БСП отива на среща с Габровски, за да му каже, че не го подкрепя

Нинова: Служебният кабинет противопоставя институциите
Обновена: 7 дек 2022 13:30 | 7 дек 2022 13:30, Камелия Цветанова
55
БСП отива на среща с Габровски, за да му каже, че не го подкрепя
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Според лидера на БСП Корнелия Нинова темата за членството ни в Шенген би трябвало да обединява партиите и институциите, а на практика не е така.

„Заради това предложихме обща декларация на НС и въпреки споровете ни да излезем като институция. Хубаво е, че се получи. Това е тема, която трябва да ни обединява, защото е за националния интерес“, коментира тя.

Още по темата

„Трябва да довършим работата, която сме започнали - антикорупционното законодателство, охраната на границата и тук става въпрос и за бюджета, защото е нужно допълнително финансиране, а като няма бюджет няма и допълнително финансиране, в този момент трябва институциите да си подадем ръка. Служебното правителство очаква да приемем и законите за Плана за възстановяване, но не иска да дойде тук и да обсъдим и приемем тези закони. От една страна, дават оценка, че партиите използват случая с Шенген да се настройват една срещу друга, от друга, служебният кабинет настройва институциите една срещу друга“, отговори тя на упреците на служебния премиер Гълъб Донев.

Корнелия Нинова съобщи, че БСП има покана за среща от кандидата за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски. Тя ще се проведе утре.

„Ще отидем от уважение към него, за да му кажем, че няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Какъвто и кабинет да предложи, дори да е експертен, това е кабинет с първи мандат на ГЕРБ, уважаваме го като професор, но не го подкрепяме, защото зад него стой ГЕРБ и Бойко Борисов“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
nvm преди 1 година
Еми на следващите избори 3.99 % честито !!!Нама да ти стигне един глас моят.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази мъжа и още ли е шеф в Лукойл, а колко човека от ПП взимаха пари също от Лукойл да не ги закачат и след като се сбиха днес злобния Венко от ПП с някакъв там точно за Лукойл няма ли да почнат да си вадят кирливите ризи вече?
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП е доказала във времето, че може да обира народа само в коалиция с други крадливи и лъжливи комунистически партии като ПП и ДБ или разбира се с ДПС. С ГЕРБ не могат да крадат и затова не искат!
35
0
 
6
 
! Отговори
нострадамус преди 1 година
Ако има следващи избори БСП ще са извън играта.
34
4
 
0
 
! Отговори
Бойко Лойко преди 1 година
Поредния популист и интригант, които вероятно да е бъркал онова чекмедже или някое друго? Как нямаш срам да манипулираш? Кой народ е избрал Борисов? 20 процента ли бяха от 40 % гасували? Кой е подкрепил Борисов, купените и зависимите, дължащи услуги, административната рая?
33
1
 
5
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
A Кой да стои зад професор Николай Габровски? Естествено първата политическа сила избрана от народа/избирателите/. Това,какво признава и какво харесва или не харесва Корнелия Нинова няма никакво значение.Народа е казал тежката си дума на изборите.Бламирането на първата политическа сила е подмяна на вота на гражданите.Видяхме резултата от Отечествения фронт създаден от ПП.
32
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Крушовянката и другарката с флиперените Български Външнотърговски Дружества, май, както пишат тук, ще поиска най-напред. Пък после,...ще види...Но, този път уйдурмата нито ще я огрее, нито ще мине...
31
0
 
1
 
! Отговори
А ЗА ХАРТИЯТА преди 1 година
БЯХТЕ СЕ ХВАНАЛИ ЗА РЪЦЕ С ДОГАНЯ И МЕТО-диев БОЙКО
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хаха: "Май по-точно отиват да му кажат какво искат, за да го подкрепят !" - ___ - Господин Габровски точно за това кани всички, за да научи и разбере какво иска всеки, след това да вземе решение. Без крясъци! Умно! Така постъпват рационалните личности!
29
1
 
6
 
! Отговори
Аре и без вас! преди 1 година
Не се очаква нещо конструктивно от Нинова и партийката и! За себе си те са велики и ненадминати специалисти! Самодостатъчни!
28
3
 
4
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Нинова , отново грешиш . Подкрепете ГЕРБ и Габровски и направете стабилно правителство. Народа ще ти е благодарен.Това е и шанс да си отмъстиш на Радев, че ти съсипа партията за благодарност.
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък не разбирам, да не би Нинова смята да се "обединява" с невролога хирург с бръсната глава? Има ли неврохирург с бръсната глава, подобно на пациентите си подготвени за операция, и как ще ги различават един от друг? Тези принтерни обединения, един принтер отишъл при друг принтер и така образували Associated university press
26
1
 
0
 
! Отговори
Лена преди 1 година
и все пак дано човек минал безпроблемно шенгенска граница да се доразмножи чрез нея и да се успокой най- накрая каката
25
0
 
1
 
! Отговори
its me преди 1 година
E, като изключим личности като Бойков, който наистина е по-добре да не споделя визиите си за бг в ЕС като вчера, понеже резултата беше много гаден, буквално, Австрийския канцлер със снимка как се заканва с пръст и отказва Шенген, то не всяко политическо изказване е полезно, наистина, противно на това, които някои мислят, особено тези на Бойков
24
0
 
1
 
! Отговори
its me преди 1 година
Не разбирам как така Нинова твърди, че идеята за ЕС не е обща? Нинова наистина твърди странни неща, може да има различни предложения как точно приобщеността към Европа да се осъществява, но това твърдение наистина не е професионално политическо
23
1
 
3
 
! Отговори
Бухаааа преди 1 година
Те БСП редовно си подкрепят Герб .Първо общините гласуват за тях ,после и за прецедателя на НС !Ха ха ха
22
3
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Май по-точно отиват да му кажат какво искат, за да го подкрепят !
21
1
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Отговорът на професора сигурно ще е - Моли се, да не ми постъпиш за операция!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко в прав текст заяви,но косвено към БСП,че наложи ли Радев вето на Изборния закон,ГЕРБ ще подкрепи това .Думам ти Корни,сещай се..!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще отиде? С кобилата?