Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно

Никой не може да ни се обади и да ни каже какво да правим
7 дек 2022 09:25, Елка Василева
182
Петков: Габровски ще си изгуби с нас времето, да го използва конструктивно
Снимка: архив, БГНЕС

„Ние сме партия, базирана на ценности и принципи. Ако някой ги нарушава, ние ще критикуваме. Не сме в политиката, за да бъдем приятели или врагове с някого. Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър.“ Това каза пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Още по темата
Той заяви, че са влезли в политическите процеси с каузи и са останали независими от никого.

„Заради това сме неудобни. Никой не може да ни се обади по телефона и да ни каже какво да правим, както са свикнали“, заяви той в коментар на изострените им отношения с президента Румен Радев.

"Реториките нямат значение. Имат значение действията на служебното правителство през последните два месеца. Последното голямо разочарование беше около Българската банка на развитие, от който е откраднат 1 млрд., а тази сума е разпределена между 8 фирми", заяви Петков.

"Всички потенциали на България са тук. Страната ни трябва расте с огромна скорост и да сме едни от най-проспериращите, имаме умни хора, условия за туризъм, а това не се случва", каза още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

"Докато 7 месеца бяхме в управлението, 1 милион пенсионери минаха над линията на бедност. Това ме прави щастлив. За първи път от 30 години успяхме да намалим неравенството. Нямаше нито ден с прекъсване на газоснабдяването към нас", посочи той.

Кирил Петков заяви, че "Продължаваме промяната" няма да подкрепи първия мандат, а втория мандат биха го поели само с "Демократична България", и то при 9 гаранции, които трябва да бъдат изпълнени. Първата от тях е президентско вето върху Изборния кодекс.

"Нямаме нищо лично проф. Габровски, но виждаме, че Борисов ще взема реалните решения. Не искаме връщането на този модел. Няма смисъл проф. Габровски да търси разговори с нас, само ще си изгуби времето, нека го използва за нещо конструктивно", коментира Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
21
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Изгубихме ДВЕ години с теб Киро, в опит от твоя страна да извадиш от затвора или да изчистиш името на мутри като Божков, Бобоков и Сие! Загубихме ДВЕ години заради опитите да прокараш завода за батерии на Прокопиев и сите други мутри в енергетиката! Един нормален човек, ще има съвест и ше го е срам да се показва и ще се скрие, но вашето нагло държание не го разбирам. Бабите на село виждат, че не си уред!
38
3
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Абе защо по всички телевизии са само Киро, Асан и оня мазнюга Ананиев?
37
3
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Виновен е Рундю, той ги натресе измамниците Кирю и Асан.
36
6
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Разбира се, че сме правили правилния избор, стига да не си предубеден и да разбираш основните параметри на икономиката. Но е било за кратко и пак невежеството на народа ни е тласкало в обратната посока. Народът търпи 12 години (и 45) самоуправство, но след 6-7 месеца вика: " И тия не ни оправиха" За правилния избор се изисква устойчивост във времето. Не става за броени месеци. И пак ще изядем солта, боя и ще си платим.
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде избори напролет,че да се свърши с тоя крадец и неговата лъжлива банда,та и американският посланик да може да си ходи по живо,по здраво..
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой и защо продължава да ни натрапва това недоразумение - лъжец и крадец, десеторазряден търговец???
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до поклонниците на киро и асен - да ви напомним в България има изградени тец и аец - благодарение и с помощ не на еуроатланта и краваристан и благодарение на това не е нормално такива растящи и спекулативни цени както при киро и асен- такова нещо даже и при боко нямаше,разберето го умнокрасивите
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"цените как са?" _ Абе дренджули, ходете ги разправяйте тия на французите и германците, че кризата им се дължи на Макрон и Шолц. Разсъждавате, все едно държавите са откъснати едни от други и външни фактори изобщо не им влияят. Толкова ви е капацитета на малките мозъци.
31
5
 
5
 
! Отговори
51, преди 1 година
Ти наистина си съвършено неподострен. На Киро и Асен се сърдиш, че не са ти оправили стандарта за 6-7 месеца във война, пандемия и мнозинство на косъм, а оня дюмбел самодържавец дето ни яздеше 12 години и ни закара в гетото е твоя герой. Ти си срам за селото.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората наистина трябва да бъдат критични към себе си. Погледнете назад в тези 33 години преход. Народът почти винаги е правил грешния избор, или ако е бил правилен, е бил само за ограничено време. Иначе нямаше да бъдем на опашката. С корупция или не, народът избира политиците, а не някакви извънземни. Да се сърди на себе си.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме в политиката, за да става животът на българските граждани по-добър. - Колко хубав стана живота от както се появиха киро и асен? цените как са? сега нито със запада нито с изтока имаме нормални отношениия
28
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са железни. Единствените достойни. Говорят, каквото мислят и мислят, каквото говорят. Ама не случиха на народ. Кой беше казал: " Не народ, а......"
27
5
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Ето как тези гьо,н су,рати си направиха тракалничката под носовете ни и взеха да ни правят на луди,да си измислят мантри,пучи масали и да сочат с пръст Борисов и ГЕРБ,сякаш са пророците от Библията?!Не не са!Бавно развитите и другите,купените от задкулисието,дълбоко се заблуждавате,че ще ни тиркате във върбите и ще живеем от палячовщините и далаверите на еб,льото пладнешки с парапетите му и с цялата плеяда червени умнокрасиви пелтеци,налапали мантри за чекмеджета и корупция!Баста я от ППростотия
26
5
 
15
 
! Отговори
Да не е само той? преди 1 година
То целият ни народ изгуби 2 години с вас.
25
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вие губите времето на българския народ, като се намърдахте в парламента.
24
4
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
ПП не се е застъпила за Украйна, а за ожесточаване на военните действия на територията на Украйна. Петков точно на 24-ти май отиде в бившото си училище, у-ще с преподаване на руски език, за да изръси пред децата простотттиии, че бил имал двойки по руски език. Сигурно поне донякъде е наясно, че е учил езика на велика държава, която няма да се примири да бъде мачкана от сбирщината еничари, наречени САЩ. Но трепери от страххх да не го чукллнат по главата.
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние всички си губим времето с вас. Престанете да губите времето на българите и не се правете на народни любимци, защото не сте. Платените дежурни клакьори, които вадите с причина и без причина не променят факта, че сте много, много вредни за България.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и този пореден мним професор тикан насилствено по коридорите към поредния заслужен кабинет с поредното заслужено звание изгоряха. Това се случва с всеки, който се прегърне с Борисов и ГЕРБ. Но тези хора изпитвам удоволствие, само ккогато извършват далавери и причиняват страдание и тегона в нас обикновените хора. Така те ипитват удоволствие. Като ограбят и укрият, и после си вземат хотел и ликсозен имот и после дават под наем на хората, които са ограбили. И които газите на пътя. Как спите?
21
3
 
16
 
! Отговори
Про Дажни Медии преди 1 година
Стига сте ни занимавали с това вещество. Той просто има нужда от специализирана помощ и търсене на отговорност. Спрете да ни го натрапвате сякаш е нормален. Баста! Достатъчно поразии направиха. Спрете се, про дажни медии.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Петков, да говорите, че сте партия с ценности и принципи, е несъетоятелно, Вие си подбирате хората, познавайки ги съвсем отскоро, и са без управленска практика, първо; 2. Самият вие казахте, че е лесно да се управлява в България, същото мнение, наистина същото, изказа и кандидатката за президент Луна. 3. Изказанията ви по повод други държави са направо наивнииии, простовввати, това,ако е принцип, е новост в семантиката на думата.