Дачев: Капацитетът на съвременните депутати е нисък

Според него те са загубили всякаква мярка
Обновена: 7 дек 2022 09:18 | 7 дек 2022 09:17, Петя Славова
25

Наближаващите празници вървят на фона на инфлация и политическа криза. Според Красимир Дачев - зам.председател на Българската търговско-промишлена палата, съвременните политици са загубили всякаква мярка.

"Тон се дава от Европа за нарушаване на най-свещените закони, върху които се гради демокрацията. Сега виждаме едни момченца, които национализират, конфискуват, не са били войници, а обявяват война... Но виждат, че като минават парите покрай тях, облажават душичката. Това е унизително", каза той в студиото на "Денят ON AIR".

Капацитетът на съвременните народни представители е много нисък, смята той.
 
"Хората не вярват, обезверени са, както и аз. Народните представители нямат респект от закона, не знаят каква е методиката на управление на държавата", каза гостът пред Bulgaria ON AIR и изтъкна, че отново ни очакват избори.

"Най-страшно е, ако дадем на сегашните да правят бюджет. Ние започваме да губим мярката, никой не е виждал толкова пари, колкото вижда сега. На нас ни трябват държавници. В България е пълно с политици, не с държавници. Лошото е, че не тези, на които това им е работата, политиканстват", коментира той.

Гостът коментира и днешното заседание на Временната комисия за разглеждане на въпросите с недостига и високите цени на дървата за огрев.

"Темата е след дъжд - качулка, сезонът мина. Хората се напълниха с дърва. Създаде се психоза, че токът ще стане 1000 лева. Тази психоза се подхранва от партийното надцакване", подчерта Дачев.

Най-големият проблем в България, според него, е липсата на капацитет в държавата да контролира

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
До Слави преди 1 година
Донякъде си прав. Технология на Металите май беше фирмата. Ама като се замисля освен еднолични търговци и международни корпорации нормалните фирми са малко.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дааааа, капацитетът на 2/3 от депутатите е отчайващо нисък. От две години се набива на очи.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, това е, никакъв капацитет нямат да управляват и решават проблемите народни. Гледат си джобеца да понапълнят и това е. Големият им мерак е да се покажат по тв с поредните глупости. А батаците, дето сътворяват, кой ще ги оправя, не е ясно. че тегли народът е съвсем ясно.
18
4
 
5
 
! Отговори
Слави преди 1 година
Това момче голям "капацитет".Само със собствени знания,професионализъм и денонощен труд е постигнало всичко.Няма външна намеса-приватизация за стотинки,кредитчета преди 1993 г,европейски инжекции,другари от студентската скамейка и т.н Разбира си младежа
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами учат се от Борисов който толкова години положи неимоверни усилия да затъпи народа.
16
2
 
4
 
! Отговори
бойко преди 1 година
Отворковци, не ми спирайте мисълта. Аз съм Месито на пропагандата. Вие сте само микрофон. Дачев ще му свия перките
15
2
 
4
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Дачев, за къв капацитет говориш бе айво. Ами излез първо ти от ТВ-тата, остави Биков. сачева, атанасова, чолака, дончев кривоуст, ако щеш и габровски син,.... да се излагат, и тогава ще видиш, че на народът му писна от ТВ избранници /плащачи/.
14
2
 
7
 
! Отговори
Хм.... преди 1 година
До Асан Асане, тоз другар е един дет навремето скачаше и бягаше по стадионите, демек лекоатлет го раздаваше.Ама след като се ожени за подходящата жена и директно скочи у червените пари.Демек назначиха го за милионер за една нощ.Ей тъй са прай Асане а не като тебе!Ти кът се ожени за Айшето кво стана?Още по-голямо нищо.Затуй сега тоз меринджей го дават от сутрин до вечер по телевизора а ти пиши тука кът си нямаш друга работа.
13
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Капацитетът на депутатите стига колкото да минат за 6-7 месеца през управлението, да се нагушат здраво и като излязат от управлението наритани, да убеждават баламите как се грижат за пенсионерите, бедните и бизнеса.
12
2
 
8
 
! Отговори
съд преди 1 година
Абе другарю Дачев, я кажи ще отровиш ли град Свищов с новата фабрика която правиш за изгаряне на вносни ***?Най-накрая май ще ти се сбъдне мечтата да затриеш родния си град.Я кажи що началниците ти в завода земат по 10 000лв. заплати а работниците по 1000лв.?На тез въпроси отговори а другото остави на хората дето са учили икономика а не са станали от лекоатлети видни червени капиталисти.
11
0
 
8
 
! Отговори
Допълвам преди 1 година
Капацитетът на съвременните депутати е нисък . . . ДО НЯМА ТАКЪВ!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е. И не само за нашите, даже не само за политиците от ЕС, а в САЩ например също. Невежество, самоувереност, съчетани с авантюризъм и безнаказаност. Да нямаш знания и опит в нещо, е само част от проблема. Големият проблем е, че не можеш да се осъзнаеш, защото си израсъл във фалшива среда с фашиви критерии. Самият факт, че в страни като САЩ и Великобритания в училище не се учат чужди езици, полазва, че умишлено там се ограничава достъпът до информираност и образованост. Но има фанфари.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дачев просто,по заобиколен начин ни казва,че е време за избори на ВНС.А кандидатите за него да не се посочват от партийте а от гражданите.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парламентът е пълен с друсалки и чалгопитеци. Колко да им е капацитета ?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичният назначен от Партията и ДС "капиталист"!
6
4
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!!!!!!!!!! преди 1 година
СТИГА ПРИКАЗКИ КОИТО И БЕБЕТАТА ГИ ЗНАЯТ.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И капацитета на назначените капиталист и нисък .. те всички са произлезли от едно котило ..
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..то пък твоят капацитет щото е много висок, измислен червен бизнесмен, назначен за такъв...
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 89-та година депутатите не си позволяваха подобни излагации, защото от ЦК на БКП имаха право да ги изхвърлят от НС, нищо че са избрани от народа. А сега - разпусната работа?! Какъв депутат си като си позволяваш да псуваш, да показваш разни вулгарни жестове в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ?! От 1990-та година, до сега, абсолютно всеки народен представител е МАЙКА ПЛАЧЕ, ГРАМОФОН СВИРИ!
2
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
от 1878 до сега само цър-ву-ли затова нищо не върви в българия избори 2023 гс нови лица и до 2 мандата в нс не може 30 години едни и същи да се мотаят покоридорите на нс и да се облаготелстват лично