Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно

Никой не може да ни се обади и да ни каже какво да правим
7 дек 2022 09:25, Елка Василева
182
Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно
Снимка: архив, БГНЕС

„Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър.“ Това каза пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Още по темата
Той заяви, че са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими от никого.

„Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикнали“, заяви той в коментар на изострените им отношения с президента Румен Радев.

"Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от който е откраднат 1 млрд., а тази сума е разпределена между 8 фирми", заяви Петков.

"Всички потенциали на България са тук. Страната ни трябва расте с огромна скорост и да сме едни от най-проспериращите, имаме умни хора, условия за туризъм, а това не се случва", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газоснабдяването към нас", посочи той.

Кирил Петков заяви, че "Продължаваме промяната" няма да подкрепи първия мандат, а втория мандат биха го поели само с "Демократична България", и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени. Първата от тях е президентско вето върху Изборния кодекс.

"Нямаме нищо лично проф. Габровски, но виждаме, че Борисов ще взема реалните решения. Не искаме връщането на този модел. Няма смисъл проф. Габровски да търси разговори с нас, само ще си изгуби времето, нека го използва за нещо конструктивно", коментира Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
10
 
! Отговори
Jonsy преди 1 година
само от козяк.... ама май и те вече спряха да ви звънят муахахахха
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И запя Тодор Колев Кога ще ги стигнем румънците... Гледайте какво правят румънците? Борят се, действат, съдят си престъпниците! В България институциите са окупирани от потомствени номеклатури. Адвокатурите, прокоратурите, съдилищата, всички са организирани престъпни групи за усвояване и претопяване на незаконнен капитал. С което разрушават и държават, разпространявайки законите. Не само Зарков, но и всички потомствени номенклатури не могат да стъпят на котрето на румънката Кьовеши.
97
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кириле не си бил милиционер,не си бил мутра и в Москва не си учил.Е няма как да те пуснат да направиш политическа кариера в България.
96
0
 
2
 
! Отговори
Дебил преди 1 година
До До 108 Нещо проблем ли имаш???
95
10
 
0
 
! Отговори
До Ама преди 1 година
От интернет ли са те баннали? В ББР половината от кредитите, които са дали на 8-те фирми ортаци на бб вече са ги отписали като невъзвръщаеми. Ей така се крадат милиарди. Друг е проблемът, че гешефтурата не вижда нищо нередно.
94
2
 
10
 
! Отговори
Do 109 преди 1 година
Aти си жалък ПП ДБ джeндъp
93
4
 
6
 
! Отговори
Просто Кирчо преди 1 година
Много ти здраве , през ояя си ми
92
4
 
8
 
! Отговори
..... преди 1 година
До Анонимен Дори да направят нещо свестно, пак изглеждат тъ пи. Авторитета им е колкото на Волен Сидеров, абсолютни не щастници.
91
4
 
9
 
! Отговори
Ама преди 1 година
...и това лъжите си ги стреля без спирачен път! Откраднали един милиард? Как така се краде милиард ,бе? И за две години нямаха възможност да дадат сигнал ли? Или просто строителните фирми, след като блокираха плащанията им, отказали да си обслужват заемите! И са си прави!
90
3
 
18
 
! Отговори
Чиба, ве!!!! преди 1 година
Абе ,вие веееервате ли си,че имате шанс в политиката.Пътят ви е като на ИТН.
89
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и всички млади борете се всеки един ден. Борете се всеки един час и минута срещу модела ГЕРБ-ДПС. Борете срещу онези, които се изгавриха с нашите майки и бащи и разделяха семейства след семейства. Борете се и не позволявайте да прогонят и вас. Борете се млади хора, във вас е промяната. Но не оставяйте техните деца на престъпните номенклатури да се влеят сред вас и да ви разделят. Борете се!
88
2
 
17
 
! Отговори
xoxoxo преди 1 година
ПП-тата са хванати на къс пас между Ру ндю и Бо ко. Ритат ги като футболна топка, не знаят къде се намират въобще :))))
87
2
 
16
 
! Отговори
КАЖИ СИ КИРЕНЦЕ.... преди 1 година
ТИ ЛИ , КАТО ВИДЕН ПРИЯТЕЛ С МАРК РЮТЕ /понеже така се хвалеше/-----уреди по "приятелска линия "---ДА НЕ НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН ---за да си отмъстиш на българите , че не гласуват за тебе а за БСП, ГЕРБ и ДПС и "хартиената бюлетина"????!!!!!!!!!!!!!!!!
86
3
 
8
 
! Отговори
Бай чеп преди 1 година
Само не знам тези дето се "подмокрят" от кире, дали повече мразят някого или харесват ненормалника
85
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на ГЕРБ БСП ДПС и задкулисието от ченгета, мутри, олигарси, масони, адвокати България се е запътила към национална катастрофа! Изнесоха о бърнаха в хотели, луксозни имоти и чеймеджета МИЛИАРДИ български лева и евро. Вие кой лъжете бе, като преписвате всичко на хора управлявали има няма 5 месеца? Кой лъжете бе мафиоти и безделници? Няма да управлявате!
84
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире на следващите избори дали ще влезете изобщо в парламента? Май Възраждане ще заема мястото ви..а вие нейното.
83
2
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Отнася се по скоро за за анонимния 82 И още един факт ако фалшивия генерал си беше на мястото нямаше да допусне Киро да стане министър след опашатата лъжа АЗ НЕ СЪМ КАНАДСКИ ГРАЖДАНИН!!!!!!!!!!!!!!!!!
82
2
 
9
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
Другия път сте аут като Славун
81
3
 
12
 
! Отговори
12346 преди 1 година
Радев, не знам какъв държавник си, но да дадеш достъп до класифицирана информация на Кирил Петков, който от 100 км. се вижда, че е неадекватен, е престъпление! Ти го направи премиер!
80
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 1 година
Цяла България си изгуби времето с вас!! за 6 месеца върнахте държавата с 30 години назад! Вече и в Европа не ни изкат заради вашата корупция!!