Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно

Никой не може да ни се обади и да ни каже какво да правим
7 дек 2022 09:25, Елка Василева
182
Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно
Снимка: архив, БГНЕС

„Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър.“ Това каза пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Още по темата
Той заяви, че са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими от никого.

„Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикнали“, заяви той в коментар на изострените им отношения с президента Румен Радев.

"Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от който е откраднат 1 млрд., а тази сума е разпределена между 8 фирми", заяви Петков.

"Всички потенциали на България са тук. Страната ни трябва расте с огромна скорост и да сме едни от най-проспериращите, имаме умни хора, условия за туризъм, а това не се случва", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газоснабдяването към нас", посочи той.

Кирил Петков заяви, че "Продължаваме промяната" няма да подкрепи първия мандат, а втория мандат биха го поели само с "Демократична България", и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени. Първата от тях е президентско вето върху Изборния кодекс.

"Нямаме нищо лично проф. Габровски, но виждаме, че Борисов ще взема реалните решения. Не искаме връщането на този модел. Няма смисъл проф. Габровски да търси разговори с нас, само ще си изгуби времето, нека го използва за нещо конструктивно", коментира Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
18
 
6
 
! Отговори
да преди 1 година
Браво! Напълно подкрепям идеите на Петков и Да, България. Неоспорим факт е,че след 12г. "управление" на Тиквата пенсионерите всъщност нямаха никакво увеличение на доходите. А при 7 месечно управление ---два пъти им увеличиха пенсията.
58
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Студентите в Харвард са толкова "умни", че са загубили от престъпници от най-охранявания затвор в Ню Йорк, дебат на тема " Трябва ли деца на нелегални емигранти, да бъдат приемани в държавни училища" Колко са "умни" изпита на гърба си целия български народ. За 6 месеца не само с оръжия може да се съсипе една държава, има и други методи, стига да има обработени и облъчени поддръжници, налапали се с манипулациите и лъжите им , като гладна *** с топли л--***.
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро,къде ти е усмивката на Джон Траволта ? Нещо се намръщи напоследък,то и на нас не ни е до смях ,след твоето управление!
56
4
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Дори самия Киро разбра, че е загуба на време дори елементарен разговор с него! Народе не си губи времето с хора като Кирчо и Кокорчо!
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че лумпенпротериариите не сте мнозинство в държавата. Само джафкате по форумите, ама на гласуване се вижда че сте малцинство. Иначе намаше как Боко и Местан да загубят вече две поредни избори.
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро да вземе да научи български език и да престане с тези чуждици.
53
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дето зашитават ГЕРБ-ДПС не са гладните българи. Те са тарикатите, които са се облажили от схемите им. Не ги бива да правят честен бизнес. Могат да виреят само в среда на корупция и измама и затова си искат старото.
52
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Преди години Тошко Колев изпя песента -фалшив герой, чели сме и гледали филм за "великия комбинатор" Остап Бендер, като деца четяхме книжката Лъжливото овчарче. Сега вече си имаме нагледно комбинацията 3 в 1. Да е честита на баламите тази "велика" придобивка.
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво номер 74
50
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа иска промяна и протестите от 2020 не бяха случайни. А това дали точните хора са дошли да ни донесат промяната, ще покаже времето. Но да се върнат старите мутри, заради които толкова много протестиращи ги биха МВР, няма как да стане.
49
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщайте Дългия шоумен-предател тогава щом не искате Киро и Асан. И без това първоначално гласувахте за Слави и после Киро ви убеди да гласувате за него.
48
4
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
С такива като Киро никога няма да просперира държавата. Ще има избори до дупка. Що ми се прави на интересен? Като се пише за много можещ, защо не направи коалиция с ГЕРБ? Нищо не става от него.
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Изхвърляне на модела ГЕРБ-ДПС от държавата означава: Изхвърляне на модела ГЕРБ-ДПС от държавата." - На думи е лесно и просто, ама *** го свърши ти, щом мислиш че е лесно това. Години ще се минат, преди да ги изхвърлим от държавата. Те десетилетия се окопаваха на всички държавни постове и още успяват да купуват гласовете на робите.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основна тема трябва да бъде БИТКАТА с корупцията и неравенствата, които са огромни за една държава от европейския съюз. Къде социалните отговорности? Няколко седмици загубихте времето на обществото за да си върнете хартиената бюлетина!! Вместо да се борите с бандитите от статуквото? Е, дааа. Обаче как да стане, когато същите се опитват да се върнат на власт и да си продължават порочните практики на грабежи и усвояването им в хотели. Как да стане? Ясно се вижда, кой с кой работи! Не може повече.
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние изгубихме 2 години и спестяванията си с тези шарлатани простото Кирчо и Кокорчо. Дори бащицата Радев който довлече тези прошляци се отказа от тях.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев излъгаха много хора. Разкрийте и другите снимки. Обществото трябва да знае за манипулацията в която беше въвлечено през фалшивия юмрук на Радев. Пуснете голите снимки. Нажежете още обстановката, за да им изпопадат маските на всичките лицемери.
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние изгубихме 2 години и спестяванията си с тези шарлатани прпотото Кирчо и Кокорчо. Дори бащицата Радев който довлече тези прошляци се отказа от тях.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете да лъжете манипулатори. Нямате чест и доблест! Знаете ли какво е това? Не ви ли стигат частните ви национални телевизии и радио, та сте се довлекли в интернета? Хайде мутри вън. Чао мучангос! :D
41
16
 
7
 
! Отговори
32 години преди 1 година
Благодарение на ГЕРБ БСП ДПС и задкулисието от ченгета, мутри, олигарси, масони, адвокати България се е запътила към национална катастрофа! Изнесоха о бърнаха в хотели, луксозни имоти и чеймеджета МИЛИАРДИ български лева и евро. Вие кой лъжете бе, като преписвате всичко на хора управлявали има няма 5 месеца? Кой лъжете бе мафиоти и безделници? Няма да управлявате!
40
4
 
13
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
По абсолютно всички нормативи и показатели, ВИЕ СТЕ ГОЛА ВОДА. До нашето време такива доказани крад-ци, мен-тарджии,, лъж-ци и абсолютни нека-дърници НЕ СЕ БЯХА ДОКОСВАЛИ ДО ЛОСТОВЕТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА НАШАТА БЪЛГАРИЯ. ТОЧНО ЗА ВСИЧКИ ТИЯ ВАШИ ПРО$СТОТИИ, НЕДОМИСЛИЯ И АВАНТИ ЗА ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ, БЯХТЕ ИЗХВЪРЛЕНИ С ГРЪМ И ТРЯСЪК ОТ РАЗУМНИТЕ БЪЛГАРИ. Хак ви е. Така ви се пада.