Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно

Никой не може да ни се обади и да ни каже какво да правим
7 дек 2022 09:25, Елка Василева
182
Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно
Снимка: архив, БГНЕС

„Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър.“ Това каза пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Още по темата
Той заяви, че са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими от никого.

„Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикнали“, заяви той в коментар на изострените им отношения с президента Румен Радев.

"Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от който е откраднат 1 млрд., а тази сума е разпределена между 8 фирми", заяви Петков.

"Всички потенциали на България са тук. Страната ни трябва расте с огромна скорост и да сме едни от най-проспериращите, имаме умни хора, условия за туризъм, а това не се случва", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газоснабдяването към нас", посочи той.

Кирил Петков заяви, че "Продължаваме промяната" няма да подкрепи първия мандат, а втория мандат биха го поели само с "Демократична България", и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени. Първата от тях е президентско вето върху Изборния кодекс.

"Нямаме нищо лично проф. Габровски, но виждаме, че Борисов ще взема реалните решения. Не искаме връщането на този модел. Няма смисъл проф. Габровски да търси разговори с нас, само ще си изгуби времето, нека го използва за нещо конструктивно", коментира Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите на статуквото се оказаха най-разумните.
78
5
 
10
 
! Отговори
axaxaxaxaxa преди 1 година
До Анонимен Дежурните оплювачи в действие. За тях свестни хора няма. Единственните "Честни и почтени" са ДБ и ПП. Всички останали са мафия. Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.
77
3
 
10
 
! Отговори
= преди 1 година
Кирето още не е разбрал, че в БГ политика е поставен до Йоло Денев. Изгоря ти бушона кире, хващай самолета за Канада,докато не са те изпитали с шутове. Че и Гешев дебне зад ъгъла с наказателния кодекс в ръка
76
3
 
2
 
! Отговори
ПроЗкироооо преди 1 година
До АнонименНе го жали всеки има глава на раменете си
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков говори за ценности, той, който влезе в политиката с лъжа и Радев си замълча. Не вярвам на нито един от двамата.
74
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намериха се две смели млади момчета ,които се опитват да разрушат мафиотската система и глашатаите на Боко ще ги разкъсат на парчета.
73
0
 
0
 
! Отговори
Дебил преди 1 година
До Анонимен И кво? Накриви ли му капата? Не. Друго?
72
3
 
10
 
! Отговори
Тоз пък! преди 1 година
Шарлатани ВЪН !!!
71
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП бъдете борбени и смели.Не се свивайте както Костов.Не се сърдете на наивния си народ.Бъдете като глухото жабче.Изкачвайте се нагоре без да слушате онези,които правят всячески опити да ви откажат И ще стигнете върха .
70
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният професор,когото Боко използва като смокиново листо да му прикрива срамотиите.Ех,Габровски,достойнство нямаш ли?
69
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Професора сам си сложи главата в торбата,дали поради зависимост или мечта за политическа слава,но направи огромна грешка и сам скоро ще я разбере.
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,ха,ха добре че дойде Киро просто, за да ни обяснява цели 15 години, как се кандидатства в Харвард?! Преди и след Киро никой от България не би могъл да знае това. Шарлатанин от класа.
67
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден ГЕРБ и техните корумпирани медии раространяват лъжи след лъжи и фалшиви новини. Всеки ден манипулират общественото мнение техните стотици агенти. Всички, които са участвали в кражбите и далаверите. Всички, които са спасявани от заслужени съдебни присъди. Всички за които има информация в КПКОНПИ, а те не са никак малко. Всички са активирани. Но този път насреща си имате енергията на обществото. Няма да ни разделите, нито с фалшиви юмруци на фалшиви генерали, нито с лъжите и манипулации
66
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е казал, че изхвърлянето на модела ГЕРБ-ДПС от държавата ще отнеме ден? Няма да отнеме ден, нито седмица, нито месец, нито година. Такива системни промени стават с години, особено диктаторски основани на организираната престъпност. Както сам казваш тези хора са навсякъде, всеки град, всяко село, всеки дол. Така че номерът с ПП са упрявлавали цяла епоха НЕ МИНАВА. Колко са управлявали, когато на места всичко е организирано около ГЕРБ ДПС БСП? Хайде кажете лъжци? Битката с вас ще е години.
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро ментата прави пари и ПиАр от всичко, до което се добере. Открадна Бацилис Булгарикус и кокичето с което се прави българско лекарство-все български патенти, за да си размеси фейк пробиотека. "-Аз съм учил/курс/ в Харвард, елате да ви кажа как става това". Балъци му се вързаха и посетиха безсмислени му курсове, като с това само му помогнаха на личния ПиАр. След това излъга Радев, българите и наруши конституцията, само за да се добере до властта. Сега продължава за лъже и командва всички. Смях
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то споменаването на Киро е губене на време
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господи, какво безочие! 15 години Киро ментата и Асен лъжеца, водят фейк курсове в СУ, за това, къде се намира Харвард, как се влиза в сайта му и какъв успех, също пари трябва да има един кандидат, който иска да учи там. Как да подаде документите си...Ха,ха,ха, ако не беше смешно, щеше да е много тъжно. Също както и фейк пробиотикът на биолога Киро просто. Както е фейк и измислената им партийната, откраднала програмата на ПП и окичила се с лозунги без покритие.
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То, верно, да се занимаваш с Киро и кировците си е губене на време. Всички го видяха и усетиха година-две. Ако е много ербап, както само се ежи по тв студията, да беше подкрепил правителство на Герб и пак да се бори с мафията, хем ще е по-навътре в нещата, а не само да лае отстрани. Има належащи проблеми, които всички трябва да решават, а не да си играят на с теб искам, с теб не щЪ. Че нещо взе да писва от реването му на неправилен български.
61
2
 
5
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
Вярно няма нужда интелигентен и признат я професията си човек да се занимава с хора дето на две магарета сено немогат да разделят.
60
4
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Два пъти им увеличиха пенсиите а сиренето го вдигнаха четворно. И сега са още по бедни от преди. Вече сирене не ядат.