. А Шенген повечето хора изобщо не знаят какво е и за какво става реч. Има една на работа, дето мисли че в Парламента решават колко да са заплатите, дали я бърка Шенген, а?
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак гласувайте за ББ лъжеше ви 10 години за шенген
8
4
 
13
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 1 година
Аз знам че нищо значително не сме правили десет години . Те чакат нас да си свършим домашната работа . Ние ги чакаме тях да забравят какво изискват от нас . Взаимно се изчакваме но нашите прависти са хитри и няма да свършат работа . Това те не го приемат , защо са учили ? Нека друг ни свърши домашното . Ще има да се изчакваме !!!!!!!!!!!
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хърватска свърши за 5 г неща, които ние за 15 г не може да свършим."-------------Тя и Румъния свърши доста работа, но няма да ги приемат заради географското им положение. Това трябва да ти говори, че планът е ние да сме буферна зона между Шенген и всичко извън ЕС. Дори да си изпълнил критериите на 200% проблемът ще е в коя посока се е сресал премиерът на някоя от двете държави.
6
5
 
12
 
! Отговори
Камионаджия преди 1 година
Дали ли ми дреме за бизнеса в България?! Вече имам швейцарска пенсия. Бизнеса в България да ми духа на един, ясно определен пръст. Умирайте! Аре с джиповете към дупката.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A в същото време медийният ни слугинаж продължава да употребява думичката "партньори" за държавите, които ни блокират.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хърватска свърши за 5 г неща, които ние за 15 г не може да свършим. Ако ни бяха приели в ЕС след извършване на всички реформи нямаше да го има нито управлението на Тиквата, Каскета или ,Чорапа
3
2
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Боли ме за бизнеса. Една голяма част осигуряват на минимална. Не индексират заплати хич, докато основната не стане минимална. Някъде даже няма основна заплата. Ако заработиш половин минимална и ти дават половин минимална.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама и бизнес ли имало в Чалгария? Не е ли само военнаФатмашка диктатура и тоталитарна планова икономика?
1
0
 
34
 
! Отговори
ХаХаХаАААААААААА преди 1 година
Бизнеса като осигури европейски заплати, детски градини, държавни болници, като частни, ..... И тогава да ходи у Шенген, а може и след него...